Civilek és a Kormány, tények a hazugságok ellen

Civilek és a Kormány, tények a hazugságok ellen

Egy évtizede hazudja azt a balliberális álhírgyártó propagandagépezet, hogy a kormány (de főleg "a zorbán!") civilellenesek, valamilyen harcokat vizionálnak, teljesen alaptalan és értelmetlen vádakat fogalmaznak meg ezen a területen (is)

A valóság ezzel szemben az, hogy még sosem jutott ennyi pénz a civil szervezetek támogatására, mint az utóbbi években. Évi 350-400 milliárd forint támogatás jut a civil szervezeteknek, miközben 60 ezer ilyen szervezet van Magyarországon. Ha elosztjuk ezt a két számot ez azt jelenti, hogy átlagosan egy civil szervezetre évente 6,6 millió forint állami támogatás jut. Pályázni pedig 15-20 ezer szokott, azaz nagyjából 20 millió forint jut egy civil szervezetre évente.

Friss hír: Csaknem 1600 civil szervezet nyert forrást a Magyar falu programon belül működő Falusi civil alapból összesen ötmilliárd forint értékben – jelentette be a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos pénteken Budapesten.

Gyopáros Alpár sajtótájékoztatón felidézte: idén az ötezer lakos alatti településeken működő civil szervezetekkel bővült a program kedvezményezetti köre, amelyek számára tavasszal írtak ki pályázatot.
Tájékoztatása szerint az érintett szervezetek választhattak, hogy hatmillió forintig ingatlanfejlesztésre, ötmillió forintig gépjármű-beszerzésre, szintén kétmillió forintig egyéb eszköz beszerzésére, vagy programok, rendezvények megvalósítására pályáznak ugyancsak kétmillió forint erejéig.

A kormányzat ötmilliárd forint értékben támogatja 1572, kistelepülésen működő civil szervezet egy-egy nyertes pályázatát – közölte a kormánybiztos.
Mint kiemelte, így minden második településen található nyertes civil szervezet.

Ennyit a civilellenességről. Azt meg, hogy ezek a szervezetek mivel foglalkoznak, a kormány nem szabja meg, nem szól bele, és nem is korlátozza. Ha mezei pockot akarnak szaporítani, akkor azt is megtehetik, ha politizálnak, akkor azt sem tiltja semmi ma Magyarországon. Ez így is fog maradni, és semmilyen liberális diktatúra nem fogja a magyarok száját befogni, sem 2022 előtt, sem utána.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/evi-350-400-milliard-forint-tamogatas-jut-a-civil-szervezeteknek-8801351/
https://demokrata.hu/gazdasag/kozel-1600-civil-szervezet-nyert-forrast-a-falusi-civil-alapbol-303968/

Címkék: Vélemény 

Kapcsolódó