Magyarországon újabb fejlesztések készültek el, és kerültek átadásr

Miközben Karácsony Gergely épp százmilliárdokkal kapcsolatosan hazudik

Magyarországon újabb fejlesztések készültek el, és kerültek átadásr

A média méltatlanul elhallgatja ezeket a híreket, az emberek többsége nincs tisztában azzal, hogy amit ma látunk, az nem természetes, ilyen még sosem volt, hogy ennyi minden megújuljon vagy épüljön. Lássuk a mai példákat!

🇭🇺 1. Felszentelték a herendi református templomot

Azért épült meg, hogy hirdettesse: nyitott égbolt alatt élünk, a földi világot átjárja a mennyei világ gazdagsága – fogalmazott Steinbach József dunántúli püspök a herendi református gyülekezet templomának szeptember 13-i átadóján.
A keresztyén ember két lábbal a földön áll és kapcsolata van a mennyei világgal – hangsúlyozta Steinbach József püspök a herendi református templom vasárnapi szentelési ünnepségén. A Dunántúli Református Egyházkerület püspöke igehirdetésében Márk evangéliuma első fejezetének 9–11. versei alapján Jézus megkereszteléséről beszélt: hogy megnyílt a menny, és galamb képében leszállt rá a Lélek. „Azért épült meg a templom, hogy hirdettesse: nyitott égbolt alatt élünk, a földi világot átjárja a mennyei világ gazdagsága, Jézus Krisztus földi életünket a mennyei távolság összefüggésébe helyezte – mondta az igehirdető. – Isten Lelke megláttatja velünk, hogy életünk törékeny cserépedény, de Ő betölti azt; megláttatja, hogy Jézus Krisztus Isten Fia, életünk megváltója, szabadítója.”
A Gáncs Attila építészmérnök által tervezett és kivitelezett templom történetét az ünnepségen Kovács Botond Árpád lelkipásztor ismertette. A 100 tagú gyülekezetben 2016-ban vetődött fel az építés gondolata, az alapkövet 2019 januárjában tették le. A magyar kormány 90 milliós támogatást nyújtott a 135 millió forintos beruházáshoz. A 100 négyzetméter alapterületű épület belső tere 75 négyzetméter, a 18 pad 90 embert képes befogadni. Alagsorában közösségi tér és vendégszoba kapott helyet.
Herenden ezentúl vasárnap délután négy órakor lesz istentisztelet. Jánszky Lajos László polgármestere úgy fogalmazott: időszerű volt a templom építése, a híveknek mostantól nem kell Szentgálra utazniuk istentiszteletre.

Forrás. további képek és részletek: https://www.reformatus.hu/egyhazunk/hirek/felszenteltek-herendi-reformatus-templomot/

🇭🇺 2. MEGÉRKEZETT VÁCRA ATTILA SZOBRA

Magyarország első jelentős Attila-emlékműve jött létre Vácon, megérkezett ugyanis Cser Károly szobrászművész (1880-1965) Attila király lovas szobrának rekonstrukciója Mihály Gábor (1942) Munkácsy-díjas és Kossuth–díjas szobrászművész alkotása – írja a Vác Online.
A kormány 2018 végén döntött az Attila király-emlékmű létrehozásáról, amelyhez 74 millió forint támogatást biztosított Vác Város Önkormányzata részére. Attila király lovas szobrát Mihályi Gábor szobrászművész a Magyar Nemzeti Galériában őrzött szobortöredékek és fennmaradt korabeli fényképek alapján alkotta újra bronzból.
A műalkotás, Magyarország első jelentős Attila-emlékműve, Vác, a váci vár alatti terület ékessége lesz – írja a portál.
A háttérben látható kolostor is nemrég újult meg 2 milliárd forint értékben.
Forrás: https://szamokadatok.hu/Post/1770/Tobb_mint_ketmilliard_forintbol_megujult_a_vaci_ferences_kolostor
https://demokrata.hu/magyarorszag/megerkezett-vacra-attila-szobra-290284/

🇭🇺 3. Templom, közösségi ház és parókia épült Nyíregyházán, Örökösföldön

Református templom, gyülekezeti ház és parókia épült Örökösföldön, mellyel 79-re nőtt a Nyírségi Református Egyházmegye gyülekezeteinek száma. Nyíregyházán legutóbb 20 évvel ezelőtt épült református templom, az elmúlt 10 évben azonban valamennyi meglévőt felújították.
Nyíregyháza Magyarország keleti régiójának második legerősebb református városa. Örökösföldön az elmúlt két évben közel duplájára nőtt a református gyülekezetbe járók száma. A modern kor kihívásainak is megfelelő, de hagyományos, régi értékeket is magában foglaló épületkomplexumnak nemcsak helyi megtartó, de összerendező ereje is van, hangzott el a templom ünnepélyes átadásán. Idén még várhatóan Rakamazon is átadnak egy új református templomot.

Forrás, további képek: https://www.nyiregyhaza.hu/post/reformatus-gyulekezet-templom-kozossegi-haz-es-parokia-epult-orokosfoldon-2020-09-14

🇭🇺 4. Megújult az óvoda Balatonendréden

20 millió forint kormányzati támogatásból újult meg az óvodaépület és az intézmény udvara Balatonendréden. A Magyar Falu Program támogatásával több mint 40 kisgyermek számára sikerült szebb és korszerűbb környezetet teremteni. A sikeresen megvalósított beruházást a település vezetőivel és az óvodai dolgozókkal közösen tekintettük meg. Hajrá, Balatonendréd

Forrás: Witzmann Mihály https://www.facebook.com/witzmannm/posts/2724522834490760

🇭🇺 5. Átadták Kistarcsán a Szent Anna Katolikus Óvodát (videóval)

Több mint 100 milliárd forint egyházi óvodák fejlesztésére
Az egyházi óvodák fejlesztési programjáról és a kormány népesedéspolitikájáról is beszélt a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken Kistarcsán, a Szent Anna Katolikus Óvoda átadóünnepségén.
Soltész Miklós elmondta, a kormány elindított egy egyházi óvodai programot, amelynek a keretében a református egyház 30 milliárd forint, a katolikus egyház 67 milliárd forintot, az evangélikus egyház pedig 9 milliárd forint támogatást kapott.
Az államtitkár közölte, hogy 2010 óta több mint 16 ezerrel nőtt az óvodai férőhelyek száma és kitért arra is, hogy a teljes termékenységi arányszám is emelkedett, a 2010-es 1,25-ről 1,5-re, ami azt jelzi, hogy jó irányba halad a kormány családpolitikája.
Erről szólva hozzátette, hogy a házasságkötések száma is változott, a 2010-es 36 ezerhez képest tavaly már meghaladta a 65 ezret, miközben a válások száma csökkent, 2010-ben még 23 800, 2019-ben viszont már csak 17 400 válást rögzítettek.
Nem elhanyagolható, hogy az abortuszok száma a 2010-es 40 500-ról mostanra 25 800-ra csökkent, ami még mindig sok, és "küzdünk a további csökkenés érdekében" - hangsúlyozta Soltész Miklós.
Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott arról beszélt, hogy egy katolikus óvodában olyan pedagógusokra lehet bízni a gyerekeket, akik maguk is hívők, tudják, mi a jó és mi a rossz, ezért a jó irányba próbálják terelni a gyerekeket.
Az új óvodát és használóit Marton Zsolt, a fenntartó Váci Egyházmegye püspöke áldotta meg.

Videó: https://youtu.be/Uh7DlQYCbaQ
Forrás: https://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/egyhazi-es-nemzetisegi-ugyekert-felelos-allamtitkar/hirek/tobb-mint-100-milliard-forint-egyhazi-ovodak-fejlesztesere

🇭🇺 6. Megáldották a felújított a városmajori Kistemplomot

Megújult a Városmajori Kistemplom, a rekonstrukció során fejújították a tetőszerkezetet, a homlokzatot és a belső teret. Az Árkay Aladár által tervezett épület tíz évig szolgált templomként, később a közösségi élet színtere lett.
A Városmajori Jézus szíve plébániatemplom egy több részből álló épületegyüttes a XII. kerületi Csaba utcában. A nagytemplom és a harangtorony mellett hozzá tartozik az 1925-ben épült „Kistemplomnak” nevezett Prohászka Ottokár Közösségi Ház. A két épületet egy félkörív-záródásos vasbeton szerkezetű árkádsor köti össze.
A magyarkurir.hu portál beszámolója szerint a Kistemplom megújulását ünnepelték szeptember 13-án a városmajori hívek, amikor Erdő Péter bíboros, prímás szentmisén áldotta meg az épületet. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye kormányzati támogatással tudta megvalósítani a már halaszthatatlan külső és belső felújítást.
Az egy éven át tartó rekonstrukció során helyreállították az épület műszaki állagát, elvégezték a használati funkcióknak megfelelő átalakításokat. Megújult a tetőszerkezet, a homlokzat, a belső felület, valamint a világítástechnika. A Kistemplomot a hívek adományaiból szeretnék berendezni.

Forrás: http://pestbuda.hu/cikk/20200914_megaldottak_a_felujitott_a_varosmajori_kistemplomot

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!

Címkék: Fejlődés 

Kapcsolódó