Plágium-önkormányzat Szentendrén, másolt, lopott vagy el sem készült gazdasági programok Miskolcon, Érden és Tatabányán

ez a baloldal teljes inkompetenciájának mutatói

Plágium-önkormányzat Szentendrén, másolt, lopott vagy el sem készült gazdasági programok Miskolcon, Érden és Tatabányán

Plágiumbotrányba keveredett a szentendrei önkormányzat: a szeptember 9-i képviselő-testületi ülésre beterjesztett „Szentendre Klímastratégiájáról” címmel ellátott dokumentumról kiderült, hogy szinte teljesen megegyezik a XII. kerületi önkormányzat tíz évvel ezelőtti tanulmányával.
Szentendre Klímastratégiájáról – ez a neve annak a szentendrei önkormányzat által készített dokumentumnak, amely gyakorlatilag megegyezik a hegyvidéki önkormányzat megbízásából az MTA Szociológiai Kutatóintézet által készített 2010-es tanulmánnyal.
Már a tartalomjegyzék és a vezetői összefoglaló is szóról-szóra megegyezik, Hernádi Krisztina egyszerűen csak kicserélte a két város nevét egymásra.

További részletek: https://mandiner.hu/cikk/20200917_szentendre_plagium_klimastratégia_hernadi_krisztina

Miskolcon 55 helyről ollózták össze a tervezetet

Rövid időn belül a harmadik megyeszékhelyen derült ki, hogy sajátosan tervezi a települése jövőjét a tavaly októberben megválasztott balliberális vezetés. A különbség annyi, hogy amíg Tatabányán el sem készült a város gazdasági programja, Egerben az előző ciklusban készült anyagot vitték a testület elé, Miskolcon pedig lophatták a leszavazott tervezet harmadát.

Mostanra teljes bizonyossággal kiderült, hogy a Veres Pál-féle városvezetés összeollózta Miskolc tervezett gazdasági programját, Soós Attila, a Fidesz–KDNP önkormányzati képviselője eddig 55 meg nem jelölt forrást azonosított be. A plágiumvád az előző közgyűlési ülésen érte a programtervezetet, emiatt az anyagot vissza is vonták. Mint ismeretes, az önkormányzati törvény szerint a képviselő-testület megalakulását követő hat hónapon belül minden településnek el kell fogadnia a gazdasági programját, amely a következő ötéves ciklusról szól.

– Többek között olyan városok anyagait használták fel, mint Debrecen, Szeged, Rétság és Újhartyán, de építettek Borsod-Abaúj-Zemplén és Fejér megye korábbi tudására is. Sok anyagot emeltek át a kormány oldaláról, de pikáns, hogy egy teljes bekezdést nagy valószínűséggel Székelyudvarhelyről vettek át. Emellett sok sajtóanyagot is felhasználtak a tervezet elkészítéséhez. Az erről szóló feljegyzésemet eljuttattam kivizsgálásra a város jegyzőjének – mondta a Magyar Nemzetnek Soós Attila. Hozzátette: hallott arról, hogy a város újra be akarja nyújtani az egyszer már megbukott programtervezetet, csak ezúttal forrásmegjelölésekkel, de a fideszes politikus nem hiszi, hogy ezt Veres Pálék meg merik tenni. – Ez Miskolc szégyene lenne, az az anyag vitára sem alkalmas – fűzte hozzá.

Egerben olyan tervezetet adtak le, melyet el sem olvastak, úgy ollózták össze. A tervezetben már megvalósult fejlesztések voltak beleírva.

Egerben már korábban lebukott a balliberális vezetés, a hevesi megyeszékhelyen Mirkóczki Ádám polgármester és munkatársai azzal váltak nevetség tárgyává, hogy olyan gazdasági programot terjesztettek elő, amely megvalósult fejlesztéseket tartalmazott. Oroján Sándor Fidesz–KDNP-s frakcióvezető korábban a Magyar Nemzetnek elmondta: megvizsgálták az anyagot, és kiderült, hogy az több mint hatvan százalékban megegyezik az öt évvel ezelőtt elfogadott programmal, még a tartalomjegyzékét sem változtatták meg. A kormánypárti politikus példaként említette, hogy az anyagban benne van az Egert az M3-as autópályával összekötő út megépítése, amelyet már átadtak. Emellett programtervezetben javasolták több út rendbetétele mellett a Bárány István Sportuszoda és az Eszterházy tér felújítását, csakhogy az elmúlt ciklusban ezek is elkészültek.

Tatabányán meg egyszerűen nincs program

Nem fogadta el határidőre a gazdasági programját a balliberális vezetésű Tatabánya önkormányzata sem, sőt az anyagról nem is tárgyalt még a közgyűlés. Amikor Schmidt Csaba volt kormánypárti polgármester egy korábbi ülésen a mulasztással szembesítette a városvezetést, a DK-s alpolgármester úgy reagált, hogy Tatabányának van jövőképe, csak papíron nincs. Szeptember közepéig pedig még biztos nem is lesz, mert akkor kerülhet majd az ügy a testület elé. Schmidt Csaba korábban lapunknak hangsúlyozta: emiatt leghamarabb négy-öt hónapos késéssel fogadhatják el a gazdasági programot, így arra lehet számítani, hogy a kormányhivatal meg fogja vizsgálni az ügyet, és várhatóan törvényességi észrevételt tesz a mulasztás miatt.

Így akarják fejleszteni a rájuk bízott városokat a baloldali polgármesterek.
Szégyen!

Forrás, további részletek: https://magyarnemzet.hu/belfold/masoltak-lophattak-vagy-el-sem-keszitettek-a-gazdasagi-programokat-8599884/
https://mandiner.hu/cikk/20200917_szentendre_plagium_klimastratégia_hernadi_krisztina

Címkék: Hírek 

Kapcsolódó