Négysávos úttal vált gyorsabbá Debrecen megközelítése keleti irányból

A beruházás értéke 10,5 milliárd forint. Nem beszélnek róla! Megépítik!

Négysávos úttal vált gyorsabbá Debrecen megközelítése keleti irányból

🎥Videó: https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/videos/3310386502354463

Szijjártó Péter szavai:
"👆🏼2010 óta félezer kilométer autópálya, illetve gyorsforgalmi út készült el az országban és hatezer kilométer főbb út lett korszerűsítve.
❗️A mai napon átadtuk a 471. számú főút Debrecen-Hajdúsámson közötti, négysávosított szakaszát.
👉🏻Folytatjuk a közúthálózat fejlesztését, ebben az évben 214 útfelújítási projekt 642 kilométer útszakaszt érint."

Magyar Építők:
A Ke-Víz 21 és a Zemplénkő kivitelezésében valósult meg a 471-es főút 2x2 sávossá bővítése, amelynek köszönhetően Hajdúsámson irányából gyorsabban elérhető a megyeszékhely.

A mai napon átadták a 471. számú főút Debrecen és Hajdúsámson közötti korszerűsített szakaszát, amely a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában, a Ke-Víz 21 Zrt. és a Zemplénkő Kft. közös munkájával készült el több mint 7,4 milliárd forintból. 2018 decemberében adták át a 471-es Hajdúsámsont elkerülő, 8,6 kilométer hosszú szakaszát, amit szintén a Ke-Víz és a Zemplénkő épített.

A mintegy 4,6 km hosszú, 2x1 sávos útszakasz 2x2 sávosra bővítése mellett egy 5,9 kilométeres szervizút és egy 830 méter új kerékpárút is épült.

A szervizúton 3,3 kilométer hosszan kerékpárosnyomot is kialakítottak, így továbbra is biztosítva lesz a kerékpáros közlekedés a Debrecen és Hajdúsámson közötti szakaszon.

A Kelence, a Szikigyakor, illetve a Sámsonkert utcáknál új jelzőlámpás szabályozású csomópontok és gyalogátkelőhelyek épültek, valamint az új csomópontoknál három buszmegállópár is létesült.

A fejlesztésnek köszönhetően Hajdúsámson és Nyíradony térségéből is biztonságosabbá és gyorsabbá válik Debrecen megközelítése autóval, kerékpárral és gyalogosan egyaránt.

A Mátészalkáig tartó 471-es főút 71,5 kilométeres szakaszán az autósok nyugodtabban és tempósabban haladhatnak a felújítás után.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az átadóünnepségen elmondta, hogy az elmúlt 10 évben 500 kilométernyi autópálya, illetve gyorsforgalmi út készült el az országban, és 6000 kilométernyi utat korszerűsítettek. Hozzátette azt is, hogy idén 214 útfelújítási projekt van folyamatban az országban, amely 642 kilométernyi útszakaszt érint, 2024-ig pedig ötezer milliárd forintot költenek közúti és vasúti fejlesztésekre.

Debrecen belterületén folytatódik a négysávosítás
A most átadott, kibővített útszakaszhoz kapcsolódó következő ütem kivitelezése Debrecen belterületén a Mátyás király utcáig tart majd, ami várhatóan 2022-re készül el. A 471-es főút bővítése a város belterületén belül közel 3 kilométernyi négysávosítást jelent.

Ehhez kapcsolódva a nagy torlódásokat okozó Sámsoni úti vasúti átjárónál aluljáró kialakítását tervezik.

Forrás: https://magyarepitok.hu/utepites/2020/08/negysavos-uttal-valt-gyorsabba-debrecen-megkozelitese-keleti-iranybol

Címkék: Fejlődés 

Kapcsolódó