Ismét ingyenpénzt osztogatna a baloldal két, talán legdilettánsabb politikusa

Ismét ingyenpénzt osztogatna a baloldal két, talán legdilettánsabb politikusa

Nagyjából havi ciklikussággal előveszik a baloldal "karizmatikus" politikusai az ingyenpénz témáját, és ezzel csábítják az arra fogékony, lusta, dolgozni nem akaró embereket. A jelenség annyira nem új, hiszen már az októberi kampányban is ment az európai minimálbér, európai nyugdíj, alapjövedelem, és egyéb aljas hazugságok.

Mindenki tegye fel magának azt az egyszerű kérdést, hogy dolgozna-e azért, hogy másnak ne kelljen? A pénz nem terem a fán, azt valakiknek meg kell termelniük, tehát lenne a társadalomnak egy része, mely dolgozik önmaga, családja, gyerekei helyett és mellette eltartja a többi ingyenélőt. Ugye, hogy nem dolgozna mások helyett! Mert mi sem.

Lázár Jánosnak tette fel ezt a kérdést korábban az ATV riportere, Lázár János meg a maga határozott stílusában ki is fejtette erről a véleményét. Itt van mindkét videó:

1. Karácsony és Szabó Tímea hazug videója.
https://youtu.be/FTZMSW-H_u4
(Van benne persze egy kis "NER", jacht, repülő, stadion, és a többi szokásos kifejezés a baloldal nagyjából 200 szóból álló szókészletéből) Persze elhangzanak még olyan hazugságok, hogy a kormány az elmúlt 10 évben nem segítette a családokat, csak a gazdagokat támogatja, "dolgozók millióit taszította szegénységbe", vagy "családok százezreit hozta teljesen kiszolgáltatott helyzetbe"

2. Lázár János korábbi reakciója erre a felvetésre:
Lázár János rendkívül határozottan válaszolt Csuhaj Ildikó újságírónak, aki a Kormányinfón a szociális érzékenység hiányát kérte számon a Miniszterelnökséget vezető miniszteren az alapjövedelem kérdésköre kapcsán.
https://youtu.be/gzmyqtxS12g

A magyar társadalom túlnyomó többségének józan gondolkodására vall, hogy a videót mindösszesen 426-an tekintették meg, a "Párbeszéd" Youtube csatornáját összesen 1350 ember követi, és a videóra 29 "Like" érkezett.

Ennyit az alapjövedelemről, és a populista hazug politikusokról.

Mivel járna, ha mégis bevezetnék?
- Adóemeléssel járna
- Növelné a segélyből élők számát
- Tartósan tömegek esnének ki a munkaerőpiacról
- Feketemunkára ösztönözne
- Végül újabb megszorításokhoz vezetne
Részletek: https://szamokadatok.hu/Post/993/Ezek_lennenek_az_alapjovedelem_bevezetesenek_kovetkezmenyei
https://www.origo.hu/itthon/20200507-a-baloldalnak-fogalma-sincs-hogy-mennyibe-is-kerulne-az-ingyenpenz.html

ADD TOVÁBB!

Címkék: Baloldali rombolás  Megélhetés 

Kapcsolódó