Amikor Szijjártó Péter új munkahelyekről beszél, akkor ezek nem csak szavak

Íme egy remek példa Debrecenből (képekkel, videóval)

Amikor Szijjártó Péter új munkahelyekről beszél, akkor ezek nem csak szavak

📌 2019.07.04. - bejelentik, hogy új cég érkezik Debrecenbe, 120 új munkahely jön létre
https://www.dehir.hu/debrecen/ujabb-nemet-ceg-jon-debrecenbe/2019/07/04/

📌 2019.10.08 - Lerakták a Deufol debreceni gyárának alapkövét
https://www.dehir.hu/debrecen/leraktak-a-deufol-debreceni-gyaranak-alapkovet-latvanytervekkel/2019/10/08/

📌 2020.09.16. - Megkezdte működését a Deufol Debrecenben. Világviszonylatban is egyedi technológiával létesült a gyár.
https://www.dehir.hu/debrecen/megkezdte-mukodeset-a-deufol-debrecenben/2020/09/16/

Debrecen - Kevesebb, mint 11 hónappal az első kapavágás után átadták a globális piacvezető cég új logisztikai parkját a Déli Ipari Parkban.

Az ipari termékek csomagolása terén globális piacvezető Deufol szeptember 1-én kezdte meg működését új magyarországi létesítményében, Debrecenben. A Debreceni Nemzetközi Repülőtér közelségében, a Wallau utcán található új logisztikai park mintegy 60 ezer négyzetméternyi terület beépítésével készült el a Deufol Hungary tulajdonában álló, a debreceni Déli Ipari Parkban található 15 hektárnyi területen.

A logisztikai park két, egyenként 4 ezer négyzetméter nagyságú logisztikai célokra épült csarnokból, valamint egy közel 47 ezer négyzetméteres, részben védőtetővel fedett külső tároló és logisztikai területből áll.

Mindezek mellett egy irodaépület is átadtak.

A csarnokokban a Deufol egyrészt a legújabb automatizált technológiával készülő csomagolási alapanyagokat gyárt (faládákat, egyéb fából készült csomagolási alapanyagokat, szállítókonténerekhez készült raklapokat, alumínium bélelőzsákokat), másrészt számos különböző típusú és méretű ipari termék csomagolását végzi automatikus feldolgozási módszerrel, részben nagy teherbírású daruk segítségével. A csomagolás többek között egy világviszonylatban is egyedinek számító, hozzávetőlegesen 50 m hosszúságú csomagolósor segítségével történik, amelyet kifejezetten a Deufol igényeire terveztek és gyártottak a debreceni létesítmény számára. Mindezeken túl, a csarnokok további logisztikai tevékenységeknek is helyet adnak.

A Deufol 2019 áprilisában kezdte meg tevékenységét Debrecenben, a magyarországi csapat pedig mára már 40 fő körüli létszámmal működik.

2021 végéig várhatóan 120 főre növekszik a munkavállalói létszám.

Az Elek Gergő regionális operatív igazgató által vezetett helyi csapatot szorosan támogatják a Deufol csoport más lokációin működő egységek, a legszorosabb kapcsolatok a csehországi, szlovákiai, osztrák és német helyszínekhez kötődnek. Ilyen módon a gyártási kapacitások határokon átívelően is optimalizálhatók, és az ügyfelek logisztikai igényeinek kiszolgálására nemcsak helyben, hanem a teljes ellátási lánc mentén lehetőség nyílik, beleérte a Hamburgban, Bremerhavenben és Antwerpenben található tengeri kikötőkben végzett logisztikai tevékenységeket, valamint, amennyiben arra igény van, az egyes áruk célországában ellátandó szolgáltatásokat. A Deufol szolgáltatási portfólióját testre szabott IT megoldások is kiegészítik a teljes ellátási lánc mentén. Épp ezért a cég elkezdte felépíteni IT erőforrásait is Magyarországon, az új debreceni helyszínén, amely a globális IT csapatának részeként működik. Következésképpen, a frissen felépülő magyar csapat az anyaország, valamint a világszerte 90 helyszínen található többi lokáció tudását és tapasztalatát is hasznosítani tudja.

Az új létesítmény működésének kezdetén a Deufol Hungary két ügyvezető igazgatója, Jürgen Hillen és Jürgen Schmid kiemelték az új logisztikai park stratégiai jelentőségét, a cégcsoport délkelet-európai növekedésének központjaként.

Debrecentől nemcsak azt várják, hogy a teljes ellátási láncot lefedő, széles körű logisztikai szolgáltatásokat nyújtson a meglévő nemzetközi ügyfelek, valamint az új magyarországi kliensek részére, hanem további növekedésre is számítanak mind a magyarországi területek, mind a szomszédos országok felé.

A jövőben mobil csomagolócsapatokkal és kis szatellit-helyszínekkel kiegészülve biztosítja a cég, hogy bárhol, ahol szükséges, kiszolgálják a ügyfelek igényeit. Az új debreceni helyszínen működő logisztikai park jelenleg is biztosítja már szolgáltatásait egy meglévő, nagy ügyfél számára, hosszú távú együttműködés keretében. Mindemellett a Deufol Hungary készen áll számos további ügyféligény teljesítésére.

A Deufol eddig több mint 20 millió euró értékű beruházást hajtott végre az új debreceni helyszínén. A jövőbeli növekedés kiszolgálására további 90 ezer négyzetméternyi terület áll rendelkezésre.

A jelenleg már működő logisztikai parkban megvalósult rövid építkezési idővel a Deufol bebizonyította, hogy a cég jelmondata – „Túllépni a határokat” („Removing limits”) – nem csak magukra a logisztikai szolgáltatásokra vonatkoztatható, hanem a cégnek arra a képességére is, hogy bármikor, beláthatóan rövid időtartamon belül biztosítson az ügyféligényekre szabott infrastruktúrát.

Az építkezés gyors megvalósításához és a stratégiai jelentőségű beruházáshoz nem csak a kivitelezésben részt vevő partnerek járultak hozzá. Kiemelkedő szerepe volt mindebben annak a támogatásnak is, amelyet Magyarország Kormánya, a HIPA, Debrecen város önkormányzata és a helyi partnerek, többek közt az EDC Debrecen és a Debreceni Ipari Centrum nyújtottak a cégnek. A jelenlegi járványügyi helyzetet figyelembe véve a logisztikai park hivatalos nyitóünnepségét az eredetileg tervezett szeptemberi időpontban nem tudta megrendezni a cég, azonban amint a körülmények azt lehetővé teszik, a Deufol megtartja az eseményt. Emellett látogatói napokat is tervez a cég, amelyek során az érdeklődők és potenciális ügyfelek betekintést kaphatnak az új logisztikai park
működésébe, az általa nyújtott szolgáltatásokba és a Deufol csoport teljes szolgáltatási portfóliójába.

A Wallau utca 2. szám alatt található új logisztikai parkot szeptember 16-án adták át hivatalosan egy zárt sajtóesemény keretében.

Az utca a Rajna-Majna vidékén található Hofheim-Wallau településről kapta a nevét, ahol a Deufol SE, a Deufol Hungary anyacégének székhelye található. A névadással Debrecen város önkormányzata folytatja azt a hagyományt, amely szerint a Déli Ipari Park utcáit az oda elsőként betelepült cégekhez kötődő utcanevekkel adja át.

A Magyar Építők cikke:

Világviszonylatban is egyedi technológiával létesült gyár Debrecenben
Elkészült a Market a német Deufol délkelet-európai regionális központjával.

Átadták a német Deufol hétmilliárd forintos beruházással megvalósult debreceni gyárát, amelyhez a kormány 1,4 milliárd forinttal járult hozzá. Ahogy azt már korábban megírtuk, a kivitelezést a Market Zrt. végezte.

A sajtóeseményen elhangzott: kicsit kevesebb, mint 11 hónappal a 2019 október elején történt első kapavágás után, az ellátási lánc megoldások és ipari termékek csomagolása terén globális piacvezető Deufol szeptember 1-jén megkezdte működését új magyarországi létesítményében. A megvalósult beruházás 120 új munkahelyet teremt a városban.

A nemzetközi repülőtér közelében található új logisztikai park mintegy 60 ezer négyzetméter terület beépítésével készült el a Deufol Hungary tulajdonában lévő, a debreceni déli ipari parkban található 15 hektárnyi területen.

Egyedileg tervezett soron folyik a csomagolás
Az elkészült csarnokokban a Deufol egyrészt a legújabb automatizált technológiával készülő csomagolási alapanyagokat - faládákat, egyéb fából készült csomagolási alapanyagokat, szállítókonténerekhez készült raklapokat, alumínium bélelőzsákokat - gyárt, másrészt számos különböző típusú és méretű ipari termék csomagolását végzi automatikus feldolgozási módszerrel, részben nagy teherbírású daruk segítségével.

A csomagolás többek között egy világviszonylatban is egyedinek számító, hozzávetőlegesen 50 méter hosszúságú csomagolósor segítségével történik, amelyet kifejezetten a Deufol igényeire terveztek és gyártottak.

A Deufol csoport 12 országban, 90 helyszínen 2300 embert foglalkoztat, a debreceni a 91. üzemük. Szolgáltatási körükhöz tartozik az export- és ipari csomagolás, logisztikai szolgáltatások, valamint az ellátási lánc mentén megvalósuló innovatív IT-megoldások.

Képek, videó, forrás: https://www.dehir.hu/debrecen/megkezdte-mukodeset-a-deufol-debrecenben/2020/09/16/
https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/09/vilagviszonylatban-is-egyedi-technologiaval-letesult-gyar-debrecenben

Címkék: Megélhetés 

Kapcsolódó