Magyar sikerek kémiai, matematikai és fizikai diákolimpiákon

"Oktatásegészségügyezők" figyelmébe!

Magyar sikerek kémiai, matematikai és fizikai diákolimpiákon

Az oktatás minőségét nem a balliberálisok sivalkodásmérőjének kilengése mutatja, hanem az, ha diákjaink nemzetközi porondon mérettetnek meg és érnek el jó eredményt.

Egy ezüstérmet és három bronzérmet szereztek középiskolásaink a koronavírus miatt online megrendezett kémiai diákolimpián. A nemzetközi versenyen 59 ország 231 diákja vett részt július 23. és 30. között. Mind a 4 magyar résztvevő érmet szerzett, ugyanis ezüstérmet kapott Benkő Dávid, bronzérmet pedig Ficsór István Dávid, Fajszi Bulcsú és Garamvölgyi István. Kémiai sikerekhez hozzátartozik, hogy a közelmúltban véget ért Mengyelejev-diákolimpián – amelyen 28 ország 130 diákja mérte össze kémiatudását – a tízfős magyar csapat hét érmet – két ezüst- és öt bronzérmet – szerzett, három diák pedig dicséretet kapott.

Nemcsak kémiában remekeltek középiskolásaink, hanem fizikában is, ugyanis a 2018-as diákolimpián 1 ezüstéremmel, 3 bronzéremmel, 1 dicsérettel 22. helyen végeztünk az országok versenyében. Míg a 2019-es fizikai diákolimpián 5 bronzérmet szereztünk, ezzel összesítésben 38. helyezést értük el a 78 résztvevő ország közül.

A 2018-as matematikai diákolimpián 4 ezüstérmet és 2 bronzérmet szereztünk, ezzel a 15. helyet értük el összesítésben a 107 résztvevő ország közül. 2019-ben pedig az 1 aranyéremmel, 3 ezüstéremmel, 2 bronzéremmel a 112 országból összesítésben 11. helyen végeztünk.

Lehet valaki jó tanuló egy osztályban vagy egy évfolyamon. Ez azonban csak egy kis merítés, így nem mérvadó. Egy osztály, iskola, nemzet oktatásának színvonalát az méri igazán, ha országos, illetve nemzetközi versenyeken érünk el jó eredményt. A jó eredmény minősíti a diákot, a tanárt, az iskolát, a tananyagot, tehát úgy általában az oktatási rendszert.

Az oktatás minőségét nem a balliberális sivalkodás hangereje határozza meg, hanem a nemzetközi összehasonlításban elért eredmények.

Hivatkozások:
https://magyarnemzet.hu/belfold/sikeres-magyar-diakok-a-nemzetkozi-kemiai-diakolimpian-8450097/
http://ipho.elte.hu/
http://ipho.physics.bme.hu/ipho2018
https://demokrata.hu/tudomany/magyar-sikerek-a-matematikai-diakolimpian-106469/
https://eduline.hu/kozoktatas/20190722_matek_diakolimpia
https://www.facebook.com/dr.nagy.sandor/posts/584494535547642

Címkék: Oktatás 

Kapcsolódó