Lesz másik! – Beigazolódhatnak Bodolai állításai

Lesz másik! – Beigazolódhatnak Bodolai állításai

Visítás, vonulás, könnyek: minden csak színjáték volt, csakúgy, mint a kormányellenes tüntetés. Minden létező ellenzéki politikus hangosan kiabált, ki itthon, ki Brüsszelben, hogy itt pedig "a zorbán" felszámolja az indexet. Közben a valóság az, hogy egy index helyett most lett kettő, sőt, lesz három is, mert a "távozó indexesek" csak egy átmeneti oldal, amit biztosan nem szüntetnek majd meg, hanem mellé csinálnak még egyet.
Közben lejáratták a kormányt és Magyarországot, a megtévesztett híveikben meg bűntudatot keltettek és további adakozásra buzdították, mert a tarhálás az a balhé közben is folyamatos volt.

Igaza lehet Bodolai Lászlónak, az Index igazgatósági elnökének, aki nemrégiben arra utalt, hogy az egész Index-ügy nem más, mint előre eltervezett színjáték. A legfrissebb fejlemények pedig nagyon ebbe az irányba mutatnak.

A magát a „független” hírszolgáltatás élharcosainak bemutató volt Index-csapat hamarosan új portálnál folytatja a munkát, legalábbis erre utal a minap közzétett posztjuk – amit a Távozó indexesek elnevezésű Facebook-oldalon is megosztottak. „Lesz másik!” – így szól az üzenet, és a bejegyzésből az is kiderül, hogy erre feltehetően nem kell sokat várni.

Márpedig ha hamarosan tényleg új portál jön létre, azzal beigazolódnak az Indexet tulajdonló alapítvány elnöke által megfogalmazottak, aki a múlt heten így reagált a történtekre: „ha a volt indexesek két héten belül új oldalt hoznak létre olyan kiadóval, amely egy hónapja be van jegyezve, akkor bocsánatkérést várok mindenkitől, mert színjáték volt az egész ”.

Csak kamu a szolidaritás
Bár a 24.hu látszólag együttérez baloldali társlapjával, ennek ellenére ízléstelen módon fizetett hirdetésként terjeszti a Facebookon az indexes felmondásokat – írja az Origó. A 24.hu jelenleg 11 Indexszel kapcsolatos hírt köröztet a közösségi oldalon. Az Origó úgy véli, hogy az akció mögött Varga Zoltán, a Central Médiacsoport vezérigazgató-tulajdonosa állhat.

Index szerkesztősége július 24-én azt követően mondott fel, hogy Bodolai László, a Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke kezdeményezte a portál főszerkesztőjének, Dull Szabolcsnak a menesztését. A sajtószabadság halálát siratva nemzetközi hisztéria vette kezdetét, és azonnal a Fideszt nevezték meg az események előidézőjének, annak ellenére, hogy Bodolai kijelentette, a nagyobbik kormánypártnak semmi köze nem volt a történtekhez, mert „az Index úgy esett szét, hogy nem kellett belenyúlniuk.” Időközben a menesztett főszerkesztőről is érdekes információk láttak napvilágot: Dull Szabolcs üzleti titkokat szivárogtatott ki és magas rangú baloldali politikusokkal, köztük Dobrev Klárával és Nyakó Istvánnal is egyeztetett.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/lesz-masik-beigazolodhatnak-bodolai-allitasai-8467077/

Címkék: Média 

Kapcsolódó