Újjáépítjük, felújítjuk oktatási intézményeinket!

Miközben Budapesten hisztiznek a libsik a SzFE miatt, az oktatási rendszerünk soha nem látott módon fejlődik!

Újjáépítjük, felújítjuk oktatási intézményeinket!

Íme a valóság!

Egyik olvasónk elküldte nekünk a DK legújabb kamuvideóját, melyben Arató Gergely saját gondolatok híján felolvassa a DK legújabb „nyilatkozatát” (https://www.facebook.com/dk365/videos/312478573395964) A videóban Arató nem kevesebbet állít, mint hogy „a kormány alkalmatlan volt arra, hogy megszervezze a biztonságos tanévkezdést” illetve hosszasan ecseteli a szokásos hülyeségeket: nincs fertőtlenítő, sorban kell állni igazolásért, nincs terem, nincs semmi, az iskoláknak meg nincs pénzük ezekre az eszközökre. Arató elvtárs ezt a videót bizonyára az ilyen Színház- és Filmművészeti Egyetemre vagy a CEU-ra járó diákoknak szánhatta, akik már nem iskolások, de még nem szülők, ezért könnyen beveszik a sok hülyeséget.

Mi, akik között van tanár, és vannak óvodás és iskolás gyerekeket nevelő szülők teljesen mást tapasztaltunk az oktatási intézményekben! Raklap számra hozták a tisztítószereket, fertőtlenítőket, a dolgozóknak az intézmények biztosítják a védőfelszerelést, a tanév szervezését, a járványügyi előírások bevezetését, a feltételek megteremtését az intézmények már múlt héten megtették. Az iskolákban és az óvodákban rend van, ahol arra szükség volt, vettek fel plusz takarítókat, az intézményeket igenis felkészítették a tanévre!

Arató elvtárs inkább beszéljen egy kicsit azokról az időkről, amikor ők 14 000 pedagógust rúgtak ki, 116 iskolát zártak be végleg, 748 iskolát vontak össze, és közel 1000 településen számolták fel a helyi iskolát. Na akkor nem voltak felkészítve az intézmények! Most köszi, de minden rendben van.
Olyannyira rendben van, hogy az iskolákat nem csak eszközökkel látják el, de bevezették az új Nemzeti Alaptantervet, egymást követik az új és a felújított iskolák átadásai, tornacsarnokok és tanuszodák épülnek, a családokat adókedvezményekkel, otthonteremtési támogatásokkal, ingyenes táborozással, ingyenes étkezéssel támogatja a kormány, a diákok ingyen tankönyvet kapnak, a rászorulók meg még a tanszercsomagot is ingyen kapják. Miről beszél, Arató „úr”?

Nézzünk pár intézményt, amit az elmúlt 48 órában adtak át:

🇭🇺 1. Átadták a Székely megújult kollégiumát

A Kollégium még az 1978-as építéskor megkapott külsejét viselte, azóta a homlokzathoz nem nyúltak, tudtuk meg Ozsváth Zsuzsannától, a Gyulai Szakképző Centrum Székely Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatójától ma, amikor az új tanév első napján hivatalosan is átadták a felújított kollégiumot.
Néhány évvel ezelőtt a belső tereken történt némi szépészeti kezelés, a külső ráncfelvarrás ideje is bőven eljött már. Igaz, a korszerűsítés nem kimondottan az optikára ment rá, hanem arra, hogy az épület működtetése gazdaságosabb legyen. Ezért a teljes külső nyílászárócsere mellet hőszigetelést, ezzel együtt természetesen új festést, a tetejére napelemeket, és mind e mellé új nevet is – Gyulai Szakképző Centrum Székely Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium – kapott.
A Székely ötéves technikumi képzésére, illetve hároméves szakképzésére 450 tanuló jár. Ők tavaly Békés mellett Jász-Nagykun-Szolnok és Csongrád-Csanád megyék 34 településéről érkeztek. A 110 férőhelyes kollégiumban jelenleg 85-en laknak, így a kihasználtsága lehetőséget ad arra is, hogy az aktuális járványügyi előírásoknak eleget tegyenek, mondta a Székely igazgatónője.
A 155 millióba kerülő beruházást “a békéscsabai Hartmann Kft. rendkívül pontosan, a határidőket betartva, nagyon jó minőségben végezte”, mondta Ozsváth Zsuzsanna. Az ünnepélyes szalagátvágást Simon István Tamás kancellár, Babák Mihály polgármester, Kovács Zsuzsanna főigazgató, Dankó Béla országgyűlési képviselő és Ozsváth Zsuzsanna igazgató ejtette meg

Forrás: https://www.newjsag.hu/2020/09/01/atadtak-a-szekely-megujult-kollegiumat/

🇭🇺 2. Rég várt fejlesztés valósult meg Szigetmonostoron

A fejlesztéssel a kerékpárút mellett egy megújuló energiaforrást felhasználó energiahatékony épülettel is bővült Szigetmonostor. Új óvoda épült Szigetmonostoron, továbbá egy kerékpárutat is kialakítottak. A szigetmonostori Nyitnikék Óvoda megépítésére több mint 310 millió forintot fordítottak, ehhez a település 34 millió forint saját forrást biztosított.
Az avatóünnepségen Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára elmondta: régen várt beruházások valósultak meg.
Forrás: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/09/reg-vart-fejlesztes-valosult-meg-szigetmonostoron

🇭🇺 3. Felújított és kibővített iskolában kezdték a tanévet Nyírbogáton

A Ke-Víz 21 munkájával az oktatási intézményben megújultak a tantermek és csoportszobák, továbbá nyelvi és társadalomtudományi labort, valamint új irodákat is kialakítottak.
Tanévkezdésre felújították és kibővítették a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található nyírbogáti Vántus István Általános Iskolát, amely a Ke-Víz 21 Zrt. kivitelezésében készült el. A több mint 886 millió forintos, európai uniós pályázati forrásból megvalósult beruházás során nemcsak az épület, hanem a környezete és az udvar is megszépült - derült ki a szon.hu beszámolójából. A felújítás összesen 2000 négyzetmétert érintett, valamint 830 négyzetméternyi bővítés történt, a kertépítési munkák pedig 2500 négyzetméteren zajlottak.
A fejlesztés keretében teljesen megújultak a meglévő tantermek és szaktantermek, csoportszobák, szertárak, kiszolgáló helyiségek, irodák és mellékhelyiségek.
Az új szárnyban helyet kapott többek közt egy társadalomtudományi labor is, valamint új irodákkal, közlekedőkkel és lépcsőházzal is bővült az intézmény.
A szükséges oktatást segítő eszközökön túl vásároltak egy iskolabuszt is, ami megkönnyíti a Nyírbogát környéki településeken élő diákok utaztatását.

Nyelvi labor és könyvtár is született
A beruházás részeként a földszinten található tornateremet elb ontották, helyére pedig aulát alakítottak ki, ami lehetőséget ad az iskolai rendezvények lebonyolítására. A meglévő épületrész teljes akadálymentesítése mellett az felújítás magába foglalta:
• a burkolatok cseréjét,
• az elektromos hálózat teljes felújítását,
• új gázkazánok beépítését,
• valamint természettudományi előadó, nyelvi labor, könyvtár és raktárhelyiségek kialakítását is.
Dr. Simonné dr. Rizsák Ildikó, a település polgármestere köszöntőjében hangsúlyozta: elmondhatjuk, hogy két évtizedes álmunk vált valóra azzal, hogy a tanévet egy megújult és új -szárnnyal kibővített, a kor minden kihívásának megfelelő intézményben kezdhetjük meg.

A térség top iskolái közé tartozhat a nyírbogáti
Dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő beszédében kiemelte: „Az a célunk, hogy a nyírbogáti a térség egyik legjobb iskolájává váljon. Az épület felújításával és kibővítésével ez a munka nem ért véget, azt szeretnénk, ha az itt tanulók olyan versenyképest tudásra tennének szert, amivel az ország bármely oktatási intézményében, majd munkahelyén meg tudnák állni a helyüket.”
Az iskola ünnepélyes átadását követően sor került az óvoda felújított épületének és játszóudvarának átadására is. A mintegy 35 millió forintos beruházásnak köszönhetően így nem csupán az iskolások, hanem az óvodások is modern, megszépült környezetben kezdhetik a tanévet.
Forrás: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/09/felujitott-es-kibovitett-iskolaban-kezdtek-a-tanevet-nyirbogaton

🇭🇺 4. Értékteremtés a Nyírségben - Megnyitja kapuit a Báthory István Katolikus Óvoda Nyírbátorban.

Több mint 500 millió forint kormányzati támogatósból és egyházi önerőből felépült új óvodát adhattunk át ma délelőtt Nyírbátorban, melyet Palánki Ferenc megyéspüspök áldott és szentelt meg.
Az átadó ünnepséget megtisztelte jelenlétével Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár és Seszták Oszkár a Megyei Közgyűlés elnöke.
A beruházás része térségünk közel 13 Milliárd forint összértékű fejlesztésének, mely által 45 köznevelési és közoktatási intézmény újult meg, illetve fog megújulni.
Gratulálok Nyírbátor!

Forrás: https://www.facebook.com/simonmiklos.sza6.vk/posts/2627434714237601

🇭🇺 5. Megnyitotta kapuit az új Kincsem Óvoda Gödön! A város sokat várt erre a beruházásra, mely 400 millió forint állami támogatással valósulhatott meg.

Forrás, részletek, videó: https://www.facebook.com/tuzson.bence/videos/963440570798110
https://www.dunakanyarregio.hu/index_article.php?cikk=10405

🇭🇺 6. Tanévnyitót tartottak és az új tornacsarnokot is átadták Baján

A Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjában az évadnyitóvak egy időben az új tornacsarnokot is felavatták.
A Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjában (MNÁMK) szeptember elsején délelőtt tartották az ünnepélyes tanévnyitót. Az évnyitón az új tornacsarnokot is felavatták. Az MNÁMK összesen több,mint 1000 gyermek és tanuló nemzetiségi, illetve német tanterv szerinti óvodai, általános iskolai, gimnáziumi nevelését, oktatását látja el.
A magyarországi németek egyik legnagyobb nevelési-oktatási és kulturális intézményében, amely egyben elismert külföldi német iskola is, nagy hangsúlyt fektetnek a gyermekek és tanulók kompetenciáinak fejlesztésére, személyiségük kibontakoztatására, valamint az egészséges életmód tudatos kialakítására. Ez utóbbinak fontos eleme a mindennapos testmozgás, amire az új tornacsarnok megnyitásával minden gyermeknek, tanulónak és pedagógusnak modern és méltó környezetben lesz lehetősége.
Az átadáson dr. Fürjes Zoltán helyettes államtitkár a sportos életmód fontosságát emelte ki, és azt, hogy a kormány éppen ezért vezette be a mindennapos testnevelést, de tudják, hogy ehhez helyre is szükség van, ezért támogatják a tornacsarnokok építését. Dr. Fürjes Zoltán kiemelte Zsigó Róbert államtitkár és országgyűlési képviselő munkáját, aki szócsöve volt a bajaiaknak. A zenés, vidám tanévnyitó után következett a nemzetiszín szalag átvágása az új tornacsarnok előtt, majd a vendégek megtekinthették az új épületet.
A küzdőtér szabvány méretű kosárlabdapálya, röplabda, tenisz, kispályás labdarúgás, kézilabda és floorball számára is megfelelő. A terem szertornához szükséges felszereltséggel is rendelkezik. A sportolók ízületeinek biztonságáról lengőaljzatú sportparketta gondoskodik. A középen lévő elválasztó függönynek köszönhetően egyszerre két foglalkozás helyszíne lehet.

Forrás, további képek: https://www.baon.hu/kozelet/helyi-kozelet/tanevnyitot-tartottak-es-az-uj-tornacsarnokot-is-atadtak-bajan-2956331/

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!
További részletek: https://szamokadatok.hu/Post/1803/Magyar_Falu_Program_-_100_hazai_forrasbol
https://szamokadatok.hu/Post/1800/A_Nemzeti_kormany_1400_ovodat_ujit_fel_2_ev_alatt
https://szamokadatok.hu/Post/1777/Minden_gyerek_egyenlo_eselyekkel_kezdheti_a_tanevet
https://szamokadatok.hu/Post/1679/Soha_nem_latott_mertekben_tamogatja_a_Kormany_a_magyar_fiatalokat
https://szamokadatok.hu/Post/1348/Nekik_ez_is_STADION_nekunk_gyermekeink_jovoje_es_egeszsege
https://szamokadatok.hu/Post/1581/Egymast_kovetik_az_uj_tornatermek_es_tanuszodak_atadasai

Címkék: Fejlődés  Oktatás 

Kapcsolódó