A MOSZ-nak semmi sem jó

A MOSZ-nak semmi sem jó

🔴 Tovább hergel a Gyurcsány egészségügyi államtitkára, Kincses Gyula által vezetett MOK és a saját bevallása szerint jelenleg külföldön (Newport, Wales) dolgozó Szabad Zoltán által vezetett MOSZ.

🔴 Szögezzük le az elején: NEM a tisztességesen dolgozó, és a jelenlegi béremelést üdvözlő, normális orvosokról szól ez a cikk, hanem az orvosbárókról, akik esetében a törvény gátat szab a visszaéléseknek és felszámolja a korrupciót. Tehát NEM általánosítunk.

Történelmi előrelépést jelentő béremelést ad az orvosoknak a magyar kormány: soha ekkora mértékben nem növekedett Magyarországon az orvosok bére, és talán nincs is olyan terület, olyan szakma, ahol duplázódtak volna a bérek valaha is. A képen látható nyilatkozatok szerintünk kimerítik a zsarolás fogalmát. Felháborítónak tartjuk azt, hogy miközben az ország és az egész világ gazdasági válsággal küzd, világjárvány tombol, naponta emberek ezrei halnak meg, Magyarországon pedig sok ezer milliárdos veszteségeket könyvelünk el, az orvosok egy része, jelen esetben a MOK és a MOSZ hergelnek, zsarolnak, fenyegetőznek.

Milyen ellátórendszer veszélyeztetésről beszél a MOK, amikor a törvény világosan fogalmaz, hogy az elsődleges pont az ellátórendszerben való munkavégzésük lesz. Másodállást akkor vállalhatnak, ha arra szükség van, és az elsődleges munkahelyük ezt lehetővé teszi. Tehát ha mondjuk az összes tüdőgyógyászra szükség lesz, mert naponta 100 magyar ember hal meg a koronavírus miatt, akkor igenis vezényelhetőek lesznek az orvosok, és igenis megtiltható lesz számukra a csillagászati árakkal dolgozó magánrendelés, mert ezt lesz akkor Magyarország érdeke.

Miért sérelmezi a külföldön dolgozó vezetővel rendelkező MOSZ, ha a fizetésért cserébe ellenszolgáltatást kell nyújtaniuk? A MOSZ nincs tisztában azzal, hogy más szakmában sem jár puszira a béremelés? Lehet, hogy Walesben ez így van, de Magyarországon nem. Azzal vajon tisztában vannak, hogy hány ember veszítette el az állását a járvány kitörése óta? Kincses Főnöke, Gyurcsány azt hazudta, hogy az emberek 35 százaléka! Ez persze nem igaz, de több tízezer ember munkahelye szűnt meg. Azzal tisztában van a MOSZ vezetője, hogy a pedagógusok csupán 10% béremelést kaptak, ami az ismerten alacsony pedagógusbérek esetében nettóban mindössze 15-20 ezer forintot jelent havonta? Annyi, mint egy magánrendelésen egyetlen beteg első vizsgálata.... És azt tudják, hogy a pedagógusok mekkora áldozatot hoztak a digitális tanrenddel? Online órákat kellett tartaniuk, miközben a saját gyerekeiket is felügyelniük, etetniük, tanítaniuk kellett. Azzal tisztában van a MOSZ, hogy hány nem állami vállalat tagadta meg idén még az inflációkövető béremelést is a munkatársaitól a járványra hivatkozva? Szerintük mondjuk a pékek, a buszvezetők, a takarítók, a bolti eladók, a rendőrök, a katonák nem vállaltak több ellenszolgáltatást a járvány idején? Sokuk a bére egyáltalán nem nőtt, a fegyveres testületek pedig úgyszintén 10% béremelést kaptak, és nem zsarolnak senkit sem!

Ezek az emberek fizetik be az adót, amely adóból fizeti a magyar társadalom az orvosok béremelését! Az egészségügy bárhogy is nézzük egy kiadás, egy szükséges intézményrendszer, tiszteletben álló orvosok, ápolók dolgoznak benne, de az egészségügyi ellátórendszer működése évente több ezer milliárd forintjába kerül az országnak. Ez volt az a kormány, amely 915 milliárd forinttal növelte az egészségügyi kiadásokat. Nominálisan 76 százalékkal, reálértéken 37,7 százalékkal többet költünk egészségügyre, mint a baloldal.

Szerintetek nem várhatja el a magyar társadalom, hogy a történelmi mértékű béremelés mellett, amit mi - adófizetők - dobtunk össze nektek, hogy cserébe segítsetek, ha nagy a baj? Nem várhatjuk el azt, hogy az állami intézményeben való munkavégzésetek legyen az elsődleges a magánrendeléseitekkel szemben, ha már fizetjük a TB-t, az állam meg folyamatosan fejleszti az egészségügyet? Ez olyan nagy elvárás? Ez a hisztéria, amit most a MOK és a MOSZ kelt, pontosan ugyanolyan, mint az un. "Rabszolgatörvény" kapcsán szervezett baloldali lejáratókampány. Eltelt egy év, és kiderült, hogy senki sem dolgoztatja agyon a munkavállalóit, a túlóra továbbra is a munkáltató és a munkavállaló megegyezésén alapul.

Vajon mit gondol az a pék, aki épp most készül bemenni a munkahelyére (igen, ők éjjel dolgoznak, hogy reggel ott legyen a boltokban a friss kenyér), és akinek talán évek óta nem emelte a vidéki munkáltatója a bérét, mivel megteheti monopol helyzeténél fogva? Tőle nem vár el ellenszolgáltatást a munkáltatója? Írhatunk bármilyen példát - mindenkinek keményen meg kell dolgoznia a fizetéséért, a dupla fizetésért meg pláne! Az orvosok bére ezzel az emeléssel magasabb lesz, mint az országgyűlési képviselők bére. Egy rezidens bére az átlagbér kétszeresét súrolja majd, egy 15-20 éve dolgozó orvos fizetése meghaladja majd a másfél milliót. Mennyi pénz kellene, hogy végre maradjatok csendben, és alázattal dolgozzatok úgy, mint a többi ember, úgy, ahogyan az elvárható lenne tanult, köztiszteletben álló emberektől? Mi nem követelőzünk, mi is vállaltuk a járvány okozta többletterhelést, de nekünk sok esetben nem nőtt a fizetésünk, és ennek ellenére meg sem fordul a fejünkben, hogy bárkit zsaroljunk.

Akkor hol voltatok, amikor Kincses Gyulával az élen Gyurcsányék elvettek egy havi fizetést tőletek? Nagy volt a csend! https://szamokadatok.hu/Post/2045/Gyurcsanyek_bucsuajandeka

🔴 Szögezzük le a végén is: NEM a tisztességesen dolgozó, és a jelenlegi béremelést üdvözlő, normális orvosokról szól ez a cikk, hanem az orvosbárókról, akik esetében a törvény gátat szab a visszaéléseknek és felszámolja a korrupciót. Tehát NEM általánosítunk.

Forrás:
Előző cikkünk ebben a témában:https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/205510967592711
MOK nyilatkozata:
https://mok.hu/hirek/mokhirek/a-magyar-orvosi-kamara-elnoksegenek-allasfoglalasa-az-egeszsegugyi-szolgalati-jogviszonyrol-szolo-torvenyrol
MOSZ nyilatkozata
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3602933893103478&id=147069375356631&__xts__%5B0%5D=68.ARC6MHRAUaOoGJQryjAN2vN9T_59FF0zAEnsmshwmizjH8pDoFPlDfFzPQpBb8JRnYQBBX3yPlBpAhjhlXtzIlnpBe_AnlJvwjUdZsnvVJSSmpQ-7ai1adg7I9ud089Jxgird6zVrc-fly5xT222rN2sNbDxAZIOkQAOgbbY2H_WVFh91uG0Z3Q6zkMzcvt34A2M68PX7GeZEVRb-Efa9yHnwjddPd5r_zHwMDCnnFLphEifLm6bxZYGZDyBEnRGtSjxqW5MatkgeRTorQDC71riMKNdWsubTumiYrIB_V-QM5PbZ1GrgTyRwfBQH3ZnXZBxYqnjiI33ITvxMiJfD3s&__tn__=K-R

Címkék: Vélemény 

Kapcsolódó