Kiderült az igazság - ismét lebukott Karácsony Gergely

Kiderült az igazság - ismét lebukott Karácsony Gergely

Tegnap írtunk egy cikket arról, hogy Karácsony Gergely bevallotta: 150 milliárd forintos mínuszban van a főváros. ismerve az átadás-átvételi állapotot, ez a bejelentés azt jelentette, hogy Karácsonyék kevesebb, mint 1 év alatt 350 milliárd forintot tettek zsebre.
Tegnapi cikkünk: https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/199961051481036

A helyzet ennél még szánalmasabb, mivel Karácsony Gergely most is hazudott: az Államkincstár cáfolta a 150 milliárdos hiányt.

Budapest főváros önkormányzata 134,98 milliárd forinttal rendelkezik állampapírban, nettó készpénzállományának összege több mint 27 milliárd forint – közölte a Magyar Államkincstár az MTI megkeresésére hétfőn.

Az államkincstár tájékoztatása szerint a Budapest főváros önkormányzata, mint Adatszolgáltató július 20-án nyújtotta be a Magyar Államkincstár (MÁK) által üzemeltetett államháztartás információs (KGR-K11) adatgyűjtő rendszerbe a 2020. II. negyedéves időközi mérlegjelentés adatszolgáltatását.

Közölték: „Az ebben található nyilvános adatok alapján Budapest Főváros Önkormányzata 134.98 milliárd forinttal rendelkezik állampapírban, míg nettó készpénzállományának összege 27.868 milliárd forint”.

Orbán Viktor kormányfő szombaton az M1 aktuális csatornának adott interjújában arról beszélt, Budapesten külön segítséget kell adni a taxisoknak, vendéglátósoknak, szállodásoknak, általában az idegenforgalmi szektorban dolgozóknak. A miniszterelnök jó hírnek nevezte, hogy a fővárosnak van több mint százmilliárd forintnyi szabad pénzeszköze, amit fel tud használni erre a célra.

Karácsony Gergely főpolgármester vasárnap közösségi oldalán erre reagálva azt írta, a fővárosnak nincs pénze arra, hogy a kormány feladatait átvegye.

‼️ Összegezve a fent leírtakat: Tarlós István volt főpolgármester úgy adta át Budapestet Karácsony Gergelynek, hogy 40 milliárd forint és 160 milliárd forintnyi lekötött államkötvény állt a fővárosi önkormányzat rendelkezésére. Magyarul 200 milliárd forint volt a kasszában. Mára ez az összeg "csupán" 38 milliárd forinttal csappant meg (38 000 millió... belegondolni is hátborzongató!)
A főváros semmilyen nagy beruházást nem valósított meg, de még csak el sem indított.

Érdemi munka helyett van napi 4-5 Facebook poszt, amit a "mipénzünkből" fizet Karácsony helyett a Fővárosi Önkormányzat, vannak rovarhotelek, sávlezárások, furcsa zászlók, furcsa vonulások, közpénzből való választási adatbázisépítés, "városdiplomáciai akadémia" a CEU-val, leállított fejlesztések, hajléktalanok és szemét mindenhol, mesék mindenféle sarcolásról, a nyugdíjasoktól megvolt támogatások, ötvennél több halott és több száz kiszáradt, gondozatlan és lesoványodott idős ember a fővárosi fenntartású idősotthonokban.

"Budapest mindenkié!" - Hazudtak! Budapest nem mindenkié, Budapest egy szűk baráti társaságé. Ahhoz, hogy jobban megérthető legyen miről is van szó, hallgassák meg ezt a remek összefoglalót: "Rendhagyó névsorolvasás" /Dömötör Csaba/ https://www.facebook.com/domotor.csaba.gov/videos/1196270490570771

Forrás:
https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/199961051481036
https://demokrata.hu/magyarorszag/a-fovaros-135-milliard-forint-allampapiron-ul-290649/
🔴 Karácsony Gergely bejegyzése: (Mondjátok el neki a véleményeteket!) https://www.facebook.com/karacsonygergely/posts/3591710957528391

Címkék: Budapest 

Kapcsolódó