„Mennyi a benzin?”

„Mennyi a benzin?”

A baloldali kommentelők szokásos előre definiált eszköztárából most egy újabb lehetőséget ütünk ki, és teszünk pontot a téma végére: „Mennyi a benzin?” – kérdezik ők, holott megnézhetnék, hiszen az adatok mindenki számára elérhetőek. Igaz az utánajárás igényel némi ismeretet és legalább általános iskolai műveltséget.

Megnéztük, hogy egyes kormányok hogyan teljesítettek ezen a területen, mennyi a nettó minimálbér és a nettó átlagbér üzemanyagban kifejezett vásárlóértéke a baloldali kormány 2002-es hivatalba lépésének idején, a 2010-es átadás idején, és jelenleg – a Fidesz kormány 9 éves munkája után. (Az csak hab a tortán, hogy a mai aktuális benzinár pont ugyanannyi, mint a 2019-es éves átlagár)

Ismét nem lepődtünk meg, de ők bizonyára meg fognak annyira, hogy válaszaikban a maradék készletükből gazdálkodva ismét semmi érdemit nem írnak majd le, marad a szokásos „lőrinc-zorbán-tiborcz” tengely és a trágárságok.

Gyurcsányék a többi baloldali barátjával összességében 4,5%, míg a Fidesz kormány több, mint 10x jobban teljesített, és 49,7%-kal növelte a nettó bérek üzemanyagban kifejezett vásárlóértékét.

Gyurcsányék összességében 58%-kal emelték az üzemanyagok árát, a Fidesz kormány pedig csak 20,2%-kal.

Sok olyan fiatal is hozzászól a témában, akiknek még jogosítványa sem lehet a koruknál fogva, 2010 előtt pedig még óvodások vagy általános iskolások voltak, ezért nagyon fontos, hogy minél többen osszátok meg ezt az információt.

ADD TOVÁBB

Források:
Üzemanyagok éves átlagára
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=000G0000.APE&txtreferer=00000003.TXT#lbj10id2b91
Átlagbérek
https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_hosszu/h_qli001.html
Bruttó minimálbér
https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qli041.html
Aktuális minimálbér
https://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/hirek/varga-mihaly-januar-elsejetol-a-minimalber-brutto-osszege-161-000-forintra-a-garantalt-berminimum-210-600-forintra-no

Címkék: Megélhetés 

Kapcsolódó