Otthon Melege Program – Klímahiszti helyett

Otthon Melege Program – Klímahiszti helyett

Vannak akik tüntetni járnak, vannak, akik zöldre cserélik a profilképüket, vannak akik azt ígérik, hogy ültetnek egy fát minden eladott autó után, és vannak akik választási kampányba ültetnek 3 fát, odahívják az összes TV-t és újságot, majd utána évekig rá sem néznek a fára. A fa kiszárad, mert nem gondozzák, a látszat, hogy ők tesznek a klímaváltozás ellen megmarad.

És van a Nemzeti Kormány, amely konkrét intézkedéseket tesz a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése és az emberek jóléte érdekében. Az egyik ilyen intézkedés az Otthon Melege Program, mely keretein belül háztartási gépek, fűtésrendszerek, nyílászárók lettek újakra cserélve, társasházak lettek korszerűsítve, hőszigetelve, napkollektoros rendszerek lettek kiépítve.
A felújítások utána évente több, mint 10 milliárd forint marad a háztartások zsebében, ennyivel kevesebb rezsiköltséget fizetnek.

A Háztartási Nagygépcsere Program segítségével beüzemelt korszerű gépek alacsonyabb fogyasztása által további több, mint 1 milliárd forint marad a háztartások zsebében évente.

A teljes Otthon Melege Program pedig évente 11 milliárd forint megtakarítást jelent. Ez családonként 35.500 Ft/év megtakarítás.

Ezek a valódi lépések, nem a karácsonyi fények lekapcsolása.

ADD TOVÁBB

Forrás: Innovációs és Technológiai Minisztérium
https://www.kormany.hu/hu/innovacios-es-technologiai-miniszterium/parlamenti-allamtitkar/hirek/mar-310-ezer-csalad-kapott-tamogatast-az-otthon-melege-programban

Címkék: Környezetvédelem 

Kapcsolódó