800 ember munkahelye oldódott meg egy magyar cég beruházása és a kormány támogatásának köszönhetően

Csodálatos teljesítmény, nagyon jó hír Ózdról

800 ember munkahelye oldódott meg egy magyar cég beruházása és a kormány támogatásának köszönhetően

Együtt újra sikerülni fog!

"Bezár az ózdi gyár, ezer munkahely szűnik meg" szólt a hír Februárban. "Szomorú fejezete kezdődik el az ózdi gazdaságnak. Egy olyan meghatározó cég zárja be kapuit, amelynek története közel negyedszázadra nyúlik vissza a városban" – mondta a hírre reagálva Riz Gábor, a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselője a bejelentés után
📌 Forrás: https://boon.hu/vezeto-hirek/bezarja-gyarat-az-abb-4061457/

Tegnap érkezett a friss hír: "A mai nap (is) a munkahelyteremtésről szólt, 800 új munkahely Ózdon. Együtt sikerülni fog! 🇭🇺" írta Facebook oldalára Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Az 1000 megszűnt munkahely helyett ezzel a bejelentéssel 800 új munkahely jön létre. Természetesen a probléma ezzel nincs 100 százalékosan megoldva, de a dolgozók 80 százalékának már lesz munkahelye.
📌 Videó: https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/videos/1263956833937782

Szijjártó Péter: a Wellis 8,5 milliárd forint beruházással 800 új munkahelyet hoz létre Ózdon

A magyar tulajdonú Wellis Magyarország Zrt. 8,5 milliárd forint beruházás hajt végre Ózdon, 800 új munkahelyet hoz létre a városban és környékén, a családoknak kiszámítható jövőt ad, ehhez a kormány 3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Hangsúlyozta, a magyar vállalkozás Ózdon a területről kivonuló külföldi vállalat helyét veszi át kormányzati támogatással, a svájci tulajdonú ABB februárban jelentette be, hogy megszünteti ózdi gazdasági tevékenységét, bezárja az ottani gyárát, és elbocsátja több mint 900 munkavállalóját.
A Wellis megvette az ABB otthagyott ózdi telepét, a 29 ezer négyzetméternyi gyárterületre új gépeket visz, emellett 20 ezer négyzetméter logisztikai központot épít, a beruházással a medencegyártásban a világ egyik legnagyobb kapacitását hozza létre - tette hozzá.
A miniszter hangsúlyozta, hogy a magyar tulajdonú Wellis magyar fejlesztéssel, magyar termékeket állít elő Magyarországon, a társaság mára Európa legnagyobb jakuzzi gyártójává vált, és ott van a világ öt legnagyobb medencét gyártó vállalatai között.
Szijjártó Péter kiemelte, az elmúlt tíz év erőfeszítései révén a magyar gazdaság életerőssé vált, és olyan magyar tulajdonú vállalkozások jöttek létre, amelyek képesek a kivonuló külföldi kapacitások ellensúlyozására.
A külgazdasági és külügyminiszter szólt arról is, hogy a koronavírus idején érdemes beruházni, a most befektetők, fejlesztők hosszú távon versenyelőnyre tehetnek szert a piacon, amelyből a nemzetgazdaság profitálhat. Cél, hogy az ország, a magyar vállalatok az új világgazdasági korszak nyertesei közé tartozzanak - jelentette ki.
Czafik Zsolt, a Wellis Magyarország Zrt. vezérigazgatója elmondta, vállalatuk 2003-ban alakult, 2010 óta gyártanak masszázsmedencét, 2020-ra Európa vezető masszázsmedence gyártójává váltak. Dabasi telephelyükön 600 munkavállalót foglalkoztatnak. Az európai sikerek mellett tavaly megjelentek az Amerikai Egyesült Államok piacán is, Miamiban és New Yorkban raktárbázist nyitottak, a keleti parton 50 kereskedés értékesíti a Wellis masszázsmedencéit.
Riz Gábor (Fidesz), az ózdi térség országgyűlési képviselője elmondta, a Wellis beruházása a térségben élő családok számára biztosít munkát, a város azon dolgozik, hogy segítsék további cégek letelepedését a városban.

MTI 2020. október 7.
Forrás: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/szijjarto-peter-wellis-85-milliard-forint-beruhazassal-800-uj-munkahelyet-hoz-letre-ozdon

Címkék: Megélhetés 

Kapcsolódó