Tartsuk magunkat ahhoz, ahogy eddig éltünk!

Tartsuk magunkat ahhoz, ahogy eddig éltünk!

Bár a környező országokban és Nyugat-Európában folyamatosan romlik a járványhelyzet, a magyar védekezés bevált, mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádiónak adott péntek reggeli interjújában. Kiemelte, hogy a magyar egészségügy Európában az egyik legjobban teljesített a járvány első hulláma idején, most pedig a járvány elleni védekezéshez minden eszköz rendelkezésre áll.

Nincs még vakcina, nem tudunk tőle megszabadulni, együtt kell vele élnünk, és ha rosszul élünk vele együtt, akkor annak meglesznek a következményei.

„A magyar védekezés bevált, most úgy érzem, hogy jól van beállítva a védekezés intenzitása, az erőkifejtése, a szabályozottsága, tehát, ha tartjuk azt, ahogy eddig éltünk, és ahogy együtt éltünk a vírussal, akkor nem lesz baj” – mondta Orbán Viktor.

A grafikonra feltettük az utolsó három hónap adatait úgy, hogy a napi új fertőzöttek számát az országok lakosságához viszonyítottuk. Elrettentésképpen Svédországot is feltettük volna, de ott annyira rosszak a számok, hogy ők még a román számokat is megirigyelhetnék. Továbbá a liberalizmus jegyében a svédek hiányos adatokat közölnek.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy ezermilliárd forintból fejlesztik a teljes magyar vízvezetékrendszert, átalakítják a környezetvédelmi és energiarendszert is.

Hivatkozás:
https://www.origo.hu/itthon/20200731-orban-viktor-beszamol-a-legujabb-kormanyzati-dontesekrol-radio.html

Címkék: Egészségügy 

Kapcsolódó