Debrecenben gyártott buszokat adtak át Győrben!

Összesen 39 darab új Mercedes-Benz Conecto autóbusszal fejlesztik Győr tömegközlekedését

Debrecenben gyártott buszokat adtak át Győrben!

Az első ütemben januárban már átadtak 17 darab buszt, most 16 csuklóst adtak át, és további 6 csuklós érkezik hamarosan.
‼️ Videó (mai): https://youtu.be/pKS11cy0y8w
Januári átadás: https://youtu.be/wY1BbCCt8JQ

A Volánbusz összesen 3200 autóbuszt cserél le 2022-ig. A mai átadás ennek a programnak a része. Részletek: https://szamokadatok.hu/Post/255/A_Volanbusz_megujul
https://www.volanbusz.hu/hu/volanbusz/sajtokozlemenyek/hir/34790

A napokban 16 új Mercedes-Benz Conecto G típusú csuklós autóbusz érkezett Győrbe, és hamarosan további 6 ugyanilyen járművel gazdagodik a városi tömegközlekedés. A polgármester bejelentette, felülvizsgálják a menetrendet, amihez várják a lakosság javaslatait

Emlékezetes, hogy az év elején 17 darab, féléves Mercedes-Benz 628 Conecto típusú jármű kapcsolódott be a győri közlekedésbe. Ezekkel és a 22 új csuklós busszal együtt a 101 járműből álló járműpark mintegy 40 százaléka lecserélődik, és a flotta átlagéletkora hét évvel csökken.

„Arra törekszünk, hogy folyamatosan javítsuk a győri tömegközlekedést. Az új buszok megérkezése kényelmesebb utazást biztosít, és nem elhanyagolhatók a környezetvédelmi, forgalomtechnikai szempontok sem.” – hangsúlyozta dr. Dézsi Csaba András polgármester hétfőn, amikor a járművek megérkeztek Győrbe.

Hozzátette, a tömegközlekedés minőségének javítását nem csak a járműpark, de a menetrend frissítésével is szeretnék elősegíteni. „Közben az autóbuszvezetőket is megkérdezzük személyes tapasztalataikról, javaslataikról, amelyeket a szakemberek szintén figyelembe vesznek a változtatások során.”

A Győrbe érkezett új generációs, csuklós autóbuszok négyajtós, háromtengelyes, alacsony padlós kivitelűek, akadálymentes kialakításuknak köszönhetően kerekesszékkel és babakocsival is igénybe vehetők. Klímával felszerelt utasterük 37 ülő- és 84 állóhelyet kínál, fedélzetükön utastájékoztató kijelzők, fedélzeti kamerák és utasszámláló berendezés is található. A modern járműveket környezetkímélő, EURO 6D besorolású dízelmotor hajtja.

Mint megtudtuk, az első hét autóbusz már hétfőn délután forgalomba állt, hozzájuk napokon belül további kilenc csatlakozik, lefedve a város teljes területét.

„Jelentős lépés történt januárban a győri tömegközlekedésben, amikor a 17 új jármű megérkezett, hiszen az elmúlt fél év tapasztalatai nagyon kedvezőek. A további 22 csuklós busz megérkezésével már 39 új jármű vesz részt a győri tömegközlekedésben, amely jelentős minőségbeli változást jelent.” – mondta el Simon Róbert Balázs, országgyűlési képviselő.

Kara Ákos országgyűlési képviselő hozzátette, napi szintem mintegy nyolcvan jármű látja el a feladatot, ezt a jövőben ötven százalékban új járművekkel tudja megtenni a szolgáltató. Mint mondta, ezt az utat szeretnék a jövőben is folytatni, és a fejlesztéseket nem csak a tömegközlekedésben, de az élet többi területén is továbbvinni.

Ungvári Csaba, a Volánbusz Zrt. üzemeltetési vezérigazgató-helyettese az eseményen elmondta: „Noha országosan 70 településen látják el a helyi közlekedési közszolgáltatást, különösen fontos számukra Győr helyi közösségi közlekedésének fejlesztése, hiszen évente több mint harmincmillió, naponta átlagosan 80 ezer utast szállítanak a városban.

„Az önkormányzattal szorosan együttműködve, több lépcsőben modernizáljuk a járműparkot, és bízunk benne, hogy a jövőben további új autóbuszok beszerzéséről születhet megállapodás a várossal. Munkatársaink számát is szeretnénk növelni: folyamatosan várjuk a jelentkezőket helyi autóbuszvezetőink és a műszaki kollégáink közé a szolgáltatás zökkenőmentes ellátása érdekében.”

Ezzel kapcsolatban megtudtuk, a Volánbusz toborzó programot tart kedden 9:30-tól 14:00 óráig a helyközi buszpályaudvaron.

A most érkezett buszokkal együtt év végéig összesen 90 azonos típusú jármű áll forgalomba országszerte. A Volánbusz járműfiatalítási programjának részeként 2018 ősze és 2020 vége között 866 új vagy újszerű jármű növeli az utazási komfortot és ezzel a szolgáltatási színvonalat a helyi és a helyközi autóbusz-közlekedésben.

Forrás:
Januári átadás: 17 új Mercedes busz https://www.gyorplusz.hu/gyor/uj-buszok-a-gyori-tomegkozlekedesben/
Mai átadás: 16 csuklós busz: https://www.gyorplusz.hu/gyor/megerkeztek-az-uj-buszok-gyorbe/
6 további csuklós busz egy héten belül érkezik.

A Volánbusz összesen 3200 buszt cserél le 2022-ig https://szamokadatok.hu/Post/255/A_Volanbusz_megujul

Címkék: Fejlődés 

Kapcsolódó