Nagy az érdeklődés a nemzeti konzultáció iránt!

Töltsd ki te is, és add tovább mindenkinek, hogy a Nemzeti Konzultáció online is kitölthető!

Nagy az érdeklődés a nemzeti konzultáció iránt!

ūüá≠ūüáļ https://nemzetikonzultacio.kormany.hu/ ūüá≠ūüáļ

A baloldali p√°rtok √©s az √°ltaluk megb√≠zott tolvajok a bor√≠t√©kokat ellophatj√°k - de a v√©lem√©ny√ľnket nem!
A nemzeti konzult√°ci√≥kr√≥l besz√©ltek a k√©pviselŇĎk a h√©tfŇĎi napirend elŇĎtti felsz√≥lal√°sok m√°sodik fel√©ben

A fideszes Selmeczi Gabriella arr√≥l besz√©lt, hogy Magyarorsz√°g megnyerte a koronav√≠rus elleni v√©dekez√©s elsŇĎ szak√°sz√°t. A t√∂meges j√°rv√°ny elker√ľl√©se az idŇĎben meghozott d√∂nt√©seknek, az √∂sszefog√°snak √©s fegyelmezetts√©gnek, valamint a kiv√°l√≥ szakembereknek k√∂sz√∂nhetŇĎ - tette hozz√°.

Am√≠g nincs vakcina, addig a vesz√©ly vel√ľnk marad, ez√©rt sz√ľks√©g van a j√°rv√°ny√ľgyi k√©sz√ľlts√©g fenntart√°s√°ra - hangs√ļlyozta. Mik√∂zben Magyarorsz√°gon az akt√≠v megbeteged√©sek sz√°ma alacsony, addig az eg√©sz vil√°gr√≥l aggaszt√≥ adatok √©rkeznek √©s megvan az es√©ly, hogy a k√ľlf√∂ldrŇĎl √©rkezŇĎk √ļjra behurcolj√°k a v√≠rust - emelte ki.

M√≥ring J√≥zsef Attila (KDNP) azt k√©rdezte, hogy mi√©rt fontos a koronav√≠rus elleni v√©dekez√©srŇĎl √©s a gazdas√°g √ļjraind√≠t√°s√°r√≥l sz√≥l√≥ nemzeti konzult√°ci√≥.

Guly√°s Gergely Minisztereln√∂ks√©get vezetŇĎ miniszter azt mondta, hogy az emberek hajland√≥ak v√©lem√©nyt mondani √©s azt fontos is megismerni. Hozz√°tette, a v√≠rus a sikeres v√©dekez√©s ellen√©re sem tŇĪnt el, √©s re√°lis lehet egy m√°sodik hull√°m. Az eddigi sikeres v√©dekez√©s alapja is a sz√©lesk√∂rŇĪ egyet√©rt√©s volt, ami an√©lk√ľl j√∂tt l√©tre, hogy az ellenz√©k t√°mogatta volna a v√°ls√°gkezel√©s l√©p√©seit - sz√∂gezte le.

A v√©dekez√©s elsŇĎ szakasz√°nak tapasztalatai alapj√°n megalapozottan lehet v√©lem√©nyt mondani, ez√©rt hasznos, ha mindenki elmondja a v√©lem√©ny√©t, a nemzeti konzult√°ci√≥ sor√°n - jelentette ki.

Rendk√≠v√ľl nagy az √©rdeklŇĎd√©s a nemzeti konzult√°ci√≥ ir√°nt, √©s b√°r m√©g messze a felad√°si hat√°ridŇĎ, de a h√©tfŇĎ reggeli √∂sszes√≠t√©s alapj√°n m√°r 396 ezren kit√∂lt√∂tt√©k a k√©rdŇĎ√≠vet - k√∂z√∂lte v√°lasz√°ban a Minisztereln√∂ki Kabinetiroda parlamenti √°llamtitk√°ra.

D√∂m√∂t√∂r Csaba egy parlamenti napirend elŇĎtti k√©rd√©sre adott v√°lasz√°ban √ļgy fogalmazott: mindez azt bizony√≠tja, hogy aktu√°lis, fontos √©s mindannyiunk √©let√©t √©rintŇĎ k√©rd√©sekrŇĎl van sz√≥, amikrŇĎl √©rdemes v√©lem√©ny√©t mondani. A koronav√≠rus-j√°rv√°ny alatt Magyarorsz√°g az egyik legjobban √©s legeredm√©nyesebben v√©dekezŇĎ orsz√°g √©s a korm√°ny szeretn√©, ha ez √≠gy is maradna, ez√©rt a v√≠rust a hat√°rokon k√≠v√ľl kell tartani - sz√∂gezte le a politikus. Eml√©keztetett, hogy a kabinet emiatt beutaz√°si korl√°toz√°sokr√≥l d√∂nt√∂tt, √©s h√°rom (v√∂r√∂s, s√°rga √©s z√∂ld) kateg√≥ri√°ba sorolja az orsz√°gokat - tette hozz√°.
Az √°llamtitk√°r hangs√ļlyozta, hogy a nemzeti konzult√°ci√≥ban vil√°gos k√©pet ad majd arr√≥l, hogy melyek a magyarok √°ltal legink√°bb t√°mogatott int√©zked√©sek.

D√∂m√∂t√∂r Csaba kijelentette, hogy az ellenz√©k azonban √ļjra √©s √ļjra "torped√≥zza a konzult√°ci√≥t". A h√≠rek szerint kiveszik a k√©rdŇĎ√≠veket a postal√°d√°kb√≥l, m√°shol lev√°gj√°k azokr√≥l a szem√©lyes adatokat. A Momentum obszc√©n tartalmakat firk√°l az √≠vekre, mik√∂zben s√ļlyos k√©rdŇĎjelek vannak ak√∂r√ľl, hogy a f√ľggetlen Hadh√°zy √Ākos hogyan kezeli a szem√©lyes adatokat - sorolta probl√©m√°it.

A politikus k√∂z√∂lte, nem √©rtik, hogy a baloldali p√°rtok mi√©rt akarj√°k akad√°lyozni, hogy az emberek elmondj√°k a v√©lem√©ny√ľket a j√°rv√°nyr√≥l, a j√°rv√°ny elleni k√ľzdelemrŇĎl. Ha a v√©delmi √∂sszefog√°shoz nem tudtak semmit hozz√°tenni, legal√°bb a p√°rbesz√©det ne akad√°lyozz√°k - k√©rte.

Nagy Csaba (Fidesz) azonnali kérdésében felszólította a baloldalt, hogy ne akadályozza a koronavírus-járványról szóló párbeszédet.

A korm√°nyp√°rti politikus felh√°bor√≠t√≥nak nevezte, hogy - mint mondta - a baloldal a postal√°d√°kb√≥l lopkodja ki a k√©rdŇĎ√≠veket, megsemmis√≠ti azokat.

Hangs√ļlyozta, a baloldal pr√≥b√°lja meghi√ļs√≠tani a korm√°ny √©s a t√°rsadalom k√∂z√∂tti p√°rbesz√©d kialakul√°s√°t, akad√°lyozz√°k a magyarokat a szabad v√©lem√©nynyilv√°n√≠t√°sban, mik√∂zben k√©pmutat√≥ m√≥don naponta t√∂rnek l√°ndzs√°t a jog√°llamis√°g mellett.

Nagy Csaba azt k√©rdezte, ezekben az esetekben felmer√ľl-e a jogs√©rt√©s gyan√ļja.

V√∂lner P√°l, az Igazs√°g√ľgyi Miniszt√©rium parlamenti √°llamtitk√°ra v√°lasz√°ban √ļgy fogalmazott, a baloldal kor√°bban a koronav√≠rus-j√°rv√°ny elleni k√ľzdelmet nehez√≠tette, most pedig meg akarja akad√°lyozni, hogy az emberek elmondj√°k a v√©lem√©ny√ľket a nemzeti konzult√°ci√≥n.

Hangs√ļlyozta, a kit√∂lt√∂tt konzult√°ci√≥s √≠vek baloldal √°ltal t√∂rt√©nŇĎ begyŇĪjt√©se agg√°lyos lehet adatv√©delmi szempontb√≥l √©s felmer√ľl a szem√©lyes adattal t√∂rt√©nŇĎ vissza√©l√©s b√ľntetŇĎ t√©ny√°ll√°snak megval√≥s√≠t√°sa.

Forr√°s: https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20200713-nagy-az-erdeklodes-a-nemzeti-konzultacio-irant
https://szamokadatok.hu/Post/1423/Momentumos_demokracia_csucsra_jaratva_osszelopkodjak_a_boritekokat_majd_kukaba_dobjak_a_konzultacios_iveket
https://www.origo.hu/itthon/20200624-baloldali-aktivista-nemzeti-konzultacio-lopas-szolnok.html

Címkék: Nemzet  Vélemény 

Kapcsolódó