Újabb fejlesztésekkel cáfoljuk az álhíreket

("A fidesz mindent ellop, nem csinálnak semmit, csak stadion épül", stb)

Újabb fejlesztésekkel cáfoljuk az álhíreket

Lássuk a valóságot. Ebben a cikkben megújult útról, Agrárszakképzési Centrum és traktor átadásról, új iskoláról, orvosi rendelőről, új kilátóról, és egy megújult községházáról lesz szó.

📌 1. Tovább fejlődik Fejér megye mellékúthálózata.
A 8126-os jelű összekötő út újabb szakasza újult meg az EuroAszfalt, a SWIETELSKY és a Soltút kivitelezésében.
(Ez most NEM Mészáros. Jegyezzük meg!)
Átadták a Söréd-Csákvár-Bicske összekötő út 4,5 kilométeres szakaszát. A Magyar Közút 2018-ban országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, ami a mostani beruházás költségét is fedezte. Ennek összértéke megközelítőleg 437 millió forint.
A projekt során az útburkolat teljes felújítását elvégezték, valamint forgalombiztonságot javító beavatkozások is történtek a szakaszon. Új létesítményként a 14+711-14+815 kilométerszelvények közötti külterületen a meglévő buszmegállók helyén bazaltbeton burkolatú buszöblöket építettek. Továbbá Csákvár város Zámoly felőli végén forgalomcsillapító szigetet alakítottak ki, valamint a Bokréta utcánál elkészült a már korábban tervezett gyalogos átkelőhely is. A felújítás a kitűzött határidőnél jóval korábban elkészült - derült ki a Magyar Közút közleményéből.

Forrás, további képek: https://magyarepitok.hu/utepites/2020/10/tovabb-fejlodik-fejer-megye-mellekuthalozata Magyar Építők
https://www.facebook.com/torogabor1962/posts/2637525629894781 Törő Gábor

📌 2. Átadták az Alföldi Agrárszakképzési Centrum központi épületét és 24 új traktort vesznek az oktatási intézményeknek. (Videóval!)

Nagy István miniszter szerint a színvonalas agrárszakképzés a nemzet jövőjét jelenti. Nagy István az Alföldi Agrárszakképzési Centrum központi épületének átadásán hangsúlyozta, újra vonzóvá kell tenni az agrárszakmákat, és megerősíteni a képzési hálózatot, ráirányítva a pályaválasztás előtt álló fiatalok figyelmét a mezőgazdaságban rejlő lehetőségekre.
A tárca legfontosabb célja az agrárszakmák megbecsültségének erősítése, a képzett mezőgazdasági termelők, élelmiszeripari szakemberek számának növelése – szögezte le, hozzátéve: kizárólag a korszerű agrárismeretek átadásával biztosítható, hogy a következő generációk helyben boldoguljanak.
Nagy István közölte, az új tanévben a minisztérium által fenntartott 56 szakképzőintézmény öt centrumba szervezve kezdte meg az oktatást.
A politikus úgy fogalmazott, oktatóból szerencsére nincs hiány, ráadásul ők július 1-jétől már a munkatörvénykönyve szerinti, megemelt fizetésért gyakorolják hivatásukat, emellett több korábbi juttatást – így a jubileumi jutalomra való jogosultságot és az utazási kedvezményt – is megtarthattak. A miniszter bízik benne, hogy a magasabb fizetés és a rugalmasabb foglalkoztatási szabályok vonzóvá teszik a kiemelkedő tudású oktatók számára az agrárszakképzést.
Az Agrárminisztérium támogatásával 24 iskola egy-egy új, a mai technológiai követelményeknek teljes mértékben megfelelő traktort szerezhet be. Az új erőgépeknek köszönhetően a diákok megerősíthetik digitális kompetenciáikat, a munkaerőpiac által elvárt, a gyakorlatban azonnal alkalmazható szaktudásra tehetnek szert – tudatta Nagy István.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/gazdasag/a-miniszter-szerint-a-szinvonalas-agrarszakkepzes-a-nemzet-jovojet-jelenti-8818877/
Videó: https://www.facebook.com/nagyistvan.movar/videos/363204971670013

📌 3. Átadták a Szilády Áron Református Gimnázium új építésű, 200 négyzetméteres alapterületű épületét Kiskunhalason.

Bányai Gábor országgyűlési képviselő írta: Átadtuk a Szilády Áron Református Gimnázium új építésű, 200 négyzetméteres alapterületű épületét, a korábban megépült laborépület mellett, ahol a földszinten öltözőhelységek, mosdók kaptak helyet, az emeleten pedig drámaterem került kialakításra. A beruházást önerőből valósította meg az intézmény, melyre az 580 fős diákságnak már egyre nagyobb szüksége volt.
Gratulálok az egyháznak, hogy egyre színvonalasabbá teszi az intézményt és a benne folyó oktatást, ezzel is gazdagítva Kiskunhalas Városát!

Forrás: https://www.facebook.com/banyaigaborkepviselo/posts/3473091466062408

📌 4. Hamarosan ünnepélyesen is átadják Pusztaszentlászlón a település új büszkeségét, az újhegyi kilátót! A település turisztikai fejlesztéséről egy korábbi cikk számol be: Pusztaszentlászló – kilátó a falu fölött, újranyitott fürdő, úszó híd a horgásztón

Forrás: https://www.facebook.com/cseresnyes.peter/posts/3382596005169502
https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/pusztaszentlaszlo-kilato-a-falu-folott-ujranyitott-furdo-uszo-hid-a-horgaszton-4501823/

📌 5. Elkészültek az elmúlt időszak munkálataival Tiszakeszin!

Tállai András írta
Mintegy 53,9 millió forint TOP-os és önkormányzati forrásból végeztek el munkálatokat az orvosi rendelőn
Felújításon esett át a település ravatalozója közel 25 millió forint Magyar falu programban elnyert támogatásból és önkormányzati forrásból
5,3 millió forint, Művelődési Központra költött Magyar falu program támogatásnak és önkormányzati önerőnek örülhetnek a helyiek
Óvodai játékok beszerzésére 2 millió forintot biztosított a Magyar falu program
Hajrá Tiszakeszi! Hajrá Dél-Borsod!

Forrás: https://www.facebook.com/tallaiandrasfidesz/posts/3357801681003817

📌 6.?Megújult a községháza és az orvosi rendelő Ebergőcön

Barcza Attila írta
Ebergőc lendületben! A Magyar Falu Programnak köszönhetően 26 millió forintból megújult a községháza a településen, amelynek több funkciója is van. Az önkormányzati épületben nem csak a polgármesteri hivatal, de orvosi rendelő és közösségi tér is működik. Emellett megáldásra került a falu védőszentjének, Szent Imre herceg szobra is a központi téren.
Örömteli, hogy folyamatosan fejlődnek térségünk települései, folytassuk közösen!

https://www.facebook.com/barcza.attila/posts/1253789351640870

ADD TOVÁBB

Címkék: Fejlődés 

Kapcsolódó