Átadták az M4-es legkeletibb szakaszát, ezzel elérte a román határt

Átadták az M4-es legkeletibb szakaszát, ezzel elérte a román határt

🇭🇺 Megígérték - megteszik.
2019-ben azt olvastuk, hogy a ciklus végére minden autópálya eléri a határt. A mai átadás egy hatalmas lépés ebbe az irányba.

Átadták az M4-es legkeletibb szakaszát, ezzel elérte a román határt

Nem csupán az M4-es nyert egy k0özel 30 kilométeres szakaszt: az M3-astól teljessé vált a gyorsforgalmi kapcsolat Debrecenen keresztül a Nagyvárad közeli magyar-román határig.

Pénteken délben átadák az M4-es Berettyóújfalu és Nagykereki közötti közel 30 kilométeres szakaszát, mellyel a gyorsforgalmi út eléri a román határt. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházása a Duna Aszfalt Kft., a Hódút Kft. és az A-Híd Zrt. kivitelezésében valósult meg.

Ahogy azt korábban jeleztük, az unió kohéziós alapjából 265 millió eurót (jelen értékén mintegy 95 milliárd forint) fordíthatott Magyarország az M4-esnek az országhatárig vezető szakaszára. A 29,5 kilométeres szakasz két ütemben, összesen nettó 98,2 milliárd forintos szerződéses értéken jött létre.

Az átfogó projekt többek közt:

egy autópálya-mérnökség,
egy autópálya-rendőrség,
a Berettyó-folyó,
és a Dusnok-patak feletti hidak kivitelezését is magába foglalta.

A szakasz jelentőségét nem csupán az adja, hogy az M4-es később kiépülő szakaszaival teljessé válik a gyorsforgalmi út a román határig. Emellett ugyanis az M35-ös autópálya korábban átadott szakaszaival együtt gyorsforgalmi kapcsolat létesült az M3-as és a román határ között. Így a beruházásnak köszönhetően végig gyorsforgalmi úton lehet eljutni Budapesttől Debrecenen át a Nagyvárad közeli román határig az M3-as, M35-ös és az M4-es használatával.

Forrás, további képek: https://magyarepitok.hu/utepites/2020/09/atadtak-az-m4-es-legkeletibb-szakaszat
https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/atadtak-az-uj-palyaszakaszt-mar-borsig-er-az-m4-es-sztrada-4323533/
Magyar Építők

Címkék: Fejlődés 

Kapcsolódó