Ti és mi

Ti és mi

Írta: Polgári Demokrata 👍

"Tegnap egy ismerősöm nekem támadott itt a facebookon, az esti posztom kapcsán. Számon kérte rajtam, hogy milyen alapon használom a többes szám első személyt, mikor az mondom Mi magyarok? Miért lennének ők kevésbé magyarok, mint „az elmebeteg diktátor se..ét nyaló Fideszesek?” Ők a jövő, az értelmiségi fiatalok, akik ellenállnak a diktatúra elnyomásának, az ötvenhatosok méltó jogutódjai, Ők az igazi magyarok.

Nem vitatkoztam vele, az ilyen embernek nem lehet elmagyarázni mit jelent magyarnak lenni. Nem lehet, mint ahogy egy férfinak sem lehet elmagyarázni milyen a szülés, vagy egy vaknak, hogy mi a különbség a rózsaszín és a magenta között.

Bonyolult dolog lenne definiálni a nemzeti identitás feltételrendszerét, magam nem is tudom megmondani ki a magyar, ellenben azt meg tudom mondani, ki az, aki biztosan nem.

Nem magyar, aki nem tiszteli nemzeti összetartozásunk szimbólumait, akiből semmilyen érzést nem váltanak ki a nemzeti színek. Akinek az örömóda a himnusz alternatívája, amit vidáman lehet közösen énekelgetni, aki műanyag szalaggal tekeri be Szent István szobrát, Árpád vezért, vagy WC papírral a turul szobrot. Nem magyar, aki ukránozza, szlovákozza és románozza a határon túli magyarokat, s nem magyar az sem, aki nem tudja a himnuszt, vagy tabletről szavalja a nemzeti dalt.

Nem mi mondjuk rólatok, ti bizonyítjátok be eseményről eseményre, hogy nem tartoztok közénk.

Hogy értsétek is miről beszélek. Tegnap október 23-a volt, az 56-os forradalom napja, mely augusztus 20, és március 15 mellett a magyarság legnagyobb nemzeti ünnepe. De nektek, fontosabb volt borvirágos orral örömódát énekelni, mint megemlékezni 56 áldozatairól, akik valóban a hazáért haltak meg. Igen, értünk magyarokért.

Ti pedig verhetitek a melleteket, hogy épp olyan magyarok vagytok mint mi, hogy nektek is az szerepel a személyi igazolványotokban, hogy állampolgársága magyar, buzdíthatnak benneteket a színpadról hajrá magyarok felkiáltással, cselekedeteitek a legfőbb tanúbizonysága annak, hogy a legcsekélyebb mértékben sem vagytok magyarok.

S ha már megmondtam mik nem vagytok, ez esetben azt is megmondom mik igen. A mi szemünkben, egyszerűen senkik vagytok. Szép napot kívánok.

Üdvüzlettel,
Polgári Demokrata."

Címkék: Vélemény 

Kapcsolódó