Már 15000 család, több, mint 75000 érintett élvezheti az új autó illatát a Nagycsaládos autóvásárlási programnak köszönhetően

Ehhez 35 milliárd forintot biztosított a kormány

Már 15000 család, több, mint 75000 érintett élvezheti az új autó illatát a Nagycsaládos autóvásárlási programnak köszönhetően

A baloldal mindig csak elvett a gyermeket nevelő családoktól, a Nemzeti Kormány ezzel szemben támogatja őket! A Nagycsaládos autóvásárlási program csak egy támogatás a sok közül, itt a teljes lista: https://szamokadatok.hu/Post/996/Minden_a_csaladtamogatasrol_-_Teljes_lista_a_baloldali_alhirek_ellen

Minden várakozást felülmúlt a családok autótámogatási programja. Több mint 15 ezer hétüléses autót már át is vettek a nagycsaládosok program indulása óta eltelt egy évben, és ehhez 35 milliárd forintot biztosított a kormány – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az év első felében mintegy nyolcezer darab hétüléses személyautó került a magánszemélyekhez, ez tizenkétszerese az egy évvel korábbinak.

Tizenhárom hónap alatt az állam 35 milliárd forinttal támogatta a több mint 15 ezer új hétüléses autó megvásárlását. Ez egyben azt jelenti, hogy autónként megközelítőleg 2,5 millió forintot biztosított az állam vissza nem térítendő támogatásként. A szóban forgó tizenhárom hónapban mintegy 28 ezer kérelmet adtak be a családok. Ezek döntő többségéből – a megrendelt autók leszállításakor – szerződés és folyósítás lesz – közölte Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának családpolitikáért felelős helyettes államtitkára. Az adatok alapján elmondható, hogy a program a várakozásoknál is jobb eredményeket hozott az első évben. Bár a koronavírus-járvány kedvezőtlen hatása érezhető volt a piacon, de a gazdaság újraindulásával együtt, ismét élénkül a támogatott hétüléses autók iránti kereslet. Az idei évben eddig rendelkezésre bocsátott mintegy 30 milliárd forint után a jövő évi költségvetésben 15 milliárd forint áll rendelkezésre a programra.

Thomka Ferenc, a Magyar Lízingszövetség elnökségi tagja szerint a lízingcégek június végéig összesen 4024 autóra kötöttek szerződést az új autó vásárlásához az állami támogatás mellé finanszírozást igénylő nagycsaládosokkal. Az állami támogatással a nagycsaládosokhoz került új autók mintegy harminc százalékához nyújtottak finanszírozást a Magyar Lízingszövetség tagvállalatai, ez pedig megfelel a teljes újautópiaci arányoknak. Tavaly július óta összesen 4841 lízingfinanszírozási kérelem érkezett a nagycsaládosoktól, ebből pedig 4438-at hagytak jóvá a lízingtársaságok.

Gablini Gábor, a Gémosz elnöke felidézte, hogy a koronavírus-járvány előtt volt olyan hónap, amikor olyan sokan rendeltek új, hétüléses autót állami támogatással, hogy a szállítás a kereskedők minden igyekezete és előzetes készletezése ellenére elhúzódott. A programban megvásárolt hétüléses modellek közül a legnépszerűbbek közé tartozott a Dacia Lodgy, ebből négyezer darab kelt el tavaly július óta. A legkeresettebbek közé tartozik még az Opel Combo, a Skoda Kodiaq, a VW Touran, a Peugeot Rifter, a Citroën Belingo, ezekből ugyancsak négyezer darab talált gazdára.

Gablini Gábor elmondta, hogy 2019 első felében 670 hétüléses autót vásároltak a magánszemélyek, 2020 első hat hónapjában pedig közel 8 ezer darabot. Azaz tizenkétszeresére nőtt a hétüléses autók eladása. Az autóvásárlási program hozzájárul a magyar autópark korszerűsödéséhez. A Magyar Lízingszövetség és a Gémosz pedig minden olyan lépést támogat, amely segíti ezt a folyamatot.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/gazdasag/minden-varakozast-felulmult-a-csaladok-autotamogatasi-programja-8472363/

Címkék: Család 

Kapcsolódó