A DEVIZACSAPDA

A DEVIZACSAPDA

A baloldali lakájmédia időről időre előveszi ezt a témát, és azt a hamis benyomást keltik, mintha a Fidesz tehetne az egészről. Azt állítják, hogy a Fidesz vezette be a devizahiteleket 2001-ben. Ez az állítás hamis – a Fidesz egyetlen törvényt sem hozott, ami bevezette volna, vagy előnybe részesítette volna a devizahiteleket.

A valóság ezzel szemben az, hogy 2001 június 15-én az EU jogharmonizációs folyamatnak megfelelően, szabaddá tette Magyarországon a munkaerő, az áruk és a valuta áramlását.
Tehát ettől kezdve nem volt korlátozva a munkavállalók, az áruk, és a valuták szabad áramlása és minden korlát nélkül bármilyen pénznemben szabad volt a hitelezés.
A baloldal pedig eltörölte az államilag támogatott forinthitelek támogatását, és ezzel előnybe részesítette a devizahiteleket és kiszolgáltatta a lakosságot a bankok kapzsiságának.

Ami 2004-után történt az a bankok gyakorlatában is szokatlan és egyedüli volt. Nevezetesen a valuta nélküli valutában elszámolt hitelezés. 2004 után minden ügyfél úgy lett valutaadós, hogy valutát nem is látott. Az összes kockázat a hitelfelvevőket terhelte, a bankok meg bőkezűen osztogatták az ilyen hiteleket olyan esetekben is, amikor nem volt az adósnak fedezete, nem volt elegendő bevétele. Az egyetlen fedezet maga az ingatlan volt, amit sok ezer esetben el is vettek.

A baloldal az országot 2010-re megsemmisülés szélére sodorta. Veres János volt szocialista pénzügyminisztert a svájci és a magyar jegybank elnöke Járai Zsigmond, de a Nemzetközi Valutaalap is figyelmeztette a devizahitelezés veszélyeire, de a baloldali kormány nem korlátozta a devizahitelek terjedését, holott lett volna rá eszköze.

Simor András a 2013-ig hivatalban lévő baloldali jegybankelnök pedig a következőket nyilatkozta:
,,Hadd tanulják meg a magyar hitelezők, hogy nincs ingyen ebéd”.
Simornak a 8 milliós állami alapfizetése, meg 100 milliós jutalom mellett a magyar fizetőeszköz és a magyar családok védelme lett volna a legfőbb feladata, de nem ezt tette.

A 2010-es kormányváltás után az új Fidesz kormány azonnal elkezdte keresni a lehetséges megoldásokat. A baloldali pártok azon túl, hogy eladósították az országot, még a mentőintézkedéseket sem támogatták szavazatukkal. A baloldali politikusok nem támogatták sem a bankok elszámoltatását, sem a forintosítást, sem a végtörlesztést, sem a többi intézkedést. Gyurcsány és a szocialisták kormányzásuk alatt mindig a bankok oldalára álltak, megszüntették az első Orbán-kormány otthonteremtési programját és kockázatos devizahitelbe kényszerítette a családokat Ha az ellenzéki pártokon múlna, mára több mint egymillió magyar család veszítette volna már el otthonát, és családi otthonteremtési kedvezmény sem lenne.

Csak az árfolyamgát 1000 milliárd forinttal csökkentette a háztartások adósságát. Erről egész biztosan nem írtak a baloldali álhírgyárak.

A mai fiatalok nem is hallottak erről, mert 2010 előtt még óvodába, iskolába jártak.
ADD TOVÁBB

Címkék: Baloldali rombolás  Megélhetés 

Kapcsolódó