Könyörtelen lakbéremeléssel lehetetleníti el a miskolciakat a baloldal

Most is azokat ütik, akiknek a legjobban fáj, azokat, akik a legkevésbé tudják megvédeni magukat. (videóval)

Könyörtelen lakbéremeléssel lehetetleníti el a miskolciakat a baloldal

Tiltakozik a miskolci Fidesz–KDNP-frakció, amiért a város baloldali vezetése szerintük brutálisan megemelte az önkormányzati lakások bérleti díját. A kormánypártok úgy vélik, hogy ezzel számos bérlőt a fizetőképtelenség szélére sodortak. A város vezetése szerint a megemelt díjakból a rossz állapotú lakásokat újítanák fel. A Fidesz–KDNP-képviselők azt mondják: nemcsak vissza kellene állítani a korábbi lakbéreket, hanem segíteni kellene a nehéz helyzetbe került vendéglátóipari és taxis vállalkozásokat – derült ki az M1 Híradójából.

Brutális lakbéremelést kapnak a nyakukba a miskolci bérlők a városvezetéstől – erről írt hétfőn a Magyar Nemzet. A cikk szerint a Borsod megyei város balliberális vezetése drasztikusan megnövelte az önkormányzati lakások bérleti díját Miskolcon, amivel több ezer polgárt sodornak a fizetőképtelenség szélére.

Többek között a miskolci cementgyár egykori dolgozóit, akik közül van, akinek 50 százalékkal vagy akár a duplájára is nőhetnek a havonta fizetendő lakhatási költségei.

A döntés szerint emellett januártól a lakóknak kauciót is fizetniük kell,
amit az önkormányzat nemcsak az új bérlőktől hajtana be, hanem visszamenőleg azoktól is, akik évtizedek óta élnek az önkormányzati lakásokban.

A lakók közül az M1-nek többen arról beszéltek, hogy ha a kaucióval együtt kifizeti az új bérleti díjat, akkor szinte semmi sem marad a nyugdíjukból.

A bérlők szerint ráadásul az önkormányzat a lakók jelentős részétől jogtalanul kérne kauciót is.
Azt ugyanis a lakásokra kötött eredeti szerződések alapján már sokan ledolgozták a helyi üzemekben.

A bérlakásokat kezelő Miskolc Holding Zrt. az M1 megkeresésére azt állította, hogy a megemelt díjakból a rossz műszaki vagy kiadhatatlan állapotban lévő önkormányzati lakásokat újítaná fel a városvezetés.

Azt írták: a befolyt összeg 60 százalékát fordítanák rekonstrukcióra, válaszukból az viszont nem derült ki, hogy a bérlőktől beszedett pénz többi részét mire költenék.
A miskolci Fidesz–KDNP-frakció szerint az is elfogadhatatlan, hogy a felújításokat a rászoruló lakókkal akarják megfizettetni.

Soós Attila kormánypárti önkormányzati képviselő hangsúlyozta, a baloldali városvezetésnek erre akár pályázati forrásokból vagy a városban befolyt adóbevételekből is lenne lehetősége.

Mint mondta, a döntés 3800 lakást és több ezer miskolcit, köztük a nyugdíjasok mellett több száz kisgyermekes családot is érint, akikkel az ügyben az önkormányzat nem egyeztetett.
Közben a kormánypárti képviselők szerdán nem csak a baloldali városvezetés bérlakásokra vonatkozó döntése ellen emeltek szót.

A Fidesz–KDNP képviselői indítványozták azt is, hogy a miskolci önkormányzat a koronavírus-járványra való tekintettel december végéig engedje el a vendéglátósokra és a taxisokra kiszabott közterület-használati díjat és a bérleti díjak egy részét is.

Hasonló javaslatot nyújtott be nemrég a fővárosi Fidesz–KDNP-frakció is, amit Budapesten a Karácsony Gergely vezette közgyűlés elutasított.
A balodali városvezetés a fővárosban napirendre sem vette az 50 milliárdos mentőprogramot, helyette egy olyan saját előterjesztést nyújtott be, amelyben a Fidesz javaslatához képest csökkentették a budapestieknek szánt támogatások mértékét.

Forrás, videó: https://hirado.hu/belfold/belpolitika/cikk/2020/10/27/konyortelen-lakberemelessel-lehetetleniti-el-a-miskolciakat-a-baloldal

Még több "Veres Pál"
🔴 1. Plágium-önkormányzat Szentendrén, másolt, lopott vagy el sem készült gazdasági programok Miskolcon, Érden és Tatabányán
https://szamokadatok.hu/Post/1926/Plagium-onkormanyzat_Szentendren_masolt_lopott_vagy_el_sem_keszult_gazdasagi_programok_Miskolcon_Erden_es_Tatabanyan
🔴 2. Eladó fél Miskolc!
https://szamokadatok.hu/Post/1354/Elado_fel_Miskolc
🔴 3. Csőd szélén a város
https://szamokadatok.hu/Post/1268/Veres_Palek_teljesitmenye_Miskolcon_-_csod_szelen_a_varos
🔴 4. 7 hónap alatt 7 milliárd a hiány
https://szamokadatok.hu/Post/1138/Miskolc_is_a_csod_szelere_sodrodott_7_honap_alatt_7_milliard_forint_hiany_keletkezett
🔴 5. Az inkompetenciájuk miatt a vár fejlesztése is elmarad.
https://szamokadatok.hu/Post/908/Valotlansagokat_allit_Veres_Pal_a_Diosgyori_var_15_milliard_forintot_erinto_forraselvonasarol

Címkék: Baloldali rombolás  Önkormányzat 

Kapcsolódó