Kormánytámogatással épült óvoda Pesthidegkúton

Kormánytámogatással épült óvoda Pesthidegkúton

Az előretekintő, saját jövőjüket felelősen tervező társadalmak kiemelt figyelmet fordítanak a gyermekeket érintő fejlesztésekre – jelentette ki Varga Mihály Budapest II. kerületének új, száz férőhelyes óvodájának átadásakor.

A pénzügyminiszter, országgyűlési képviselő kiemelte: Pesthidegkút egyik legrégebbi óvodaépületének kiváltását tette lehetővé az a 400 millió forintos uniós forrás, amellyel a magyar kormány a II. kerületi önkormányzatot támogatta.

A kormány olyan ország építésén dolgozik, ahol az emberek biztonságban érzik magukat, ahol megéri dolgozni, amely támogatja a gyermeknevelést, és elérhetők, jók a gyermeknevelést segítő szolgáltatások – hangsúlyozta Varga Mihály.

Az építési költség 580 millió forint volt, valamint további 50 millió forintot költenek eszközök beszerzésére, amelyből 400 millió forintot a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) pályázati forrásából, közel 230 millió forintot pedig önkormányzati forrásból biztosítottak.

Az elmúlt közel tíz évben jelentős mértékben – mintegy tízezerrel – nőtt az óvodai férőhelyek száma, és ezzel párhuzamosan jóval több óvodapedagógus foglalkozhat a gyermekekkel, mint korábban.

2010 előtt bezárták az óvodákat vagy hagyták amortizálódni.
Ma felújítják, vagy új intézményeket építenek.

A szemednek higgy, ne a baloldalnak!

ADD TOVÁBB

Forrás: https://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/hirek/kormanytamogatassal-epult-ovoda-pesthidegkuton

Címkék: Oktatás 

Kapcsolódó