Blama: Nem szabályos a Lánchíd közbeszerzése

Blama: Nem szabályos a Lánchíd közbeszerzése

44 tanácsadóval, 5 helyettessel, 180 milliárd forinttal a “zsebben” sem voltak képes kiírni egy hibátlan közbeszerzést. A Közbeszerzési Hatóság tartalmi hibák miatt visszadobta a dokumentumot

Budapest a haveroké, a Lánchíd az enyészeté.

Több mint fél év késlekedés után sem sikerült szabályos tartalmú közbeszerzést kiírni a főváros vezetésének a Lánchíd felújítására. A Közbeszerzési Hatóság tartalmi hibák miatt visszadobta a dokumentumot, így a BKK igazgatóságának módosítania kell azt – adta hírül a budapesti Fidesz a közösségi oldalán.

– Folytatódik Karácsony Gergelyék bohózata. Több mint fél év késlekedés után sem sikerült szabályos tartalmú közbeszerzést kiírni a főváros vezetésének a Lánchíd felújítására. A Közbeszerzési Hatóság tartalmi hibák miatt visszadobta a dokumentumot, így a BKK igazgatóságának módosítania kell azt. Ezért vajon ki lesz a felelős a főpolgármester szerint? Bizonyára a kormány. Egy biztos, a nemzet egyik szimbólumának felújítása további heteket csúszik a hozzá nem értés, a szerencsétlenkedés miatt – írta közösségi oldalán a budapesti Fidesz.

Lapunk korábban arról számolt be, hogy eredményes tender esetén 2021 tavaszán megkezdődhetne és 2023-ban be is fejeződhetne a Lánchíd rekonstrukciója. Amennyiben viszont a tender nem lesz eredményes, akkor akár több év csúszás is várható. A munkálatokat a fővárosi önkormányzat saját forrásból, hitelből, illetve a kormány hatmilliárd forintos hozzájárulásából finanszírozná.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/budapesti-fidesz-nem-szabalyos-a-lanchid-kozbeszerzese-8463525/

Címkék: Baloldali rombolás  Budapest 

Kapcsolódó