“Annyi munkahelyet fogunk létrehozni, amennyit a koronavírus elpusztít” - ezek nem csak szavak!

“Annyi munkahelyet fogunk létrehozni, amennyit a koronavírus elpusztít” - ezek nem csak szavak!

"Hétmilliárd forintos bővítést jelentett be a Sanofi" - szól a mai hír. Ahhoz, hogy egy átfogóbb képet kapjunk a gazdaságunk és az iparunk fejlődéséről, megnéztük az elmúlt 30 nap bejelentéseit. Sajnos egyetlen képre nem lehet bezsúfolni több száz ilyen hírt, de nézzük csak a legnagyobbakat. Íme a Számok listája a Magyar Építők cikkei alapján (❤️🇭🇺❤️)

📌 1. Nagyberuházás érkezik Budapest agglomerációjába: új gyár épül.
A 13 ezer négyzetméteres üzemben többek közt az akkumulátorokhoz szükséges elektrolitokat gyártják majd.
Mintegy 11 milliárd forintból létesít üzemet a Dongwha Electrolyte Hungary Kft., amellyel első lépésben 90 új munkahelyet teremt.

Forrás, további részletek: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/09/nagyberuhazas-erkezik-budapest-agglomeraciojaba-uj-gyar-epul

📌 2. Elkészült Budapest egyik legmodernebb irodaháza a Váci úton
Átadták Budapest egyik legújabb irodaházát, a HB Reavis Construction generálkivitelezésében megvalósuló Agora komplexum Hub épületét.
Átadták Budapest egyik legújabb irodaházát, az Agora komplexum Hub épületét. Az okos funkciókkal felszerelt, prémiumkategóriás létesítmény különleges, letisztult formavilágú csomagolást kapott. A több mint 8000 m2-es, monumentális felület izgalmas burkolatát speciális technológiával szerelték fel a háttérszerkezetre. A végleges formájában öt irodaházból álló Agora Budapest 2023-ra készül el, mely a belvároshoz közeli Váci úti irodafolyosó egyik legmodernebb irodaház-együttese lesz.

Forrás, további részletek: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/09/atadtak-budapest-egyik-legmodernebb-irodahazat-a-vaci-uton

📌 3. Magyarországon egyedülálló üzemet adott át a Hell Miskolctól északra
A magyar energiaitalgyártó 8 milliárd forintból bővíttette szikszói gyártókomplexumát, a munkát a PEKA BAU 2000 végezte el.
Eddig német bérgyártásban állíttatta elő a magyar tulajdonú Hell Energy Coffee termékeit, mostantól már saját üzemben készül el a cégtől megszokott energiaitalok alumínium dobozában árult kávé. A PEKA BAU 2000 Kft. kivitelezésében csütörtökön átadott gyártócsarnok mérföldkő a cég életében, mivel a három országban is piacvezető Energy Coffee-t elkészültével Magyarországról exportálhatják külföldre.
A cég közleményben tájékoztatott: az új gyár az első Magyarországon, mely ilyen jellegű termékeket gyárt. A Hell kávéja 100 százalékban magyar tej felhasználásával és magyar munkaerő bevonásával készül el.
Az üzem elindításával 50 új munkahelyet teremtettek az egyik leghátrányosabb helyzetű hazai régióban.

Forrás, további részletek: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/09/magyarorszagon-egyedulallo-uzemet-adott-at-a-hell-miskolctol-eszakra

📌 4 Ivóvízből nyeri a hűtési- és fűtési energiát Kecskemét új laboratóriuma
A kivitelezés tizennégy hónapja alatt egy, a 21. századi elvárásoknak minden tekintetben megfelelő, korszerű laboratórium épült fel a Horváth Építőmester Zrt. munkájával.
Sajtónyilvános ünnepség keretében adták át a Bácsvíz Zrt. 70. évfordulója alkalmából a vállalat új laboratóriumát Kecskeméten. A részvénytársaság Izsáki úti központi telephelyén az elmúlt évtized legjelentősebb fejlesztése valósult meg, tizennégy hónap alatt, mintegy 700 millió forint önerőből, a Horváth Építőmester Zrt. kivitelezésében.

Forrás, további részletek: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/09/ivovizbol-nyeri-a-hutesi-es-futesi-energiat-kecskemet-uj-laboratoriuma

📌 5. Üllőn és Bicskén is építkezik a SPAR: a cég 10 ezer négyzetméterrel bővíti logisztikai központjait
Összesen 4,5 milliárd forint értékben fejleszti Magyarország egyik meghatározó kiskereskedelmi vállalata két bázisát, a kivitelező a Weinberg '93 Kft.
Mind a Fejér megyei Bicskén, mind a Pest megyei Üllőn jelentős beruházással erősíti hazai raktározási és szállítási kapacitásait a SPAR Magyarország Kft. – derül ki a cég tájékoztatójából. A cég 382 saját működtetésű és 200 franchise-üzletének kiszolgálására szolgáló projektek befejeztével összesen 100 ezer tonnányi terméket tudnak majd egyszerre raktározni, illetve előkészíteni a kiszállításra. A fejlesztéseket a sárospataki központú Weinberg '93 Építő Kft. kivitelezi - tudta meg lapunk.

Forrás, további részletek: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/09/ullon-es-bicsken-is-epitkezik-spar-10-ezer-negyzetmeterrel-boviti-logisztikai-kozpontjait

📌 6. A világ egyik legmodernebb hadiüzeme épül meg Zalaegerszegen
A 60 milliárd forint értékű beruházás keretében a gyártóüzemen túl egy tesztkörnyezetet is kialakítanak a Zalazone járműipari teszpályán.
Palkovics László a ZalaZone Járműipari Tesztpályán tartott rendezvényen Benkő Tibor honvédelmi miniszterrel közösen jelentette be, hogy mintegy 60 milliárd forintos beruházással épül meg egy harcjárműveket gyártó üzem és 20 hektáros területen tesztpályát is kialakítanak mellé. A termelés 2023-tól indul el majd el, az üzem a beszállítókkal együtt mintegy 500 embert fog foglalkoztatni, és a gyártáson kívül fejlesztéssel is foglalkoznak majd. A Rheinmetallal együttműködve, a gyártóüzemen túl egy, a Lynxek és off road járművek tesztelésére alkalmas tesztkörnyezetet is létrehoznak a ZalaZone járműipari tesztpályán.
A beruházás 500 új munkahelyet hoz létre.

Forrás, további részletek: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/09/a-vilag-egyik-legmodernebb-hadiuzeme-epul-meg-zalaegerszegen

📌 7. 2300 négyzetméterrel bővül a szerencsi csokigyár
A csokoládégyár fejlesztés a jövőben munkát biztosíthat a térség fiataljainak is.
Új üzemcsarnokkal bővül a szerencsi csokoládégyár. A kormány 282 millió forinttal támogatja a Szerencsi Bonbon Kft. csaknem 600 millió forintos beruházását.
A beruházásban létrejövő 2300 négyzetméteres üzemcsarnokkal 130 munkahelyet sikerül megmenteni a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen.

Forrás, további részletek: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/09/2300-negyzetmeteres-uzemcsarnok-epul-szerencsen

📌 8. Már működik a magyar építőipari gyártó németországi leányvállalata
A krízisre adott gyors válaszaival a Masterplast több országban növelni tudta piaci részesedését.
A Masterplast árbevétele a második negyedévben 27,499 millió euró volt, ami 4 százalékkal marad el az előző év azonos időszakától. Az építőipari szigetelőanyagokat gyártó és értékesítő vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján számolt be a legfrissebb adatokról. A cégcsoport adózott nyeresége elérte az 1,838 millió eurót, szemben a bázisidőszak 1,824 milliós nyereségével.
A társaság jelentése szerint az árbevétel csökkenését ellensúlyozta a növekvő kereskedelmi árrés. Az üzemi eredmény 2,757 millió eurós összegével az EBITDA (az adózás, kamatfizetés és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) mutatója elérte a 10 százalékos rekordszintet, az egy évvel korábbi 8,4 százalékkal szemben.

Forrás, további részletek: https://magyarepitok.hu/iparagi-hirek/2020/08/mar-mukodik-a-magyar-epitoipari-gyarto-nemetorszagi-leanyvallalata

📌 9. Több mint tízezer négyzetméterrel bővül a pátyi ipari park.
A beruházás keretein beül az épületek körüli útépítési munkálatok is zajlanak 7000 négyzetméteren.
A NIPÜF Páty Ipari Park Kft. megrendelésére a West Hungária Bau Kft. megkezdte a pátyi ipari park fejlesztését. A beruházás a Pátyi Inpark területén valósul meg, ahol a WHB által 2017-18-ban kivitelezett G-X jelű csarnoképület két további épületrésszel bővül: egy 3600 négyzetméteres G-IX jelű épülettel, valamint egy 6600 négyzetméteres H-XI jelű épülettel.

Forrás, további részletek: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/09/tobb-mint-tizezer-negyzetmeterrel-bovul-a-patyi-ipari-park

📌 10. Mai bejelentés: Európa egyik legmodernebb gyógyszeripari gyárává nő a miskolci Sanofi
A fejlesztéssel 50 %-kal bővül a termelési kapacitás, az új gyártósor óránként 9 ezer fecskendőt fog előállítani.
A Sanofi összesen több mint 7 milliárd forintból, 1,2 milliárd forintos állami hozzájárulással bővíti miskolci üzemét - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a beruházás csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten.
A vállalat jelentősen, csaknem 50 százalékkal bővíti a gyár termelési kapacitását a kormányzati támogatás segítségével. Az új gyártósor óránként 9 ezer fecskendőt is előállíthat.
A Sanofi a termékek 95 százalékát a világ 65 országában fogja értékesíteni.
A beruházással Európa egyik legkorszerűbb fecskendőgyárát fogják létrehozni. A Sanofi az elmúlt közel három évtizedben 24 milliárd forintot költött az üzemre, és ezzel bebizonyította, hogy hosszú távra kötelezte el magát Magyarország mellett.

Forrás, további részletek: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/09/europa-egyik-legmodernebb-gyogyszeripari-gyarava-no-a-miskolci-sanofi

📌 11. Magyar cég gyártja, Európa legmodernebb üzemében, mi az?
Hosszú távú védelem a szennyeződéssel szemben, hosszan tartó élénk szín, óriási forma - és színválaszték – többek közt ezt is tudja a Viastein. Mutatjuk, mi a megoldás, ha valaki igazán jó térkövet keres!
A különböző kereskedelmi adatok szerint a járvány hatására rendkívül keresetté váltak az otthoni felújításokhoz kapcsolódó termékek, a magyar emberek tehát nem töltik tétlenül a korlátozottabb mozgással és elmaradó nyaralásokkal felszabadult időt.
A jól bejárható, esztétikus külső területek egyik legfontosabb eszköze a térkő, mellyel hangulatosabbá, színesebbé varázsolhatják otthonuk környezetét.
A lakosság körében is egyre többen tudják, hogy Európa egyik legmodernebb térkőgyára jelenleg Magyarországon, Biharkeresztesen található, a ráadásul 100 százalékban magyar tulajdonú VIASTEIN Kft. 2017 közepétől kiemelkedő minőségben prémiumkategóriás térköveket gyárt.

Forrás, további részletek: https://magyarepitok.hu/iparagi-hirek/2020/08/magyar-ceg-gyartja-europa-legmodernebb-uzemeben-mi-az

📌 12. Világviszonylatban is egyedi technológiával létesült gyár Debrecenben
Elkészült a Market a német Deufol délkelet-európai regionális központjával.
Átadták a német Deufol hétmilliárd forintos beruházással megvalósult debreceni gyárát, amelyhez a kormány 1,4 milliárd forinttal járult hozzá. Ahogy azt már korábban megírtuk, a kivitelezést a Market Zrt. végezte.
A sajtóeseményen elhangzott: kicsit kevesebb, mint 11 hónappal a 2019 október elején történt első kapavágás után, az ellátási lánc megoldások és ipari termékek csomagolása terén globális piacvezető Deufol szeptember 1-jén megkezdte működését új magyarországi létesítményében. A megvalósult beruházás 120 új munkahelyet teremt a városban.

Forrás, további részletek: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/09/vilagviszonylatban-is-egyedi-technologiaval-letesult-gyar-debrecenben

📌 13. Agrárberuházással gazdagodik Bács-Kiskun megye: új üzem épül
A KÉSZ Csoport tagvállalatainak és stratégiai partnereinek együttműködésében, a MATECH Magyar Technológiai Kft. fővállalkozásával bővül a Pannon Növényolajgyártó Kft. jelenlegi gyára, ahol a kinyert nyersolajból finomított olajat állítanak majd elő.
Letették a Bács-Kiskun megyei Foktőn a Pannon Növényolajgyártó Kft. növényolaj-finomító üzemének alapkövét, amely a KÉSZ Csoport tagvállalata, a MATECH Magyar Technológiai Kft. technológia fővállalkozásában (EPC) valósul meg. A Glencore Agriculture magyarországi cégcsoportjához tartozó vállalat beruházása hozzávetőlegesen 40 új munkahelyet teremt a térségben, ezáltal a gyár dolgozói létszáma várhatóan 25 százalékkal növekszik majd.

Forrás, további részletek:
https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/09/agrarberuhazassal-gazdagodik-bacs-kiskun-megye-uj-uzem-epul

📌 14. A teljes kontinenst ellátó logisztikai fejlesztést adtak át Tatán
A Günter-csoport létesítménye mintegy 7,7 milliárd forintból készült el.
Ma délelőtt felavatták a Güntner-Tata Hűtőtechnikai Kft. 65 ezer négyzetméteres, digitalizált megoldásokkal felszerelt új logisztikai központját. Az immár 30 éves magyarországi jelenléttel bíró Günter-csoport tatai központjában 150 új munkahely jött létre a csoport európai logisztikai központjának létrehozásával és egy 1200 négyzetméteres kapacitásbővítő beruházással. A 7,7 milliárd forintos fejlesztéshez az állam 1,6 milliárd forint támogatással járult hozzá.
Klímatechnológiai beruházás jött Magyarországra
Szabó János, a Coolbridge Kft. nevet viselő logisztikai központ ügyvezető igazgatója elmondta, a Güntner logisztikai feladatait végzik el,
integráló szerepet töltenek be az európai és tengerentúli vállalatcsoport gyárainak alapanyag-ellátásában és vevőinek kiszolgálásában.

Forrás, további részletek: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/09/a-teljes-kontinenst-ellato-logisztikai-fejlesztest-adtak-at-tatan

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!

Címkék: Fejlődés  Megélhetés 

Kapcsolódó