Folytatódik a Strandfejlesztési Program a negyedik ütemmel

Folytatódik a Strandfejlesztési Program a negyedik ütemmel

Kitűnő hír a baloldalnak! Újabb helyszíneket biztosít a Kormány, ahol fizetett baloldali hazaárulók lufiért személyes adatokat gyűjthetnek. Továbbá a feledékenységből a táska alján lapuló konzultációs kérdőíveket is begyűjthetik.

Ja, nem!

Folytatódik a Magyar Turisztikai Ügynökség által 2017-ben elindított Strandfejlesztési Program, szeptembertől 3 milliárd forint keretösszeggel nyílnak meg források Magyarország szabadvízi strandjainak megújítására a Balatonnál, a Duna mentén, a Tiszánál, a Tisza-tónál és a Velencei-tónál. Ezúttal 80-100 strand felújítására nyílik lehetőség.

Az első ütemben, a 2018-as strandszezonra megújult közel 40 balatoni település 55 fizetős strandja, 2 milliárd forintos támogatással. A második ütemben 43 szabadstrand fejlesztésére kaptak vízparti települések összesen közel 4,4 milliárd forint támogatást, amelyben a balatoni, a dunakanyari és a Tisza-tavi szabadstrandok jutottak korábban nem látott fejlesztési lehetőségekhez. Az idei, harmadik ütem keretében összesen 90 strand kapott 3 milliárd forintos támogatást a Balatonnál, a Dunakanyarban, a Tiszánál, a Tisza-tónál és a Velencei-tónál. A program első három ütemében közel 10 milliárd forintból újultak meg a magyarországi szabadvízi strandok, amelyhez vissza nem térítendő hazai forrást biztosított a Kormány.

A most induló negyedik ütemmel együtt már 12,4 milliárd forintot biztosított a Kormány strandfejlesztésre. A strandok a 400 magyar család megélhetését biztosító, segítő turisztikai ágazat egyik alapelemei.

Júliusban a belföldi turisták száma meghaladta az 1,2 milliót, ezzel magasabb volt az egy évvel korábbinál, ami rendkívül örvendetes.

Hivatkozások:
https://mtu.gov.hu/cikkek/indul-a-strandfejlesztesi-program-negyedik-uteme-1771
https://kisfaludyprogram.hu/cikkek/kisfaludy-strandfejlesztesi-konstrukcio-iv-utem-69
https://szamokadatok.hu/Post/1599/Lufiert_cserebe_szemelyes_adatokat_gyujt_Balatonlellen_az_MSZP
https://www.fonyod.hu/hu/hirek/hrek/%C3%B6nkorm%C3%A1nyzat/1055-szabadstrand-fejlesztesek-450-millio-forintbol-ujul-meg-oet-strandunk
https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/03/iden-ujabb-86-strand-ujul-meg-orszagszerte
https://somogyivar.hu/helyi-hirek/2019/07/hataridore-elkeszult-a-szabadstrand-fejlesztes
http://turizmusonline.hu/belfold/cikk/szabadstrand_fejlesztes

Címkék: Fejlődés 

Kapcsolódó