Újabb elismerés Magyarországnak!

Közép-Kelet-Európa legjobb adósságkezelője díjat nyerte el Magyarország a Global Capital szavazásán!

Újabb elismerés Magyarországnak!

Varga Mihály: A járvány leküzdése után folytatódik az adósságcsökkentés. A kormány a koronavírus-járvány leküzdése után biztonságos, hosszú futamidejű, több lábon álló finanszírozással folytatja az államadósság csökkentését - mondta pénteki videóüzenetében a pénzügyminiszter.

Varga Mihály a közösségi oldalán közzétett felvételen hangsúlyozta, hogy a felelős, kiszámítható adósságkezelést a befektetők is értékelik, amit az is bizonyít, hogy a Global Capital kötvénypiaci portál rangos elismeréseket ítélt meg Magyarországnak. Elnyerte egyrészt a Közép- és Kelet-Európa legjobb kibocsátójának járó díjat, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatóját, Kurali Zoltánt pedig a térség legjobb adósságkezelőjének választották.

A pénzügyminiszter szerint az elismerések értékét emeli, hogy azokat szakmai szempontok alapján, bankok, befektetők, kibocsátók szavazatával ítélték meg. A kormány erőfeszítéseit tehát a nemzetközi tőkepiac is egyre erősebben támogatja - tette hozzá.

Videó: https://www.facebook.com/VargaMihalyKepviselo/videos/2803235889910039
Forrás: Magyar Hírlap https://www.magyarhirlap.hu/gazdasag/20201002-varga-mihaly-a-jarvany-lekuzdese-utan-folytatodik-az-adossagcsokkentes

Címkék: Gazdaság 

Kapcsolódó