Vége van annak az időszaknak, amikor bármelyik brüsszelita csinovnyik belénk törölhette a lábát!

Jourovával többet nem tárgyalunk

Vége van annak az időszaknak, amikor bármelyik brüsszelita csinovnyik belénk törölhette a lábát!

Yurova szerint mi egy egy "beteg demokrácia" vagyunk.
Szerinte akkor lennénk egészségesek, ha
- örülnénk, hogy a pici gyerekeinket a genderpropaganda tanításával programoznák,
- lelkesen üdvözölnénk, hogy a gyerekeket olyan családok is nevelhetnék, ahol a "szülők" ezeket a tanokat magukénak tekintik.
- elfogadnánk, hogy a nyugat által indított bevándoroltatás súlyos következményeit mi viseljük, ( a reszlit idehoznák, mint az ócskább kajákat, a szemetet stb.)
- elfogadnánk, ha továbbra is gyarmatként kezelnek bennünket,

Ebből egyszer ki kell törni. Itt az alkalom!

Varga Judit után (https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/203714981105643) Orbán Viktor és kemény üzenetet küldött Brüsszelbe. Orbán Viktor: Vera Jourová megsértette Magyarországot, távoznia kell.

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordult Ursula von der Leyenhez, az Európai Bizottság elnökéhez, melyben tájékoztatta, hogy Magyarországot és a magyar embereket sértő kijelentései miatt felfüggeszti a kétoldalú politikai kapcsolatokat a testület alelnökével, Vera Jourovával - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedd reggel. Hozzátette: Orbán Viktor álláspontja szerint az EU-biztosnak a tisztségéből való távozása elengedhetetlenül szükséges.

A magyar miniszterelnök leszögezte: „Magyarország 2004-es csatlakozása óta az Európai Unió elkötelezett tagja. Vitás kérdésekben mindig - és legtöbbször eredménnyel - törekedtünk a megegyezésre. Értékeljük (Ursula von der Leyen) elnök asszony bizottsági elnöki munkáját”.

Orbán Viktor kifejtette: „Vera Jourová bizottsági alelnök Magyarországot sértő szavai miatt kénytelen vagyok elnök asszonyhoz fordulni. A bizottság alelnöke Magyarországot nyilvánosan »beteg demokráciának« nevezte, és azzal sértegette az Európai Unió magyar polgárait, hogy 'nincsenek abban a helyzetben, hogy önálló véleményt alkossanak.' E kijelentések nemcsak a demokratikusan megválasztott magyar kormány elleni - lassan már szokásosnak tekinthető - támadást jelentenek, de sértőek Magyarországra és a magyar emberekre. Az előbbi helytelen, az utóbbi elfogadhatatlan” - írta a kormányfő.

Hozzátette: e kijelentések ellentétesek a Bizottság Lisszaboni Szerződésben deklarált semleges és objektív intézményi szerepével; a nyilatkozat semmibe veszi a lojális együttműködés alapelvét, és kizárja az értelmes párbeszéd lehetőségét Vera Jourová bizottsági alelnök és Magyarország között.

„Aki tevékenységével megsérti a Szerződést, az nem lehet a jogállamiság és az európai értékek védelmezője. A biztos asszony kijelentései összeegyeztethetetlenek a bizottságban elfoglalt pozíciójával, ezért tisztségéből való távozása elengedhetetlenül szükséges. Amíg ez nem történik meg, addig a magyar kormány Vera Jourovával felfüggeszti a kétoldalú politikai kapcsolatokat” - tájékoztatta levelében Orbán Viktor az Európai Bizottság elnökét.

Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/kulfold/20200929-orban-viktor-vera-jourova-megsertette-magyarorszagot

Címkék: Politika 

Kapcsolódó