Magyarországi gyártású harckocsik, nem álom - valóság!

Magyarországi gyártású harckocsik, nem álom - valóság!

Újabb remek hír a Magyar Honvédség fejlesztéséről!
A 44 darab Leopárd mellett 218 darab Lynx gyalogsági harcjárműveket kap a Magyar Honvédség, és ezek nagy része Magyarországon lesz gyártva!

Lynx gyalogsági harcjárműveket kap a Magyar Honvédség, ezzel Magyarország a NATO-kötelezettségeinek tesz eleget – közölte a beszerzés előkészítését koordináló védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos, Maróth Gáspár titkársága szerdán az MTI-vel.

Közleményük szerint a Rheinmetall Lynx harcjárművek beszerzéséről szóló szerződést szerdán írta alá Korom Ferenc, a Magyar Honvédség parancsnoka és Armin Papperger, a német hadiipari vállalat igazgatótanácsának elnöke Budapesten.

A több mint kétmilliárd euró értékű modernizációs program keretében 218 Lynx KF41 harcjárművet kap a honvédség. Az eszközök túlnyomó többségét, 172-öt Magyarországon állítják elő a Rheinmetall és a magyar állam között augusztus 17-én kötött megállapodás értelmében létrehozandó vegyesvállalat üzemében. A megrendelésben szereplő első 46-ot Németországban gyártják le, ami egyúttal a hazai gyár magyar szakembereinek teljes körű felkészítését szolgálja.

Kifejtették: hosszas piackutatást követően Magyarország az első NATO- és EU-tagország, mely a düsseldorfi székhelyű német cég új fejlesztésű termékével modernizálja haderejét. „A folyamatban lévő honvédelmi- és haderőfejlesztési program legnagyobb értékű beszerzése történelmi lépés” – írták a közleményben, hozzátéve: a katonák a BMP-1 típus másfél évtizeddel ezelőtti kivonása óta ugyanis nélkülözni voltak kénytelenek a nehézlövész erők gerincét alkotó lánctalpas gyalogsági harcjárműveket.

A közlemény szerint Maróth Gáspár, a védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos az aláírást követően kiemelte: a NATO-nak tett vállalásai részeként Magyarország helyreállítja szárazföldi haderejének nehézfegyverzetét. „A piacon fellelhető legkorszerűbb típusként a Lynx bizonyult alkalmasnak arra, hogy megfeleljen a magyar katonai szakértők által támasztott szigorú követelményrendszernek, s az elkövetkező évtizedekben a honvédségben betöltse ezt a kulcsfontosságú szerepet – idézték kormánybiztost.

Armin Papperger, a Rheinmetall AG igazgatótanácsának elnöke értékelése szerint ”jövőbe tekintő döntésükkel Magyarország legfelsőbb politikai és katonai tisztségviselői igazi vezetői kvalitásokról tettek tanúbizonyságot„. Nemcsak az európai haditechnika élvonalába emelik Magyarországot, hanem a magyar kormányzat elkötelezettségét is megerősítik a tekintetben, hogy NATO-szövetségeseik megbízható és katonailag hatékonyabb partnerei kívánnak lenni – mondta a közlemény szerint a német hadiipari vállalat vezetője.

A képen további számok:

🇭🇺 1. Lynx KF41 (jelen cikk)
🇭🇺 2. Airbus harci helikoptereket vettünk, a szállítás folyamatban van: https://szamokadatok.hu/Post/1313/Zrinyi_2026_Program_-_a_Magyar_Honvedseg_fejlesztese_mindannyiunk_es_hazank_erdekeben
🇭🇺 3. Új RÁBA teherautók érkeztek. https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/honvedseg-a-rabak-utan-jonnek-a-nagyobb-falatok-3849165/
🇭🇺 4. Érkeznek a Leopárdok, összesen 44 darab.
https://szamokadatok.hu/Post/1859/Ujabb_Leopard_harckocsik_erkeztek_Tatara
🇭🇺 5. Ejder Yalcin harckocsikat veszünk, több száz darabot
https://magyarnemzet.hu/belfold/sarkanyok-es-nomadok-erkeznek-a-honvedseghez-nezze-meg-8264415/
🇭🇺 6. Egymilliárd dollárért veszünk légvédelmi rakétarendszert.
https://index.hu/belfold/2020/08/12/raketarendszer_magyarorszag_egyesult_allamok_vasarlas/
🇭🇺 7. A képre nem került fel, de érkezik még 24 darab, a Krauss-Maffei Wegmann 57 tonnás, 155 milliméteres, 52-es kaliberű tarackkal szerelt önjáró lövege is, a PzH 2000-esek.
https://www.portfolio.hu/uzlet/20190106/brutalis-onjaro-harci-szornyet-vett-magyarorszag-amely-60-kilometerrol-szedi-ki-a-celpontot-309487

Korábbi cikkeink:
1. https://szamokadatok.hu/Post/1835/A_tizezredik_onkentes_tartalekost_koszontottek
2. https://szamokadatok.hu/Post/1718/Magyarorszagon_fogjak_gyartani_a_vilag_egyik_legmodernebb_harcjarmuvet
3. https://szamokadatok.hu/Post/1409/Magyar_szinekben_az_elso_Leopard_2-es_harckocsik
4. https://szamokadatok.hu/Post/1313/Zrinyi_2026_Program_-_a_Magyar_Honvedseg_fejlesztese_mindannyiunk_es_hazank_erdekeben
5. https://szamokadatok.hu/Post/398/Magyar_Honvedseg_regen_es_most
6. https://novekedes.hu/elemzesek/haromszaz-milliardert-vasaroltunk-amerikai-raketavedelmi-eszkozoket-az-egyik-legnagyobb-amerikai-hadiipari-cegtol

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!

Címkék: Hírek 

Kapcsolódó