Újabb átadott, befejezett fejlesztések

Újabb átadott, befejezett fejlesztések

Miközben a teljes média azzal van tele, hogy épp melyik baloldali megélhetési politikus mit hazudik, a valódi teljesítményről csak nagyon kis százalékban kap tájékoztatást a lakosság. Mi megfogadtuk, hogy minden egyes nap felteszünk egy olyan cikket, ami az éppen átadott, megvalósult fejlesztésekről szól. Ezekkel nem tudnak mit kezdeni, mert ezek nem tervek, nem ígéretek, nem folyamatban lévő építések, hanem befejezett, átadott projektek. Erre nem lehet azt mondani, hogy "várjuk ki a végét", meg "hiszem ha látom". Ezekhez oda lehet menni, meg lehet nézni, meg lehet "fogni" Lássuk a mai listát!

🇭🇺 1. Régi vágya teljesült a hadúsámsoniaknak: átadták az új vásárcsarnokot – videóval

A település polgármestere Antal Szabolcs a keddi átadón kiemelte: a piac közösségi térként is funkcionál. Az új létesítményt több mint 346 millió forintból, a Terület- és Településfejlesztés Operatív Program keretében, a „Zöld város kialakítása Hajdúsámsonban” című projekt részeként valósították meg.
Egy csaknem 1200 négyzetméteres, fedett és nyitott árusítóhelyekkel ellátott piaccsarnok várja majd az eladókat és a vásárlókat Hajdúsámsonban. Az új létesítményben akadálymentesített vizes blokkot is kialakítottak, és a biztonság érdekében térfigyelő kamerákat is felszereltek.
A kereskedők elégedettek az új épülettel.
- Sokkal jobb, kulturáltabb. Remélem, hogy sokan fogunk lenni, a hely megfelelő, pakolás szempontjából nagyon jó, ilyen van másik két helyen is, ahova szoktunk járni árulni, nekünk nagyon jó ez így – mondta Kulcsár Józsefné.
Antal Szabolcs, Hajdúsámson polgármestere a keddi átadón elmondta,
a piac közösségi térként is funkcionál, van igény a helyi termékekre és a most átadott épület minden tekintetben megfelelő feltételeket biztosít majd az ideérkezőknek.
- Azok az adottságok, amik eddig biztosították a helyszínt a heti piacok megrendezésére, alkalmatlanok voltak, és ezért is gondoltuk az elmúlt ciklusban, hogy szükség van a városban a piaccsarnokra, 21. századi modern, minden elvásárnak megfelelő új épületre – emelte ki a polgármester.
Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke azt hangsúlyozta, hogy
a piac kialakítása egy hiánypótló beruházás volt Hajdúsámsonban. A fejlesztés a Terület- és Településfejlesztés Operatív Program keretében valósult meg, a „Zöld város kialakítása Hajdúsámsonban” című projekt részeként. A város a 460 millió forintos keretösszegből több mint 346 millió forintot fordított a piac kialakítására, a maradék forrást Hajdúsámson zöldítésére használják fel.

Forrás, további információ, képek, videó: https://dehir.hu/hajdu-bihar/regi-vagya-teljesult-a-hadusamsoniaknak-atadtak-az-uj-vasarcsarnokot/2020/09/22/

🇭🇺 2. Felavatták a megújult piaccsarnokot Jászberényben

Hosszú idő után végre megnyitotta kapuit a megújult piaccsarnok Jászberényben.
Kedden reggel az árusok és a vásárlók birtokba vették az üvegfalakkal ellátott, komfortos létesítményt, mely a zöld város projekt részeként pályázati támogatásból valósult meg.
– Elhúzódó pályázat, a kivitelezés során felmerült építési és tervezési átalakítások, majd az ideiglenes piac működése közben a Covid-19 miatt kialakult veszélyhelyzet nehezítette az életet – mondta Horgosi Zsolt, a Jászberényi Vagyonkezelő és Városüzemeltető Nonprofit Zrt. ügyvezetője a piaccsarnok ünnepélyes átadásán.
Kétszáz asztal várja az árusokat, melynek kilencven százaléka már a pályázaton elkelt. Az eseményen Budai Lóránt polgármester megköszönte a városlakók türelmét, az üzemeltető, az önkormányzat szakembereinek a munkáját, akik elindították a pályázatot. Az átadáson közreműködött a jászberényi Kossuth Népdalkör. Citeraszó kíséretében jászsági dalokat énekeltek. A rövid műsor után a résztvevők bejárták és megtekintették a piaccsarnokot.

Forrás, további képek: https://www.szoljon.hu/kozelet/helyi-kozelet/felavattak-a-megujult-piaccsarnokot-jaszberenyben-2704541/
Videó: https://www.facebook.com/pocsjanos.jaszsag/videos/678890036063405

🇭🇺 3. Elkészült a Kis-Balaton szomszédságában a turizmus új fellegvára

A mintegy 1300 négyzetméteres látogatóközpont a térség és a Kis-balaton környéki tájegység értékeit mutatja be kiállítások és különféle programok formájában.
A mai napon ünnepélyes keretek között adták át a Kis-Balatonnál, Keszthely-Fenékpuszta térségében épült új látogatóközpontot, amely a a Szabadics-cégcsoporthoz tartozó Szabau Invest Kft. és a PossiBuild Kft. kivitelezésében készült el mintegy 1,2 milliárd forint értékű európai uniós támogatásból a Széchenyi 2020 program keretében. A Balaton-felvidéki Nemzeti Igazgatóság beruházásban ezen kívül a Diás-szigeti Fekete István Emlékhely is megújult. A turisztikai központ alapkövét 2018 végén tették le.
A projekt keretében egy 1300 négyzetméteres látogatóközpont született, amely a Kis-Balaton kiemelkedő jelentőségű, fokozottan védett értékeit hivatott bemutatni.
A tájba illeszkedő, a mai kor igényeit szem előtt tartó, több funkciós épület a kiindulópontja lehet a Kis-Balaton élővilágát bemutató szárazföldi és vízi túráknak.
A központban helyet kap többek közt egy kiállítás, egy moziterem és különféle interaktív programok, melyek a tájegység élővilágához szorosan kapcsolódnak.
Ezen kívül a kiszolgáló funkciók – a tanösvény, a játszótér, az étterem, a bolt – is hozzájárulnak a látogatók kellemes időtöltéséhez.
A telken korábban csak az elismert ornitológusról, Vönöczky Schenk Jakabról elnevezett kutatóház állt, amely a kutatóknak és a nemzeti park igazgatóságának dolgozói részére biztosította a szükséges hátteret. A jelentős látogatói érdeklődésre épült a telek fennmaradó részére a most átadott látogatóközpont, amely a környék nevezetésségei és látnivalói iránt rdeklődőknek méltó infrastruktúrát, valamint információs és tájékozódási lehetőséget biztosít.
Az épület közepén egy tágas tér lett kialakítva, ahonnan valamennyi további helyiség - kiállítótér, mozi, büfé - elérhető.

Forrás, további képek, részletek: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/09/elkeszult-a-kis-balaton-szomszedsagaban-a-turizmus-uj-fellegvara
https://www.facebook.com/nagyistvan.movar/posts/2633986543505968
Videó: https://www.facebook.com/nagyistvan.movar/videos/945218385961734
Videó: https://youtu.be/KK_8zWB4wFA

🇭🇺 4. Kiskunhalas, a Napsugár Óvodák Szilády Áron utcai Tagintézménye megújult.

Bányai Gábor országgyűlési képviselő írta:
A Terület és Településfejlesztési operatív programból Kiskunhalas Város Önkormányzata több, mint 400 millió forintos forrásból valósíthat meg energetikai korszerűsítéseket és fejlesztéseket Intézményein. Ennek köszönhetően összesen 8 intézményben zajlanak, illetve zajlottak már le a felújítási munkák, melynek egyik legszembetűnőbb állomása a Napsugár Óvodák Szilády Áron utcai Tagintézménye, ahol már befejeződtek a felújítási munkálatok.
Az intézmény átadásán Fülöp Róbert polgármester úr ismertette a lezajlott munkálatokat, melyek során az óvoda teljesen új tetőszerkezetet kapott, azon napelemes rendszer került kiépítésre, az épület fűtésrendszere korszerűsítésre került, megvalósult a külső hőszigetelés és a nyílászárók teljes cseréje, az óvoda akadálymentesítése és teljes belső felújítási munkálatai.
A felújított intézményt már szeptembertől birtokba vehették a gyermekek, akik egy korszerű, 21. századi követelményeknek megfelelő óvodába térhettek be vagy térhettek vissza.
Gratulálok a felújítási munkálatokhoz! Kívánom, hogy használják egészséggel, vidámságban a felújított Óvodát a gyermekek és az óvodapedagógusok! Mi továbbra is településeink fejlődéséért, gyermekeink és a családok biztos jövőjéért dolgozunk a kormányzattal karöltve.
Hajrá Kiskunhalas!

Forrás: https://www.facebook.com/banyaigaborkepviselo/posts/3398280470210175

🇭🇺 5. Elkészült a Sóskúti Diákszálló.

Megtettük az első lépést a Sóskút igazi üdülőteleppé alakításának útján, befejeződött a 83 férőhelyes diákszálló kialakítása, melynek ünnepélyes átadására nyílt nap keretében 2020 szeptember 18-án került sor.

Az eseményen jelen voltak: Rafai Emil polgármester, Kelemen Hunor, az RMDSz országos elnöke, Antal Lóránt - az RMDSz szenátora, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Bíró Barna Botond, az RMDSz udvarhelyszéki elnöke, Sebestyén Csaba-István, az RMDSz parlamenti képviselője, Farkas Balázs István - konzul a Csíkszeredai Magyar Főkonzulátus képviseletében, egyházak, tanintézmények és a kivitelező cég képviselői valamint nagyszámú érdeklődő közönség.
A jelenlévők felszólalásaikban méltatták a Magyarország kormánya által nyújtott támogatás fontosságát ennek a létesítménynek a kialakításában valamint további sóskúti fejlesztések szándékát és szükségességét körvonalazták.
A szalagvágást és az egyházi áldást követően a résztvevőknek lehetőségük nyílt szemrevételezni az igényesen kivitelezett turisztikai létesítményt.
Köszönjük mindenkinek a részvételt - különösképpen a Polgári Fúvószenekar 1895 valamint a Lelkes zenekar tagjainak, akik kulturális dimenzióval járultak hozzá az esemény sikeres megszervezéséhez.

Forrás: https://www.facebook.com/SzekelykereszturVarosPolgarmesteriHivatala/posts/1030971277343451
Videó: https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/3496418240415383

🇭🇺 6. Tornyiszentmiklóson megújult a művelődési ház

Tornyiszentmiklóson Bene Nándor polgármester úr elmondta, hogy a művelődési házat kívül már sikerült rendbe hozni, most a belső munkálatok vannak folyamatban, amelyekkel jól haladnak. Mindeközben zajlik az orvosi rendelő felújítása, illetve a temető felé vezető út rendbetétele is.
A falusi CSOK és a kormány családbarát intézkedései fellendülést hoztak a faluban, hiszen több ingatlant is fiatal párok, családok vásároltak meg.
Tornyiszentmiklós is olyan település, amely évek óta folyamatosan fejlődik, a közösség pedig számos tervvel, elképzeléssel rendelkezik.
Hajrá, Tornyiszentmiklós!

Forrás, további képek: https://www.facebook.com/cseresnyes.peter/posts/3309644532464650

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!

Címkék: Fejlődés 

Kapcsolódó