Orbán Balázs reakciója a Momentum brüsszeli magyarellenességére

Orbán Balázs reakciója a Momentum brüsszeli magyarellenességére

🇭🇺 Orbán Balázs miniszterhelyettes, parlamenti és stratégiai államtitkár reagált a Momentum brüsszeli áskálódására. Ehhez nincs mit hozzátennünk, köszönjük, Orbán Balázs!

"Nos, kedves Momentum Brüsszel!
A helyzet úgy áll, hogy ha nem fogadjátok el azt, amit mondtam, miszerint Magyarország jobban teljesített az elmúlt években, mint az Unió egésze, illetve hogy ez részben annak is köszönhető, hogy jól használtuk és használjuk fel az uniós forrásokat, akkor Nektek nem velem, hanem az uniós statisztikai hivatallal és az Unió motorjaként működő német kancellárral van vitátok.

A hivatal számai ugyanis egyértelműek, s ugyanígy egyértelműek voltak a német kancellár szavai akkor is, amikor a járvány előtt arról beszélt, hogy a magyar gazdaság szépen fejlődik, tehát láthatóan jó a forrásfelhasználás.
Éppen ezért elfogadhatatlan és igazságtalan a költségvetési tárgyalások során az a javaslat, amely baloldali politikai nyomásgyakorlásra használna uniós szerveket és forrásokat, valamint a jobban teljesítő tagállamokat büntetné, a rosszabbul teljesítőket pedig jutalmazná.
Ha már úgyis van a Momentumnak brüsszeli bázisa, akkor talán ezen ügyekben kellene inkább lobbizni, s nem Magyarország lejáratásán, meg valami progresszív utópia megvalósításán dolgozni.
Higgyétek el, az érzés megfizethetetlen, amikor a Hazád érdekét képviseled Brüsszelben, s nem Brüsszelt a világban!"

A mindösszesen 1300 követővel rendelkező magyarellenes párt Facebook oldalán jelent meg az az üzenet, melyre reagált az államtitkár.
https://www.facebook.com/momentumbrusszel/posts/586048202304747

Ez pedig Angela Merkel nyilatkozata. Merkel szerint Magyarország jól használja fel az EU-s forrásokat.

https://mandiner.hu/cikk/20190820_merkel_szerint_magyarorszag_jol_hasznalja_fel_az_eu_s_forrasokat

Címkék: Politika 

Kapcsolódó