Újabb fejlesztésekkel gazdagodott Magyarország!

Újabb fejlesztésekkel gazdagodott Magyarország!

A képen: Iskola, falubusz, művelődési ház, új munkahelyek, új bölcsőde, oktatóközpont valósultak meg és kerültek átadásra. A 444, az index, a telex, a hvg és a többi álhírgyár olvasóinak pedig 6 darab stadion. Lássuk a részleteket.

📌 1. 340 millió forint támogatásból korszerűsödött az általános iskola Bácsbokodon

Zsigó Róbert írta:
Újabb jelentős iskolafejlesztés a térségben!
Mintegy 340 millió forint támogatásból korszerűsödött az általános iskola Bácsbokodon. Az intézmény épületét átfogóan felújították, az udvarán rekortán burkolatú sportpályát és fitneszparkot létesítettek, valamint számos új taneszközt és bútort is beszereztek. A fejlesztés a modern oktatási-nevelési környezet kialakításán keresztül lehetővé teszi, hogy az oktatási színvonal javuljon, a tanulók és a pedagógusok pedig megfelelő körülmények között végezhessék feladatukat.
Köszönöm mindenkinek a munkáját, aki segítséget nyújtott abban, hogy a beruházás megvalósuljon!

Forrás: https://www.facebook.com/zsigorobert/posts/3270639173047583

📌 2. Újabb falubusz került átadásra.

Simon Miklós országgyűlési képviselő írta: Értékteremtés a Nyírségben: Új falubusz érkezett Nyírpilisre
A Magyar Falu Program 2019-es sikeres pályázatának köszönhetően új falu- és tanyagondnoki busz került beszerzésre Nyírpilis Község Önkormányzata részére.
Gratulálok Nyírpilis!

Forrás: https://www.facebook.com/simonmiklos.sza6.vk/posts/2666755483638857

📌 3. Béres Gyógyszergyár új gyártósorának alapkő-letétele Szolnokon. Az új üzem 69 új munkahelyet is jelent a térségnek.

Varga Mihály: több mint hatmilliárd forintos beruházással bővít a Béres Gyógyszergyár Zrt. Szolnokon

Varga Mihály ismertette, hogy a beruházáshoz a Pénzügyminisztérium Nagyvállalati beruházási támogatási programjában 3 milliárd forintos, vissza nem térítendő állami támogatást nyert. Hozzátette: a vállalat a beruházásnak köszönhetőn 69 munkahelyet teremt, és egyes munkafolyamatoknál akár 100 százalékos teljesítménynövekedést érhet el.
A kormány eddig több mint 500 milliárd forinttal támogatta a hazai vállalkozásokat a beruházási programokon keresztül - emlékeztetett, és hangsúlyozta: Magyarország érdeke az, hogy állami és vállalkozói oldalról is folytatódjanak a beruházások, ezek egyszerre védik a munkahelyeket és teremtik meg a gazdasági növekedés alapját. A járvány törékeny állapotban érte a világgazdaságot, azonban Magyarország helyzete több szempontból kedvezőbb más európai államokénál - mondta a miniszter. Magyarország erős gazdasági alapokkal rendelkezik, így a gazdaságvédelmi intézkedések érdemben tudtak enyhíteni az első hullám nehézségein - részletezte, hozzátéve: Magyarország továbbra is kimagasló beruházási rátával rendelkezik. Idén a második negyedévben 27,6 százalék volt a mutató, amely mind európai uniós, mind térségi szinten erősnek számít. Azt tükrözi, hogy a magyar gazdaság szereplői változatlanul bíznak a jövőben, mernek és képesek beruházni - fűzte hozzá. A kormány ennek megfelelően nagy hangsúlyt fektet a fejlesztések ösztönzésére, ezért a beruházások gyorsításáról és támogatásáról tárgyalt kedden a Gazdaságvédelmi operatív törzs is, amely újabb forrásokat rendelt a költségvetésből erre a célra - emlékeztetett Varga Mihály.
A pénzügyminiszter szerint a Béres többszöri fejlesztése azt mutatja, hogy a vállalat otthonra talált Szolnokon. Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke elmondta: a beruházást a Béres termékek iránti növekvő piaci kereslet tette szükségessé. A Béres Gyógyszergyár 2050 négyzetméterrel növeli gyára területét a legkorszerűbb technológia beépítésével, vezérterméke, a Béres Csepp gyártása robottechnológiás gyártósor telepítésével újul meg, továbbá a vállalat termelő-és laboratóriumi eszközöket vásárol, bővíti raktárkapacitását és fejleszti infrastruktúráját- mondta. Mintegy 150-féle készítményük van forgalomban, számos közülük piacvezető, a mostani beruházással pedig megteremtik a lehetőséget termékeik iránt mutatkozó piaci igények hosszú távú, biztonságos kielégítésére- közölte. Megjegyezte azt is, hogy fő piacuk Magyarország, de ezzel a fejlesztéssel létrehozzák lendületesen bővülő exportpiaci tevékenységük biztos termelési hátterét.
Béres József arról is beszélt, hogy a Béres Részvénytársaság 1989-es megalakulása óta, folyamatos fejlesztéseinek eredményként Magyarország legnagyobb magyar tulajdonban lévő gyógyszergyárává vált. A vállalat 37 százalékos piaci részesedésével piacvezető a betegségmegelőző és egészségmegőrző készítmények piacán, a Béres Csepp az ország legismertebb immunerősítő készítménye. A vállalat 1995 óta több mint 15 milliárd forintot fordított ingatlanfejlesztésre, gép- és eszközbeszerzésre szolnoki telephelyén. Az ott foglalkoztatottak száma a kezdeti 64-ről mára 379 -re emelkedett, ezzel a Béres Jász-Nagykun-Szolnok megye tizedik legnagyobb magánfoglalkoztatójává vált. Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta: kapcsolódik a város alapstratégiájához a Béres-stratégia: az egészséges életmód és az arra való nevelés. A városban az oktatás magas színvonalú, már több mint egy éves a Debreceni Egyetemmel való együttműködés, tervek szerint 2021 szeptemberben elindul az egészségügyi képzés Szolnokon, ami segíti a vállalatot is a munkaerő biztosításában. Szalay Ferenc kitért arra is, hogy a munkanélküliség Szolnokon 6 százalék körüli, Jász-Nagykun-Szolnok megyében mintegy 6-8 százalék, a munkahelyek jelentős részét sikerült megőrizni a városban, a megyében. Az új épület alapkövét Varga Mihály pénzügyminiszter és Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke helyezte el.

Forrás: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/varga-mihaly-tobb-mint-hatmilliard-forintos-beruhazassal-bovit-beres-gyogyszergyar-zrt
https://www.facebook.com/VargaMihalyKepviselo/posts/10160203906278776

📌 4. Átadták a soproni médiaértés-oktató központot (videóval)

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Bűvösvölgy néven hozta létre elsőként budapesti, majd debreceni médiaértés-oktató központját, melyhez október 15-én csatlakozott a Sopron, Kossuth Lajos utcában átadott létesítmény is. A központ feladata, hogy megtanítsa a magyar gyerekeknek, hogyan használják tudatosabban és biztonságosabban a médiát. Ma már nem csak két tévécsatorna és a sercegő rádióadás közül választhatnak a fiatalok, ezért fontos megismerni időben a digitális világ sajátosságait, a médiahasználat hátterét. A központ lehetőséget nyújt arra, hogy médiatartalmakat előállítva tanuljanak, váljanak tudatos médiafogyasztóvá.

Forrás, további részletek, videó: http://cyberpress.hu/atadtak-a-soproni-mediaertes-oktato-kozpontot/

📌 5. Gellénházán bölcsőde létesült 80 millió forintból.

Vigh László írta:
Gellénházán az óvoda épületében bölcsődét alakítottak ki 80 millió forintból a kisgyermekes családok életét könnyítendő.
A fejlesztéshez gratulálok polgármester asszonynak, a településnek és az intézmény dolgozóinak.

Forrás: https://www.facebook.com/vigh.laszlo.01/posts/3427377190685701

📌 6. megújult a művelődési ház Szennán.

Gelencsér Attila írta: Művelődési ház átadó csinnadratta nélkül. További képek a link alatt.

Forrás: https://www.facebook.com/gelencsera/posts/3776862915666887

Add tovább!

Címkék: Fejlődés 

Kapcsolódó