Mennyi a hús? Mennyi a kenyér?

Mennyi a hús? Mennyi a kenyér?

Egy újabb baloldali előre definiált hozzászólást fogunk kiiktatni, nevezetesen a hús, a kenyér, meg úgy általában az élelmiszerek „brutális” drágulásáról szóló rémhírterjesztéseket.

Forrásként a KSH historikus adatait illetve az aktuálisan érvényes áruházi szórólapokat használjuk.
Kommentben pedig elhelyezünk egy letölthető táblázatot, mely ennél sokkal több élelmiszer és rendszeres havi kiadás árát listázza, és mutatja az ár változásokat is.

Például a baloldali kormányzás idején a vezetékes gáz ára háromszorosára nőtt, míg a Fidesz kormány idejében 20%-kal csökkent, a csirkecomb kilója a baloldali kormány idejében 36%-ot nőtt, míg a Fidesz kormány idejében 16%-ot csökkent, az általános havi bérletet a baloldal 128%-kal emelte, míg a Fidesz kormányok 9 év alatt összesen 16,2%-ot emeltek.

Arra most nem fogunk kitérni, hogy egyes kormányok mennyivel emelték a béreket, hogyan alakult a reálbér és az infláció, és ki mennyire támogatta közben a családokat. Tartogatunk még sok-sok érdekes diagramot a baloldalnak!

Meggyőződésbeli meg hitbéli kérdésekben nem folytatunk vitát – mi a szemünknek hiszünk, a pénztárcánknak és a Számoknak! 😊

ADD TOVÁBB
Forrás:
https://www.ujsagomat.hu/ (Tesco, Lidl újság)
https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qsf003b.html

Címkék: Megélhetés 

Kapcsolódó