Újabb fejlesztések, melyekre büszkék lehetünk!

Újabb fejlesztések, melyekre büszkék lehetünk!

Magyarországon naponta több tucat befejezett munkát adnak át, csak ezekről évekig nem tudott senki, pedig 2010 óta van mire büszkének lennünk! A baloldal, az álhírgyártó sajtójuk, a megtévesztett szimpatizánsaik szeretnek beszélni minden hülyeségről, csak azért, hogy eltereljék a figyelmet a valódi teljesítményről. Mi egy ideje megfogadtuk, hogy minden nap beszámolunk néhány fejlesztésről, ha ezt a munkát folyamatosan végezzük, akkor 1 év alatt nagyjából 1500-2000 ilyen projektről tudunk tájékoztatni, melyekkel bármikor, bárkinek felnyitjuk a szemét, aki szerint itt a "Zorbán meg Lőrinc mindent ellopnak) Lássuk a mai "adagot"

🇭🇺 1. Elkészült az M76-os gyorsforgalmi út zalaegerszegi bevezető szakasza

Az épülő 40 kilométeres, 2x2 sávos gyorsforgalmi út Zalaegerszeget és az M7-es autópályát köti össze.
Gyorsan és biztonságosan kapcsolódik majd Zalaegerszeg az M76 gyorsforgalmi úthoz, a zalaegerszegi 76-os számú bevezető főút új 2x2 sávos szakaszának köszönhetően – derült ki a beruházás befejezéséről tartott sajtótájékoztatón.
A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában, a projekt Zalaegerszeg felőli oldalának munkálatait- mely befejeződött- a Colas Út Zrt. végezte közel 4 milliárd forintból.
A 76-os számú főút elkészült 1,5 kilométeres szakasza az Alsónemesapáti járműosztályozós csomópont után indul, majd a Pethőhenye külterület, valamint a Zalaegerszeg zártkerti ingatlanjait érintve csatlakozik az M76-os főút már korábban is négysávos szakaszához.
Az út kialakítása a korábbi 2x1 sávról 2x2 sávos főúttá bővült, középen fizikai elválasztással. A forgalom számára a sebességhatár 90 km/h lesz a szakaszon.
Vigh László, a térség országgyűlési képviselője elmondta: Zalaegerszeg gyorsforgalmi hálózatba való bekötésének ez a beruházás az első eredménye.
Az épülő M76 gyorsforgalmi út az M7-es autópályához kapcsolja majd Zalaegerszeget
Ahogy azt már korábban megírtuk, a mintegy 170 milliárd forintos beruházással épülő 40 kilométeres, 2x2 sávos M76-os gyorsforgalmi út Zalaegerszeget és az M7-es autópályát köti össze. A leendő út a Modern Városok Program keretében, a már félkész zalaegerszegi járműipari tesztpályához csatlakozva épül.
"A kétszer két sávos út megépülése gyorsforgalmi kapcsolatot teremt Zalaegerszeg és Budapest között. Itt azonban nem állunk meg, már dolgozunk azon, hogy Körmendet és az osztrák határt is sztrádán lehessen elérni" - mondta el Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere.
Egy felüljáró is épült a projekt során
A beruházás részeként Petőhenye térségében felüljárót alakítottak ki. A Zalaegerszeg zártkerti ingatlanok mellett átépült a Cserlapi csomópont, valamint itt egy gyalogos aluljáró is készült, a hozzá kapcsolódó gyalogos létesítményekkel, autóbusz megállóhely átépítéssel, valamint közművekkel.

Forrás, további képek és részletek: https://magyarepitok.hu/utepites/2020/09/ujabb-szakasza-fejezodott-be-az-m76-os-gyorsforgalmi-utnak

🇭🇺 2. 130 új munkahelyet hozott létre a Continental állami támogatással.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a 25 éves veszprémi vállalat, a Continental, ugyanis ma új tesztpályát avathatott a gyáregység, formálva ezzel a jövő biztonságos mobilitását.
A járműdinamikai tesztpálya Kelet-Európa legnagyobb ilyen típusú létesítménye, ahol az autókba szerelendő biztonsági funkciók élesben is tesztelhetők.
A 9,7 milliárd forintos beruházáshoz a kormány 1,5 milliárd forintos támogatást nyújtott, a fejlesztés pedig 130 új munkahelyet teremt.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az átadón elmondta, hogy a beruházás nemcsak a cég nemzetközi versenyképességét, hanem Magyarország, mint fókuszország helyzetét is megerősíti. A koronavírus-járvány után a kapacitások újraelosztásáért "éles és tétre menő" globális verseny indul meg a világgazdaságban, ezért kulcskérdés a kormány számára, hogy Magyarország a jelenlegi nehéz időszakban is fenntartsa működőképességét.

Forrás, további képek: https://www.facebook.com/porga.gyula.veszprem/posts/1512161588976316
Részletek: https://www.kormany.hu/hu/kulgazdasagi-es-kulugyminiszterium/hirek/a-legmagasabb-technologiai-szinvonalon-teljesito-vilagvallalatok-is-biznak-magyarorszagban

🇭🇺 3. Átadták a megújult asztalitenisz csarnokot Kaposváron

A létesítményre a város és a sportági szövetség csaknem 70 millió forintot költött, ebből az összegből pedig kívül-belül modernizálták a termet.
Az elmúlt hetekben már modern körülmények között sportolhattak azok, akik ütőt ragadtak a kaposvári asztalitenisz csarnokban. A létesítmény 70 millió forintból újult meg a város és a sportági szövetség összefogásából.
- A szövetség számára kiemelten fontos, hogy az ország minden pontján megvalósulhasson a sportolási lehetőség, ezen belül az asztalitenisszel való találkozás. Remélem, hogy minél több fiatal választja a sportágunkat - tette hozzá a Magyar Asztalitenisz Szövetség főtitkára, Lajtai Kristóf.
A csarnokban csaknem százan készülhetnek hétről-hétre.
- Jelenleg 90 tagunk van, így az asztalitenisz stabilan működhet Kaposváron - mondta beszédében Sándor Dániel, a kaposvári egyesület elnöke.
A csütörtöki átadó ünnepségen Kaposvár alpolgármestere, Dér Tamás kiemelte: ezek a beruházások is kellenek ahhoz, hogy a megyeszékhelyen élők még egészségesebben élhessenek.

Forrás: http://kapos.hu/hirek/sport/2020-09-24/atadtak_a_megujult_asztalitenisz_csarnokot.html

🇭🇺 4. Megújult a zalaegerszegi Art mozi – Közösségi és rendezvénytérré alakították

Megújult 159 millió forintból a zalaegerszegi Art mozi, ami ezentúl közösségi- és rendezvénytérként várja a látogatókat. A többfunkciós kulturális intézményt csütörtökön mutatták be a sajtó munkatársainak.
Zalaegerszegen az első mozgóképes élményt a színészlegenda, Gábor Miklós édesapja, Gábor Béla mozitulajdonos szolgáltatta az Arany Bárány Szálló mögötti területen. A mostani épület elődje, az Ady mozi 1958. április 4-én nyitotta meg kapuit. Jelenleg az első emeleti teremben vetítenek filmeket, a nagytermet az utóbbi években különféle kulturális rendezvények, produkciók, ünnepségek alkalmával használták – mondta Balaicz Zoltán.
A polgármester azt is hozzátette: a megváltozott közönségigényeknek megfelelően tervezték, modernizálták a belső részt. Erre a Területfejlesztési Operatív Programon 138 millió forintot nyertek, a további költségeket az önkormányzat állta. Bár az átalakítás első ránézésre kevésbé látványos, ám annál szükségszerűbb volt.

Forrás, további képek: https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/megujult-a-zalaegerszegi-art-mozi-kozossegi-es-rendezvenyterre-alakitottak-4536353/

🇭🇺 5. Újabb gyulai óvoda újult meg!

Görgényi Ernő írta
Tegnap délután két fejlesztést adhattunk át a Románvárosi Óvodában: egy új csoportszobát a hozzá kapcsolódó kiszolgáló helyiségekkel együtt, illetve egy új tornaszobát. Előbbi a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának 66 millió forintos támogatásából, utóbbi pedig a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon elnyert 55 millió forintból valósulhatott meg. Az eseményen Tircsi Richárd, a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának főosztályvezetője is részt vett.

Forrás, további képek: https://www.facebook.com/gorgenyierno/posts/991678074644466

🇭🇺 6. M85: nagy lendülettel épül az út, ami Sopron jövőjébe vezet!

Számokban az M85-ről: Az M85-ös gyorsforgalmi út Csorna és Sopron közötti hiányzó szakaszának megépítése 2018 tavaszán kezdődött el. A mintegy 51 kilométeres út kétszer kétsávos lesz, emellett megépül 6 külön szintű csomópont, 56 hídműtárgy, két, az autóutat és a vasutat egyszerre keresztező vadátjáró is. A gépjárműveknek az úton a megengedett legnagyobb sebesség 110 kilométer/ óra lesz.

Forrás: https://www.sopronitema.hu/hirek/panorama/m85-utemesen-haladnak
https://www.facebook.com/drfarkasciprian/posts/1416238841914597 Farkas Ciprián
https://mandiner.hu/cikk/20200920_farkas_ciprian_az_m85_os_ut_sopron_jovojebe_vezet

Címkék: Fejlődés 

Kapcsolódó