Új munkahelyek, utak, közintézmények, iskolák, óvodák, turizmus. Lássuk a mai gyűjteményt!

Így épül Magyarország - minden nap

Új munkahelyek, utak, közintézmények, iskolák, óvodák, turizmus. Lássuk a mai gyűjteményt!

🇭🇺 1. Nagyberuházás érkezik Budapest agglomerációjába: új gyár épül

A 13 ezer négyzetméteres üzemben többek közt az akkumulátorokhoz szükséges elektrolitokat gyártják majd.
Mintegy 11 milliárd forintból létesít üzemet a Dongwha Electrolyte Hungary Kft., amellyel első lépésben 90 új munkahelyet teremt – derült ki a mai napon a beruházásbejelentő sajtótájékoztatón.
A sóskúti lesz a vállalatcsoport első európai gyára Magyarországon, az üzem mintegy 13 ezer négyzetméternyi termelő területtel jön létre, ahol részben az akkumulátorokhoz szükséges elektrolitokat gyártják majd, részben pedig az akkumulátorgyártás során előálló oldószereket, vegyi anyagokat újrahasznosítják.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a sajtótájékoztatón kiemelte: a Samsung SDI, az SK Innovation és más nagy koreai akkumulátorgyártók magyarországi beruházásai olyan beszállítói igényt teremtettek, amely a Dongwha magyarországi beruházását is kellőképpen indokolttá tette.
Több akkmulátor-gyártáshoz kapcsolódó beruházás érkezett az országba
Az átadón kiderült az is, hogy az elmúlt 4,5 évben, 2016 elejétől mostanáig, összesen 23 akkumulátor-gyártáshoz kapcsolódó beruházás érkezett Magyarországra. Ezek 1300 milliárd forintnyi beruházási értéket képviselnek és 6300 új munkahelyet teremtettek.
Vezető pozícióban a koreaiak vannak, hiszen a Samsung SDI és az SK Innovation a világ legnagyobb akkumulátorgyártó kapacitásait hozta, illetve hozza létre Magyarországon. És ennek a két nagy vállalatnak a beszállítói bázisa folyamatosan települ az országba
Környezetkímélő módon zajlik majd a gyártás
A Donghwa Magyarországon elsőként kezdi meg az NMP-finomítási (n-metil-2-pirrolidon - más néven NMP) tevékenységet, amely a másodlagos akkumulátor gyártása közben keletkező NMP-t fogja újrahasznosítani. Ez az erőforrások felhasználását csökkenti, környezetet kímél és az alapanyagárak csökkenéséhez vezet majd.
Az elnök szerint az ilyen jellegű erőforrás megosztás a Donghwa és Magyarország között hatékony együttműködést teremt majd. Ez egy fontos ugródeszka lesz Magyarországnak, hogy Európa élvonalába kerüljön az akkumulátor iparágban.

Forrás, további képek és részletek: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/09/nagyberuhazas-erkezik-budapest-agglomeraciojaba-uj-gyar-epul

🇭🇺 2. ÁTADTÁK A VÉDŐNŐI SZOLGÁLAT FELÚJÍTOTT ÉPÜLETÉT TISZABEZDÉDEN

A magyar kormánynak 2010 óta egyik kiemelt célja a hazai egészségügyi ellátás korszerűsítése – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára a helyi védőnői szolgálat felújított épületének átadásán kedden a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszabezdéden.
Vitályos Eszter elmondta, az elmúlt években európai uniós forrás segítségével újítottak fel 77 kórházat, 54 rendelőintézetet és 104 mentőállomást, emellett 23 új rendelőintézet és 31 mentőállomás épült meg.
Öt népegészségügyi program indult célzott szűrőprogramokkal, egyre több orvos és egészségügyi szakember dolgozik itthon, emelkedik a születéskor várható élettartam, a legújabb statisztikai adatok szerint pedig több gyermek született idén, mint korábban – sorolta az elért eredményeket az államtitkár.
A több mint 43 millió forint értékű, uniós támogatású beruházásról szólva elmondta, a fejlesztés megkönnyíti és komfortosabbá teszi az itt élők mindennapjait.
A védőnők munkája minden közösségben – az orvosokéhoz és a tanárokéhoz hasonlóan – felbecsülhetetlen értékű, ezért megnyugtató látni, hogy a tiszabezdédi édesanyák és gyerekek támogatói és pártfogói mostantól korszerű körülmények között, kulturált munkakörnyezetben végezhetik a családokat segítő tevékenységüket – fogalmazott az államtitkár.

Forrás, további képek és részletek:
https://demokrata.hu/magyarorszag/atadtak-a-vedonoi-szolgalat-felujitott-epuletet-tiszabezdeden-290964/

🇭🇺 3. Tornacsarnokkal is bővült a gimnázium Szécsényben

Hivatalosan is átadták a Páter Bárkányi János Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium új épületegyüttesét hétfőn Szécsényben. Az 1,3 milliárd forintos beruházáshoz a kormány uniós forrásból 500 millió, az egyház 600 millió, az önkormányzat pedig 140 millió forinttal járult hozzá.
Az átadóünnepséget Szenog­rádi Tamás, a Páter Bárkányi János Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium igazgatója nyitotta meg.
Köszönetet mondott mindazoknak, akik lehetővé tették a beruházás megvalósítását. Emellett kitért arra az összefogásra, amelyet a magyar állam, a Váci egyházmegye és Szécsény Város Önkormányzata tanúsított a projekt megvalósítása során.

Forrás, további képek és részletek:
https://www.nool.hu/kozelet/helyi-kozelet/tornacsarnokkal-is-bovult-a-gimnazium-szecsenyben-3444506/

🇭🇺 4. Átadták a bükkszentkereszti Geopark panziót

Átadták a bükkszentkereszti Geopark panziót, amely egyben Bükk-vidéki Geopark központként is üzemel.
A létesítmény szerdai átadása előtt Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos fontosnak nevezte, hogy a szabadidő eltöltésében növeljék az aktív turizmus súlyát.
EBBEN JELENTŐS SZEREPE VAN A TURISTAHÁZAKNAK.
A most átadott bükkszentkereszti létesítmény épületének megvásárlását a kormánybiztosság finanszírozta, az üdülőt 125 millió forintért vették meg.
Rónai Kálmánné, a Bükki Nemzeti Park igazgatója elmondta, hogy a Bükk-vidék Geopark 2017-ban alakult, a felsőtárkányi alapító ülésen csaknem félszáz település képviselője vett részt,
NÉHÁNY HÓNAPON BELÜL PEDIG MÁR 105 TELEPÜLÉS CSATLAKOZOTT A KEZDEMÉNYEZÉSHEZ.
Az igazgató kiemelte: a Bükk és közvetlen környezete bővelkedik olyan földtudományi értékekben, amelyek mind a turizmus, mind az oktatás tárgykörébe bevonhatók.
A geopark olyan, földtani-földrajzi adottságokra épülő térségfejlesztési koncepció, amely munkaszervezete révén kapcsolódik a nemzeti és nemzetközi geoparkok hálózatához. Az UNESCO Globális Geoparkok arra törekszenek, hogy bemutassák a változatos geológiai értékeket, elősegítsék azok védelmét, az oktatásba és turizmusba való bekapcsolásukat.
A most átadott Geopark panzió geoturisztikai centrumként és panzióként egyaránt működik, az épületben 35 embert tudnak elszállásolni, különlegessége, hogy az egész épület a geopark bemutatását célozza, ami a szobák nevében és dekorációjában, valamint a geo- és ökoturisztikai kínálatban is jelentkezik.

Forrás, további képek és részletek:
https://www.origo.hu/utazas/20191120-atadtak-a-bukkszentkereszti-geopark-panziot-turistahaz.html

🇭🇺 5. "Gigén örömmel adtuk át Polgármester asszonnyal a Magyar Falu Program keretében 28 millió forintból gyönyörűen felújított Orvosi rendelőt. Ez a beruházás is a faluban elő embereket és családokat szolgálja, hogy kulturált körülmények között vehessék igénybe az egészségügyi ellátást!
Gratulálok Polgármester asszonynak, a képviselő-testületnek és a gigei embereknek! Egységben az erő!
Hajrá Gige!👍🇭🇺

Forrás, további képek és részletek:
Szászfalvi László https://www.facebook.com/szaszfalvi/posts/3490503637636381

🇭🇺 6. Vasárnaptól már a Tarcsai felüljárón át közlekedhetünk!

Ezzel egyidőben lezárják a szintbeni vasúti átjárót a közúti forgalom elől, azonban a gyalogosok és a kerékpárosok a továbbiakban is igénybe vehetik.
A végleges bekötés miatt azonban még jelzőlámpás terelésre kell számítani a következő helyeken:
🔹Szent Imre herceg út – Tarcsai út – Rétvége utca csomópont
🔹Tarcsai úton az Almásháza utca – Kopolya utca között.

Forrás, további képek és részletek:
https://www.facebook.com/rakosmentipiritos/posts/3211768365609540

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!

Címkék: Fejlődés 

Kapcsolódó