1 év alatt 10 milliárd forint tűnt el Érden, most milliárdos hitelt akar felvenni a moslékkoalíció!

1 év alatt 10 milliárd forint tűnt el Érden, most milliárdos hitelt akar felvenni a moslékkoalíció!

Simó Károly képviselő írta Facebook oldalán.

"A BALOLDAL ÉRDEN IS AZ ÖNKORMÁNYZAT ELADÓSÍTÁSÁBA KEZDENE, PEDIG HARMINC ÉS FÉL MILLIÁRD FORINT VAN A BANKSZÁMLÁKON

Ma a Pénzügyi Bizottság ülése előtt 5 perccel (!!) kaptunk egy előterjesztést, amely szerint 1.200.000.000, azaz több mint egy milliárd forint új folyószámlahitelt kíván felvenni a városvezetés még idén. Csütörtökön akarnak róla dönteni a Közgyűlésen.

A baloldal azzal indokolta a város eladósítását jelentő hitelfelvételt, hogy vírushelyzet van és hogy nem jönnek az adóbevételek, meg különben is csökkentek az állam miatt az önkormányzat bevételei.

Kiderült, hogy megint nem mondtak igazat! Pénteken (2020. október 16-án) kaptam meg ugyanis adatkérésemre a hivatalos és valós adatokat, amelyek az önkormányzat bankszámláin, értékpapírban és pénztárban levő pénzeszközeit tartalmazzák.

Ezek szerint kb. 650.000.000, azaz több mint félmilliárd(!!) forint szabadon elkölthető pénze van a városnak. Tehát szó nincs arról, hogy folyószámlahitelre szorulna a város!

A bizottsági ülésen azt is megerősítették, hogy meglepően jól zárult a szeptember, sokkal több bevétel folyt be, mint amire számítottak.

A polgármester kabinetfőnöke mégis személyesen jött el a bizottsági ülésre kardoskodni a hitelfelvétel mellett, pedig máskor nem szokott jönni. Az is elhangzott, hogy politikai döntés született, hasonlóan más baloldali önkormányzatokhoz.

Jól látható, hogy csupán arról van szó: a baloldali önkormányzatok hamis látszatot keltve azt szeretnék elhitetni a választókkal, hogy csődközelben vannak vagy lesznek év végére az önkormányzatok.

Miközben a valóság az, hogy százmilliók vannak szabadon elkölthetően, összesen pedig több mint 30.380.000.000, azaz több mint 30 milliárd(!!) forint van a bankszámlákon és pénztárban.

Egy éve 40.500.000.000 forinttal vették át a várost. Közben eltűnt a számlákról tíz milliárd forint.

Látszik ez a városon?"

Ezek a számok, ez a "visszavett" Érd. Gratulálunk azoknak, akik megválasztották Csőziket, és azoknak is, akik nem mentek el szavazni. Ha marad T. Mészáros András akkor Érd ma egy virágzó város maradt volna, de az érdiek úgy döntöttek kísérleteznek önmagukon, mint látszik rossz ötlet volt. Azt, hogy hová tűnt el 1 év alatt 10 milliárd forint, azaz átlagosan havi 833 millió, azt reméljük a hatóságok kivizsgálják, és amennyiben hűtlen kezelés merül fel, akkor eljárnak az ügyben.

Forrás: https://www.facebook.com/pg/simo.karoly.kozeleti/photos/?tab=album&album_id=964037174107713

ADD TOVÁBB!

Címkék: Baloldali rombolás  Önkormányzat 

Kapcsolódó