5328 hektár termőföld – ti mit ültetnétek rá?

PAKS II hatása a klímavédelemre

5328 hektár termőföld – ti mit ültetnétek rá?

2014. február 6-án az Országgyűlés, név szerinti szavazáson jóváhagyta a paksi atomerőmű bővítéséről szóló törvényt, melyet később Áder János köztársasági elnök február 10-én ratifikált is.
Az ellenzék a maguk hagyományához illő módon nagy részben nem támogatták a projektet.

Ők bizonyára nem tudták, hogy a magyar gazdaságnak megbízható, és hazai energiaforrásra van szüksége. Ők azt sem tudták, hogy jelenleg a szükséges áram harmadát javarészt fosszilis üzemanyaggal működő külföldi forrásokból szerezzük be. Nekik az is új információ lenne, ha megtudnák, hogy a szél nem mindig fúj, a nap pedig nem mindig süt, és azon is nagyon meglepődnének, ha megismernék a számokat: Paks II naperőművekkel való kiváltásához 51,5-szer annyi termőföldet kellene felszámolnunk, mint amennyi szükséges a Paksi bővítéshez.
Kérdezzük hát meg őket, hogy ők mit ültetnének az ilyen módon megvédett 5328 hektár termőföldön? Erdőt? Esetleg búzát? Vagy hagyjuk meg legelőnek és fejlesszük az állattartást?
Populizmus helyett Magyarország Kormánya felelős döntést hozott, és jövőbe fektető politikát folytat. A napelemes rendszerek kiválóan alkalmasak másodlagos energiaforrásként, például családi házak energiafogyasztásának csökkentésére, de az iparnak kiszámítható és olcsó energia kell, és ez Paks. Forrásként linkeljük a teljes hatástanulmányt, amiben további érdekes részleteket találtok. Érdemes elolvasni!

Adjátok tovább a valóságot.

Forrás:
http://www.paks2.hu/hu/Dokumentumtarolo/K%C3%B6rnyezeti%20hat%C3%A1stanulm%C3%A1ny%20-%20K%C3%B6z%C3%A9rthet%C5%91%20%C3%B6sszefoglal%C3%B3.pdf
https://www.hellovidek.hu/gazdasag/2018/12/13/dolnek-a-rekordok-a-magyar-videken-ime-az-orszag-10-legnagyobb-naperomuve

Címkék: Környezetvédelem 

Kapcsolódó