A lengyel elnökválasztás margójára

Ébresztő, magyarok!

A lengyel elnökválasztás margójára

Andrzej Duda nyerte az elnökválasztást Lengyelországban. Gratulált Orbán Viktor, gratulált Szijjártó Péter, mindenki boldog, mi is azok vagyunk, de….

A számok azt mutatják, hogy hajszálon múlott a lengyel elnökválasztás sikere. Karácsony Gergely posztjából egyértelműen látszik, hogy melyik oldalon áll Trzaskowski, Orbán Viktor posztjából pedig az, hogy ki a szövetségesünk – Duda.

Lengyelországban nagyjából (pontos adatokat még nem közölt a lengyel választási bizottság!) 30,2 millió szavazásra jogosult ember van (a külföldön élőkkel együtt), és 68,12 volt a részvételi arány. Ebből kiszámolható, hogy nagyjából 20 572 240 választópolgár járult az urnákhoz Lengyelországban. A szavazatok 51,21 százalékát szerezte Duda, ami 10 535 044 voksnak felel meg, és 48,79 százalékot kapott a baloldal kedvence, Trzaskowski, ami pedig 10 037 195.

A különbség mindösszesen 497 849 voks, ami egy közel 38 millió lakosú országban elenyésző, a lakosság 1,3%-a. Ha ők otthon maradnak, ma Karácsony Gergely örül, és mi lennénk szomorúak, meg persze a lengyelek többsége.

Ebből vonja le mindenki a tanulságot – 2022-ben mindenkinek el kell mennie szavazni. MINDENKINEK, mert a baloldal ott lesz.

ADD TOVÁBB!

Címkék: Külföld  Vélemény 

Kapcsolódó