Munkahelyek száma - aktuális helyzet és némi visszatekintés

A baloldaltól továbbra sem kérünk kioktatást munkahelyteremtés területén

Munkahelyek száma - aktuális helyzet és némi visszatekintés

Megnéztük a KSH adatait, a jelenlegi foglalkoztatottságra voltunk kíváncsiak, mivel egyre több helyen olvassuk, hogy itt milliók vannak munka nélkül és éheznek.

Nos tény, hogy a járvány és a tavaszi leállás sok munkahelyet ideiglenesen tönkretett, de a helyzet messze nem olyan tragikus, mint ahogyan azt Gyurcsányékkal az élen a baloldal kiabálja.

A KSH adataiból azonos időszakokat hasonlítottunk össze, a táblázat minden év esetében a második negyedév számait mutatja. A grafikon alapján jól látható, hogy Gyurcsányék járvány nélkül is képesek voltak 208 ezer munkavállalót, 208 ezer magyar családot munkanélkülivé tenni. A baloldal mindig a gazdasági válságra hivatkozik, csakhogy a gazdasági válság 2008-ban jött, Magyarországon pedig a munkahelyek már 2002 után a rablóprivatizáció miatt elkezdtek rohamosan fogyatkozni.

Ezzel szemben Orbán Viktor kormánya a 2010 utáni időszakban közel 800 ezer új munkahelyet hozott létre. Ezt a mennyiséget a járvány nagyjából 100 ezerrel megrövidítette, de a kormány ígéretének megfelelően "annyi munkahelyet fognak létrehozni, amennyit a járvány tönkretett"

A számok azt mutatják, hogy a kormány képes lesz rá, és bár hivatalos statisztika a harmadik negyedévről még nincs, a különböző hírek alapján bátran tudjuk állítani, hogy ma Magyarországon annyi ember dolgozik, mint a járvány kitörése előtt.

Egy remek példa munkahelyteremtésre Szijjártó Péter mai bejelentése:
https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/200023911490167

"A Güntner-csoport úttörő volt a Magyarországon befektető német cégek sorában a rendszerváltás idején és már többször bizonyította, hogy hosszú távú partnerként tekint országunkra.
A csoport legnagyobb üzeme hazánkban található, és a mostani két, összesen 7,8 milliárd forintos beruházással, melyhez a kormány egyedi döntés alapján 1,6 milliárd forint támogatást biztosít, tovább bővítheti gépparkját és 1200 négyzetméternyi új gyártási területet is létre hoz.
A csoport jelenleg 1403 munkavállaló megélhetését biztosítja, és a ma átadott beruházás nyomán 150 új munkahely létesül, ezzel 150 magyar család kap biztos megélhetést a régióban."

Forrás: https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_qlf021a.html

Címkék: Megélhetés 

Kapcsolódó