Magyarország jól védekezik a második hullámban is

Magyarország jól védekezik a második hullámban is

Minden mutató szerint Magyarország a vírus ellen jól védekező országok között van. Ezt a WHO statisztikái is megmutatják. A baloldal ennek az ellenkezőjét állítja, erről tegnap írtunk egy cikket (Forrás)

A járvány egészét tekintve Magyarországon még mindig csak a fele az egymillió főre vetített fertőzöttek száma az EU-s átlagnak, amivel egyértelműen a jobban teljesítő országok közé tartozunk – folytatja az Origo.

Míg Magyarországon egymillió főre vetítve 4073 fő az igazolt fertőzöttek száma, addig 8369 fő az EU-átlag.

Az Origo kifejtette, hogy a halálos áldozatok vonatkozásában ugyanez a tendencia figyelhető meg, sajnos egész Európában nő a betegségben meghalt emberek száma, ma már minden egymillió emberre 344 halott jut. Lakosságarány tekintve Magyarországon csupán a harmada az áldozatok száma az EU-s átlagénak. Az áldozatok száma értelemszerűen összefüggésben van a fertőzöttek számával, ugyanakkor míg hazánkban 105 az egymillió főre vetített elhalálozás, addig ugyanez Belgiumban 893, Spanyolországban 701, de Olaszországban és Svédországban is meghaladja az 500 főt. Mindemellett figyelmeztető jel, hogy Németországban, Portugáliában, Dániában és Hollandiában arányaiban is jóval több meghalt beteget regisztráltak, mint Magyarországon. A halálozási statisztikák vonatkozásában a különböző tagállamokban különböző protokollok vannak, de ebben a kérdésben Magyarország a legszigorúbb protokollt alkalmazza.

Az igazolt fertőzöttekre eső halálesetek számát már nem tettük fel grafikonra, azonban ebben a mutatóban is jól állunk: 2,51%-on a 4,11%-os EU-átlaghoz képest.

Jól dolgozik az Operatív Törzs, jól teljesít az egészségügy, és legtöbbször az emberek is betartják az ajánlásokat (maszkviselés, távolságtartás, higiénia).

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20201015-minden-mutato-szerint-magyarorszag-a-virus-ellen-jol-vedekezo-orszagok-kozott-van-who.html
A baloldal most is hazudik: https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/207751610701980

Címkék: Egészségügy 

Kapcsolódó