Minden tanuló ingyen kapja a tankönyvet

Minden tanuló ingyen kapja a tankönyvet

🔴 Gyurcsányék a gyerekeken és a gyermeket nevelő családokon nyerészkedtek, a Nemzeti Kormány támogatja a családokat, a gyermekvállalást ösztönzi, a gyerekek tisztességes körülmények között való neveléséről gondoskodik.

Tankönyvkiadás.

Ebben a cikkben részletesen levezettük, mit is jelentett a tanévkezdés egy átlagos magyar család számára 2010 előtt és mit jelent most. 2010 előtt az egyik (alacsonyabb bérű) szülő fizetésének 80%-át tették ki a tankönyvcsomagok, jelenleg a tankönyv viszont ingyen van.
https://szamokadatok.hu/Post/1528/Szeptembertol_minden_diaknak_ingyenes_a_tankonyv_szol_a_hir_video_a_cikk_vegen_benne_Retvari_Bence

Gyurcsányék gátlástalan módon mindent eladtak, ami garantált nyereséget termelt, ilyen a tankönyvkiadás is: egy kiszámítható, tervezhető, biztos üzlet. A tankönyvkiadót eladták a haverjaiknak, a tankönyvek ára évről évre nőtt, miközben a magyar családokat 11,3% munkanélküliség, egekbe szökő árak, infláció, háromszoros gázár és dupla villamos energia ár sújtotta. Gyurcsányéknak még ez sem volt elég, ők eltörölték a családi adókedvezményt, megszüntették a szocpolt (jelenlegi CSOK nagyságrendekkel kisebb változata), kivezették a támogatott forinthiteleket, hogy még véletlenül se legyen saját lakása a fiatal házasoknak, az embereket meg devizacsapdába csalták.

Ezzel szemben a Nemzeti Kormány új alapokra helyezte a tankönyvkiadást, a családok terheit meg éves szinten több tízezer forinttal csökkentette: a Nemzeti Tankönyvkiadó állami tulajdon, a vállalat nem profit alapon működik, hanem racionális, költséghatékony munkát végez. A Kormány továbbá megvásárolta az Alföldi Nyomdát is, amely a tankönyvek nyomtatását végezte sok évtizeden át, ezzel csökkennek az állam kiadásai, hiszen most a gyártás költsége mellé nem kell a nyereséget is kifizetni egy piaci cég számára.
A szülők pedig örülhetnek, hiszen a tankönyv INGYENES:

Az Alföldi Nyomda vezetője a következőt nyilatkozta: „A 459 éve működő Alföldi Nyomda jövője stabil, s biztos vagyok benne, hogy még több száz évig állhat majd a magyar kultúra szolgálatában” György Gézát nem váltották le, ő marad a nyomda élén, mivel legalább 20 éve ő irányítja sikeresen a vállalatot.

ADD TOVÁBB!

Forrás: https://www.facebook.com/…/134933189912743/4117202791685743/
https://www.dehir.hu/debrecen/gyorgy-geza-az-alfoldi-nyomda-helyzete-az-uj-tulajdonossal-meg-stabilabb-lesz/2020/07/14/
Családtámogatás teljes lista: https://szamokadatok.hu/Post/996/Minden_a_csaladtamogatasrol_-_Teljes_lista_a_baloldali_alhirek_ellen
Videó: https://youtu.be/e-vcTwVkZsU

Címkék: Megélhetés  Oktatás 

Kapcsolódó