Mese a "kivéreztetett" Budapestről

30 darab új csuklós Mercedes busz átadása és újabb 6 milliárd forintos támogatás bejelentése további 60 busz beszerzésére (+ egy kis lista a cikk végén)

Mese a "kivéreztetett" Budapestről

🔴 Új buszok átadása: Vitézy Dávid írta:
30 darab új, Euro6-os, környezetbarát, alacsonypadlós, klimatizált csuklós Mercedes-buszt adtunk ma át Budapest és az agglomeráció utasai számára Fürjes Balázs Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárral, Homolya Róbert MÁV elnök-vezérigazgatóval és Pafféri Zoltánnal, a Volánbusz vezérigazgatójával.
🚌 Az új járművek Budapesten a XVIII. kerületben és Gyálon (55, 84E, 89E, 94E vonalakon), a XVII. kerületben és Pécelen (169E vonalon), illetve Csepelen és Szigetszentmiklóson állnak forgalomba (38, 238, 278, 279, 280-es vonalakon).
🚌 Új kék buszok, melyeket kormányzati támogatásból a Volánbusz vásárolt, és egyszerre szolgálják Budapestet és az agglomerációt. Állami megrendelésre, a Volánbusz Zrt. üzemeltetésében közlekednek a fenti vonalakon, de felszerelve FUTÁR utastájékoztató rendszerrel és a BKK - Budapesti Közlekedési Központ budapesti jegy- és bérletrendszerének részeként. Jó példái annak, mennyire fontos a regionális együttműködés a közösségi közlekedésben, amiről éppen napra pontosan 10 évvel a BKK megalapítása után a sajtótájékoztatón is beszéltem.
🚌Ahogy a sajtótájékoztatón Fürjes Balázs is kiemelte: Budapest közlekedési problémáinak megoldásához a külső kerületekben és az agglomerációban a közösségi közlekedés versenyképességét javítanunk kell. Az elővárosi buszflotta megújításán túl ehhez járul hozzá a hévek és a vasút fejlesztése is. Ahogy a mai sajtótájékoztatón elmondtam: az agglomerációból ma 10-ből 3-an használják csak a közösségi közlekedést, míg Budapestről 10-ből 6-an. Elemi érdek a főváros és az agglomeráció számára is, hogy javítsunk ezen - ennek érdekében zajlik a Déli Körvasút fejlesztése, a hévek megújítása, számos vasútfejlesztés előkészítése és az agglomerációs buszflotta fejlesztése is ezért fontos. A Budapest Fejlesztési Központban a MÁV-val és a Volánbusszal közösen dolgozunk azon, hogy a regionálisan egységes tarifarendszert is mihamarabb megvalósítsuk, ahogy erről ma Homolya Róberttel közösen beszámoltunk a sajtó számára.
🚌 A Mercedes-Benz Conecto G városi csuklós buszok megvásárlására idén márciusban szerződött a Volánbusz az ITK Holding leányvállalatával, az Inter Traction Electrics Kft.-vel. A Törökországban készülő, végig alacsonypadlós, légkondicionált buszflotta gyártása zajlik, várhatóan mindegyik forgalomba áll még ebben az évben. A 37 ülő- és 84 állóhelyet kínáló csuklós buszok akadálymentesek, kerekesszékkel vagy babakocsival is igénybe vehetők, hasonlóak a BKV és a VT Arriva által Budapesten már működtetett Mercedes Conecto G csuklósokhoz. A hathengeres, 360 lóerős dízelmotorok a legkorszerűbb, Euro 6d környezetvédelmi normának is megfelelnek. A buszokba néhány biztonsági, diagnosztikai, utastájékoztatási rendszert és a zárt vezetőfülkét Debrecenben, a magyar szállítónál építik be, itt történik a forgalomba helyezés is, így hazai hozzáadott érték is van a járművekben.
🚌A Kormány nem csak az állami tulajdonú Volánbusz flottájának megújításához járul hozzá Budapesten: ugyanilyen Mercedes Conecto autóbuszokból 34 darab áll gyártás alatt a BKV Zrt. számára, melyek néhány hónapon belül állnak forgalomba és melyeket 100%-ban a központi költségvetés finanszíroz.
📌 Forrás: https://www.facebook.com/vitezydavid/posts/3380943225308093

🔴Újabb támogatás bejelentése:

6 milliárd forint forrást biztosít a kormány a fővárosnak 60 darab Mercedes-Benz Conecto G típusú busz beszerzésére! A fejlesztést Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár jelentette ma be. A 100%-ban kormányzati forrásból beszerzett 60 darab új busz hetente 400 ezer utast szállít majd Budapesten és az agglomerációban.
📌 Forrás: https://www.facebook.com/fideszbudapest/posts/186353423063939

További számok a "kivéreztetésre"
📌 1. Budapest költségvetése
https://szamokadatok.hu/Post/1214/A_szamok_cafoljak_Karacsonyt
📌 2. +118 milliárd az önkormányzatoknak
https://szamokadatok.hu/Post/1129/118_000_000_000_forint_a_kivereztetett_onkormanyzatoknak
📌 3. A kivéreztetett önkormányzatok: https://szamokadatok.hu/Post/709/Egy_szemleletes_abra_a_kivereztetett_onkormanyzatokrol
📌 4. Budapesti projektek: https://szamokadatok.hu/Post/246/Mese_a_kivereztetett_Budapestrol
📌 5. Tarlós munkássága (videó)
https://szamokadatok.hu/Post/2085/Karacsony_Gergelynek_kuldjuk_ezt_a_videot
📌 6. Karácsony első éve
https://szamokadatok.hu/Post/2080/Karacsony_Gergely_elso_eve
📌 7. Pontot teszünk a „Tarlósnak volt 9 éve” mantrázás végére
https://szamokadatok.hu/Post/1346/Pontot_teszunk_a_Tarlosnak_volt_9_eve_mantrazas_vegere

Címkék: Budapest 

Kapcsolódó