A Momentum úgy hazudik, mintha nem lenne holnap

A Momentum újabb hazugságát leplezzük le

A Momentum úgy hazudik, mintha nem lenne holnap

Ezt írja a Momentum:
"Magyarország a harmadik legrosszabb GDP-mutatókat produkálta az EU-ban! Soha nem látott gazdasági visszaesés sújtja Európát, de a kormány sikerpropagandájával ellentétben Magyarország sajnos ismét a sereghajtók között van"

És ez a valóság:
Az Eurostat (https://bit.ly/3hvanrs) szerint ha megnézzük, momentumosok a "Percentage change compared with the previous quarter". azaz az előző negyedévhez mért változás adatait tartalmazó táblázatot tették bele, de a fejlécükben "elmúlt év azonos időszakához képest" van feltüntetve.
Ha ezt nézzük, akkor pedig Magyarország 13.5%-os csökkenése mellett 14.1%-ot csökkent átlagban az EU. Tehát éves szinten jobbak vagyunk, mint az EU-átlag.
Gizikét keverik a gőzekével.

Ha megnézzük, akkor Magyarországon az első negyedévben még kevésbé csökkent a GDP, mint máshol (negyedéves és éves összehasonlításban is). Mivel sok országban korábban kezdődtek a korlátozások, de előbb lett végük. Nálunk meg nagyjából a teljes második negyedévet felölelték, de ez csak logikus következtetés. Tehát magasabbról estünk, ezért nagyobb a különbség.

A Momentum ábrája hazug, mert előző negyedévhez számolt adatokat tüntet fel előző évhez képest kimutatott adatokhoz, és a valóságot durván eltorzítva, a magyar adatokat sereghajtónak feltüntetve hergelik a közvéleményt a kormány ellen.

A témában természetesen mi is írtunk korábban, íme a cikkünk: https://szamokadatok.hu/Post/1697/A_magyar_gazdasag_visszaesese_kisebb_az_EU-s_atlagnal

Ismételten hangsúlyozzuk: a 13,5% a második negyedévre vonatkozik, ahol az EU átlag 14,1%. Ettől a teljes év visszaesése sokkal jobb lesz, mi 4%-ra tippelünk. A 2019-es évet +5% növekedéssel zártuk, a 2021-es évre is növekedést jósolunk mi is és a vezető gazdasági elemzők is.

Némi nyugalomra ad okot az a tény, hogy a Momentum hazug írását mindösszesen 22-en osztották meg több mint 1 nap alatt. Ennél a Számok oldal eddigi nagyjából 1800 cikkének a legrosszabbika is jobban teljesített

A Momentum hazugsága: https://www.facebook.com/momentum.mozgalom/posts/1778092518999222

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT

Címkék: Momentum 

Kapcsolódó