Trumpnak drukkolunk! Már csak 1 hét!

Sorsdöntő választás következik nem csak az Egyesült Államok, de az egész világ számára

Trumpnak drukkolunk! Már csak 1 hét!

Trump vs. Biden magyar szemmel
Avagy mi a közös a "Make America Gream Again" és a "Nekünk Magyarország az első" megközelítésben.

Mindennél többet elmond ez a két jelmondat. Trumpnak is és a Fidesznek is a saját hazája a legfontosabb, Trump is és a Fidesz is azért dolgoznak, hogy a rájuk bízott hazát gyarapítsák, munkahelyeket hozzanak létre, megvédjék annak határait az illegális bevándorlóktól, és a saját népük érdekeit képviseljék bel- és külpolitikában egyaránt. Ezzel szemben a Demokrata pártnak globalista törekvései vannak, az Egyesült Államokban élő emberek jóléte csak másodlagos. A gyalázatos módon Nobel-békedíjjal kitüntetett Obama több háborút is kezdeményezett, kezén emberek millióinak vére szárad. A termelést kivitték Kínába, az amerikai városokban pedig egymás után zártak be a gyárak, lettek munkanélkülivé az emberek. A munkanélküliség növekedésével pedig együtt nő a bűnözés is. Mit is csináltak Gyurcsányék Magyarországon? Privatizálták a gyárakat, kirúgták az embereket, a külföldi tulajdonosok pedig gyakran csak azért vették meg a magyar üzemeket, hogy bezárják azokat. Jó példa erre a cukorgyáraink.

Ritkán adódik olyan történelmi pillanat, amikor egy, az Amerikai Egyesült Államoktól sok ezer kilométernyi távolságra elhelyezkedő országot is ennyire befolyásolná az amerikai elnökválasztás.

Tetszik, nem tetszik, most ilyen pillanatot, időszakot élünk.

Mert miközben még a vak is látja, hogy a 2017. januárja óta hivatalban lévő Trump-adminisztráció homlokegyenest másképpen áll mondjuk Magyarországhoz – de más, egykor a szovjet birodalomhoz tartozó országokhoz is – mint a nyolc évig hivatalban lévő Obama-kabinet, addig a hazánkkal szemben ellenséges csoportok érdeke az, hogy Biden győzzön november 3-án.

Nézzünk csak meg két megnyilatkozást az elmúlt hét hírei közül:

1. Joe Biden szerint Magyarország és Lengyelország totalitárius rezsim (amire természetesen érthető volt a magyar kormány reakciója: Szijjártó Péter válaszokat vár a hazánkat sértegető Bidentől)
📌 Link: https://magyarnemzet.hu/kulfold/joe-biden-szerint-magyarorszag-es-lengyelorszag-egy-totalitarius-rezsim-8820422/
📌 Link: https://magyarnemzet.hu/kulfold/szijjarto-peter-valaszokat-var-a-hazankat-sertegeto-bidentol-8845802/

2. Szijjártó: Sosem volt még ilyen jó a magyar–amerikai kapcsolat. A miniszter természetesen érvekkel támasztotta alá szavait: „Donald Trump amerikai elnök és Orbán Viktor miniszterelnök hasonló álláspontot képvisel az illegális migráció, a határvédelem, a biztonság, a családok támogatása és a keresztény közösségek megvédése ügyében. A külügyminiszter úgy fogalmazott, hogy a demokrata kihívó nyilván emiatt vonta bele Magyarországot az elnökválasztási kampányba”.
📌 Link: https://magyarnemzet.hu/kulfold/szijjarto-sosem-voltak-ilyen-jok-a-magyar-amerikai-kapcsolatok-8821553/

Aztán nem kellett sokat várni és megérkezett a magyarországi ellenzék vezérének, a sokszorosan megbukott Gyurcsány Ferencnek a nyilatkozata: „Európának, így Magyarországnak is érdeke, hogy Joe Biden legyen az Egyesült Államok következő elnöke.”
📌 Link: https://mandiner.hu/cikk/20201027_bidennek_drukkolunk

A DK-s pártvezér jogállamiságról, demokráciáról és az emberi jogokról hadovál nyilatkozata további részében, igazából egyetlen észérvet sem sorakoztat fel Biden mellett.

Magyarázat Gyurcsány szavaira csak egyetlen egy lehet: ő nem a magyar emberek, vagy Magyarország érdekeinek talaján áll, nem abból az álláspontból politizál.
Ezt pedig bő mintegy másfél évtized alatt most bizonyította körülbelül „hatszázharminchetedszer”.

📌 Orbán Viktor ma szobrot avatott Budapesten a távozó amerikai nagykövettel. Ebből is látszik, milyen jó volt a két ország viszonya eddig: https://bit.ly/324Fw07

Forrás: https://magyarnemzet.hu/poszt-trauma/trump-vs-biden-magyar-szemmel-8867549/

Címkék: Politika 

Kapcsolódó