Több mint 260 ezer ember munkahelyét mentette meg a kormány

Több mint 260 ezer ember munkahelyét mentette meg a kormány

Megyei bontásban a beruházások hatásai ebben a cikkben olvashatóak: https://www.facebook.com/…/photos/10914131…/188412119302596/

A kormány intézkedéseinek köszönhetően több mint 260 ezer ember munkahelye maradhatott meg a koronavírus-járványban - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

Bodó Sándor a legfrissebb munkanélküliségi adatokat elemezve elmondta, mintegy 100 ezer ember veszítette el a munkáját a koronavírus-járvány miatt, így a 4,5 milliót meghaladó foglakoztatás mintegy 4,4 millióra esett vissza Magyarországon.

"Ezeket a nehézségeket nyilván nagyon nehezen élte meg a magyar gazdaság, és nagyon komoly szakmai intézkedéseket kellett tennünk" - hangsúlyozta, hozzátéve,
a munkahelyvédelmi bértámogatások 200 ezer embernek segítettek, a munkahelyteremtő bértámogatás több mint 40 ezernek, és a kutatás-fejlesztés területén dolgozó mérnökök közül is körülbelül 20 ezer embernek nyújtottak támogatást.

Bodó Sándor úgy értékelte, a pandémiás időszakot viszonylag sikeresen leküzdötték, és most az a feladat, hogy további intézkedésekkel segítsék azokat, akik vissza akarnak térni a munkaerőpiacra.

Forrás: https://www.origo.hu/gazdasag/20200729-tobb-mint-260-ezer-ember-munkahelyet-mentette-meg-a-kormany.html

Címkék: Megélhetés 

Kapcsolódó