A DK rezsicsökkentése

A DK rezsicsökkentése

🔴 1. 2010 előtt Gyurcsány a lakosságnak duplájára emelte az áram árát, saját cége kedvezményesen vételezte az áramot. Miközben az embereknek választaniuk kellett, hogy gyümölcsöt vesznek a gyereknek, vagy kifizetik a villanyszámlát, a milliárdos Gyurcsány a saját tulajdonú Motim nevű vállalata sokkal olcsóbban jutott hozzá az áramhoz. Mindez persze politikai nyomásgyakorlás árán volt lehetséges.

Részletek:📌 https://mandiner.hu/cikk/20200623_a_fidesz_gyurcsany_rezsibloffjerol_beszel
https://szamokadatok.hu/Post/948/Rabloprivatizacio
https://index.hu/gazdasag/magyar/gym080315/

🔴 2. Gyurcsányék rablóprivatizációval eladták a közműcégeket, a gáztározókat, az erőműveket (pl. a Mátrait is!), a pénzt egyszerűen felélték. Magyarországnak közel egy évtizedébe került, hogy visszaszerezzük az elherdált stratégiai vállalatokat.
📌 2011: az állam visszavásárolja a Mol 21,22 százalékos részvénycsomagját a Szurgutnyeftyegaztól (500 milliárd forint)
📌 2012: a fővárosi önkormányzat visszavásárolja a Fővárosi Vízművek részvényeinek 25 százalékát (menedzsmentjogokkal) az RWE-től és Sueztől (15,3 milliárd forint)
📌 2013: az MVM megvásárolja az E.ON Földgáztrade, az E.ON Storage és a Panrusgaz nevű, földgáztárolással és -nagykereskedelemmel foglalkozó cégeket az E.On-tól (260-280 milliárd forint)
📌 2013: az MFB 51 százalékot szerez az MMBF Földgáztároló Zrt. nevű biztonsági gáztároló cégben a Mol-tól (140 milliárd forint) - majd 2019: az addig 49 százalékkal rendelkező, jelentős részben állami érdekeltségeket tömörítő Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség megvásárolja az MFB 51 százalékát (19,9 milliárd forint)
📌 2014: az MVM a Főgáz 49,83 százalékát megvásárolja az RWE-től (41 milliárd forint), majd ugyanabban az évben, immár az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. a Főgáz további 49,83 százalékát is átvette a Fővárosi Önkormányzattól
📌 2014: a székesfehérvári önkormányzat megvásárolja a felszámolás alá került Székesfehér­vári Fűtőerőmű korábban megánbefektetők tulajdonában lévő 49 százalékát a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft.-től (2,75 milliárd forint)
📌 2014. február-július: a MET előbb 24,5, majd 74,8 százalékos tulajdonrészt vásárol a Dunamenti Erőműben az Engie-től
📌 2015. szeptember.: a már a nemzeti közműcég kötelékébe tartozó Főgáz megvásárolja az egyetemes szolgáltatói és versenypiaci engedélyes GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. 99,93 százalékát (5 milliárd forint)
📌 2015-2016: miután a Magyar Telekom, az E.On Energiaszolgáltató Kft. és a Tigáz visszaadta lakossági gázszolgáltatói engedélyét, a Főgáz/NKM lépett a helyükbe
📌 2016-2017: a nemzeti közműcég megvásárolja az EDF Démász áramszolgáltatót az EDF-től (121 milliárd forint)
📌 2017. október: az NKM Nemzeti Közművek Zrt. megszerzi az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt.-t az Engie-től (64 milliárd forint – 90 milliárd forint)
📌 2017-2018: az OPUS az eredeti tervek szerint a Budapesti Erőműben is többségi tulajdonos cseh EPH-val, majd végül egyedül megszerzi a Mátrai Erőmű 72 százalékát az RWE-től (51%) és az EnBW-től (21%) (40 milliárd forint)
📌 2017-2018: a MET csoport megvásárolja a Tigáz Zrt. (földgázelosztó) 98,99 százalékát az ENI-től
Forrás: https://www.portfolio.hu/uzlet/20191015/mar-nem-is-kerdes-a-magyar-dominancia-az-energiaszektorban-403783

🔴 3. Azt hitted az áramlopás a múlté?
Tévedsz! Erzsébetvárosban ez a jelen

Rezsicsökkentés DK módra. A "legeurópaibb párt" lopja az áramot az önkormányzat épületéből.
A magyarokat rémisztő képződményeknek nevező Niedermüllernek távoznia kell, hiszen ez kizárólag az ő tudomásával történhetett!

📌 Szakács István felhívása: https://www.facebook.com/109502963090733/videos/636883653640434
📌 Niedermüller magyarázkodása. (Esetleg mondjátok el neki a véleményeteket, ha még nem vagytok letiltva, mint mi)
https://www.facebook.com/PNiedermueller/posts/2648992765321463

Egy multinál, ha ilyen eset kiderülne, repülne az egész tengely: az aki elkövette, annak a főnöke, annak is a főnöke, egészen az ügyvezetőig. Egy vezetőnek TUDNIA KELL hogy mi történik az általa irányított szervezetben.

Azt hazudták, hogy Budapest mindenkié - kiderül, hogy Budapest kizárólag a haveroké, akik az emberek bizalmával visszaélve saját zsebüket tömik ahelyett, hogy a köz javát szolgálnák.

Rendőrségi akció zajlott a Niedermüller Péter vezette erzsébetvárosi önkormányzatnál, áramlopás miatt nyomoznak, egy DK-s képviselő le is mondott

Rendőrségi akció zajlott a Niedermüller Péter vezette erzsébetvárosi önkormányzatnál. A rendőrség egyelőre annyit erősített meg, hogy valóban kivonultak és eljárási cselekményt hajtottak végre, illetve lopás miatt nyomoznak. A DK-s Borka-Szász Tamás, aki az ügy érintettje lehet, lemondott önkormányzati képviselői mandátumáról és kilépett a DK-ból, írja a lap.

Úgy tudják, a rendőrségi akció során több informatikai eszközt is lefoglaltak Borka-Szász Tamás, a Demokratikus Koalíció erzsébetvárosi képviselőjének irodájában. Az egyelőre ismeretlen tettes ellen zajló nyomozásban a kriptovaluta-bányászat merülhetett fel, ami önmagában nem bűncselekmény. Annyi azonban megjegyzendő, hogy a kriptobányász gépeket rendkívül drágán lehet megvenni, általában Kínából rendelik őket, és rendszerint 3000-5000 dollár közti áron kaphatók.

A kriptobányász gépek rendkívüli módon forrósodnak, ezért balesetveszélyesek, ha nem szakszerűen használják őket. Ráadásul rengeteg áramot is fogyasztanak. A rendőrség annyit közölt, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda feljelentés alapján lopás (úgy tudja a PS, hogy áramlopás) gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás során a mai napon a rendőrök eljárási cselekményt végeztek a Budapest Főváros VII. Kerület Erzsébetváros Önkormányzata épületében. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást nem ad.

Megkérdezett a lap egy kriptovaluta-szakértőt is, aki elmondta: az eszköz valószínűleg ethereum-bányászatra alkalmas, ára nagyságrendileg 5000-7000 dollár között mozog, ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy tárolása amatőr, régen használt fakeretes szerkezetben történik, ami önmagában hordozza a rendkívüli tűzveszélyt. Az így alkalmazott gépek nagyon erőteljes hőkibocsátással rendelkeznek; nem elképzelhetetlen, hogy a fakeret öngyulladást szenved bizonyos esetekben.

Közben a DK az Indexnek küldött közleményében elismerte a rendőri akciót, majd azt írták, hogy az ügy érintettje Borka-Szász Tamás, a DK VII. kerületi önkormányzati képviselője lehet. A történtek következményeként Borka-Szász Tamás azonnal lemondott önkormányzati képviselői mandátumáról és kilépett a DK-ból.

Mivel Borka-Szász Tamás egyéni körzetben körzetben győzött 2019-ben, így az erzsébetvárosi 4-es számú választókerületben időközi választást tartanak majd.

Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20201016-rendorsegi-akcio-zajlott-a-niedermuller-peter-vezette-erzsebetvarosi-onkormanyzatnal.html

📌 Niedermüller nem ma kezdte:
NIEDERMÜLLER PÉTER TETEMES TARTOZÁST HÁTRAHAGYVA LÉPETT LE BERLINI MUNKAHELYÉRŐL
https://figyelo.hu/hirek/niedermuller-peter-tetemes-tartozast-hatrahagyva-lepett-le-berlini-munkahelyerol-16402/
Még több Niedermüller:
1. https://szamokadatok.hu/Post/1738/Niedermullernek_ma_nem_volt_mondanivaloja
2. https://szamokadatok.hu/Post/1719/Kovetelem_Niedermuller_azonnali_letartoztatasat
3. https://szamokadatok.hu/Post/1668/Kaosz_Erzsebetvarosban_A_kozlekedes_osszeomlott_ez_a_populista_inkompetens_politika_eredmenye
4. https://szamokadatok.hu/Post/1649/Niedermuller_szazmilliokat_jatszhat_at_a_parkolasi_cegnek
5. https://szamokadatok.hu/Post/1415/6_millio_forint_kozpenzert_turkalhat_a_Soros-fele_Trasparency_a_Niedermuller_vezette_Erzsebetvaros_onkormanyzati_dokumentumai_kozott
6. https://szamokadatok.hu/Post/1250/A_rasszista_Niedermuller_368_millio_29_millio_AFA_Czegledynek_van_vedekezesre_35_millio_nincs
7. https://szamokadatok.hu/Post/1083/Az_ovonoktol_elveszik_a_beruk_egy_reszet_a_haverokat_sokmillios_szerzodesekkel_tomi_ki
8. https://szamokadatok.hu/Post/430/Niedermuller_ujabb_ellensegeket_talalt_maganak_ezuttal_a_taxisokat_alazta_meg
9. https://szamokadatok.hu/Post/285/Niedermuller_Peter_politikai_palyafutasa_veget_ert_
10. https://szamokadatok.hu/Post/888/Niedermuller_vegleg_kizarna_az_autosokat_a_keruletebol

🔴 SOHA TÖBBÉ BALOLDAL!
ADD TOVÁBB!

Címkék: Baloldali rombolás  Gyurcsány 

Kapcsolódó