Újabb botrány Gödön: A baloldal a város és környezetében élők munkahelyét támadja!

Újabb botrány Gödön: A baloldal a város és környezetében élők munkahelyét támadja!

A Gödi moslékkoalíció gondolt egyet, közpénzen ügyvédet fogadtak és pert indítanak a Samsung gyár ellen! Jól mondta Menczer Tamás a tegnapi posztjában, hogy Magyarországon a munkahelyeket nem csak a vírustól, de a baloldaltól is meg kell védeni. Miközben ugyanez a baloldal a leghangosabban kiabál, és hazudják, hogy fél millió ember veszítette el Magyarországon a munkahelyét a járvány miatt (ami persze nem igaz, hiszen 130 ezer érintett volt 2 hónapja, ez a szám május végére 100 ezerre mérséklődött) ők pont a térség legnagyobb munkaadóját támadják meg.

Aki nem tudná, a Samsung jelenleg 1600 embernek ad munkát Gödön, a bejelentett fejlesztésnek köszönhetően további 2700 munkahely lesz kialakítva a gyárban, tehát összesen 4300 munkahelyről, 4300 családról van szó.

A kormány látva a baloldal munkahelyellenes politikáját és marakodását Gödön, a gyárat különleges gazdasági övezetté nyilvánította, ezzel a polgármester és a balliberális sleppjének közvetlen befolyása megszűnt.

Erre a baloldal kitalálta, hogy ha a helyzetüknél fogva nem tudják akadályozni a fejlesztés, indítanak hát akkor egy pert maga a gyár ellen. Őrület! Erre már nincsenek szavak! 4300 család megélhetését teszik kockára a saját pártpolitikai ambícióik miatt. Egy az, hogy a kormányt gáncsolják, de még maguk között is civakodnak. A forrásnál minden fenti állításhoz teszünk oda egy részletes cikket.

Göd momentumos polgármestere a képviselő-testület kétharmada szerint törvénytelenül kötött szerződést a szomszédos Vácott egy környezetkárosítási ügyben megismert jogásszal. Hevesi Kristóf ügyvédnek a Samsung terjeszkedése elleni pertársaságot kellene létrehoznia.

Egyre-másra esnek ki a csontvázak Balogh Csabának, Göd polgármesterének szekrényéből. A momentumos városvezető a képviselő-testület kétharmada szerint saját hatáskörét ismét túllépve, a hivatal szabályzatát megszegve kötött szerződést Hevesi Kristóf ügyvéddel, akinek a Samsung terjeszkedése elleni, Balogh Csaba és vélhetően pártvezetése fejéből kipattant pertársaságot kell összegründolnia.

Csakhogy az ellenzék a sors iróniájának tartja, hogy míg Vácott Hevesi az eddigi adatok szerint áttételesen részese lehet egy környezetkárosításának, addig Gödön Balogh Csaba megbízására a Momentummal együtt a Samsung ellen hergelik a lakókat, és kétes kimenetelű, ám jól megtérülő pertársaságba csalogatják őket. Úgy tudni, Hevesi szerződését úgy kötötték, hogy az önkormányzat előre fizet neki, és a megbízás után még sikerdíj is megilletné.

A gödi polgármester ellenzéke szerint az értelmetlen és önhatalmúlag létrehozott, általa kitalált pertársaság a Samsung ellen azoknak semmilyen megoldást sem nyújt, akik a gyár közvetlen közelében laknak, és el szeretnének költözni. Arról nem is beszélve, hogy az ellenzék szerint mindössze Balogh és pártja politikai érdekeit szolgálja az akár évtizedekig is elhúzódó per.

Balogh közben a Facebook-oldalán magyarázza a bizonyítványt, és az LMP-s – általa egyébként a napokban menesztett – alpolgármesterét nevezi meg, mint aki egy személyben akar tárgyalni a Samsunggal, ezért politikai hecckampány folytat ellene, aki egyébként a demokráciát és az embereket képviseli.

Ami az említett váci környezetkárosítási ügyet illeti, az nincs semmilyen közvetlen ráhatással a gödi eseményekre, a kapcsolatot Hevesi személye jelenti.

Vácott egy olyan tó került veszélybe, amelyben ottjártunkkor védett tavirózsát, védett vidrára utaló nyomokat láttunk. Azt a tavat szándékoznak feltölteni építési törmelékkel, amelyet a gazdag madárvilág miatt a madártani intézet munkatársai is rendszeresen látogatnak. Környezetvédelmi szakembereknek sokat mondhat az az adat is, miszerint a tó alig több mint 1000 méterre van a Dunától, amivel nyilvánvalóan összeköttetésben van a talajvizen keresztül.

Az már csak ráadás, hogy az építési törmelék feldolgozása és deponálása miatt rendszeresen porral szennyezik nem csak a václigeti, de a sződi és sződligeti házakat is.

Mint azt a Magyar Nemzet már megírta: Balogh Csaba már hosszabb ideje háborúban áll a képviselő-testület többségével. A pandémia alatt egy személyben hozott döntéseinek döntő többségét kétharmados többséggel leszavazták a járványhelyzet utáni első teljes önkormányzati testületi ülésen. Az önkormányzat így megszabadult több, az ellenzéki többség által legalábbis kétesnek tartott szerződéstől, illetve tanácsadótól. Ezek közül csak egy volt Luscsik János, az egykori politikai kalandorhoz, Welsz Tamáshoz kapcsolódott Sólyom Airwaysben egykor feltűnő közbeszerzési (!) tanácsadó. A polgármester annak ellenére kötött önhatalmúlag szaktanácsadói szerződést az Iglu Ltp Kft.-vel, hogy az önkormányzati testület többsége is ellenezte a megállapodást, a pénzügyi bizottság pedig nem döntött az előterjesztésről.

Időközben persze az is kiderült, hogy a közbeszerzési tanácsadót öt évre eltiltották a cégvezetéstől, ami azonban egyáltalán nem zavarta Balogh Csabát, hogy szerződjön az egyébként Luscsikhoz köthető céggel, amelynek nevében maga Luscsik járt el. Az önkormányzati többség semmissé tette a szerződést, igaz, a polgármester – információnk szerint – még mindig nem írta alá a testület által elfogadott határozatot. Márpedig ha kicsúszik a 15 napból, törvényt sért.

Forrás
https://magyarnemzet.hu/belfold/ujabb-botrany-godon-a-momentumos-polgarmester-korul-8364654/
https://szamokadatok.hu/Post/823/God_-_kulonleges_gazdasagi_ovezet
https://szamokadatok.hu/Post/1175/God_momentumos_polgarmestere_most_epp_179_millios_kart_okoz_a_varosnak
https://szamokadatok.hu/Post/1314/Furdostop_Godon_a_momentumos_polgarmester_miatt
https://szamokadatok.hu/Post/1329/Cegvezetestol_eltiltott_szemely_ad_tanacsokat_a_Momentumnak_Godon
https://szamokadatok.hu/Post/1439/A_baloldali_tengely_kozel_egy_eves_teljesitmenye_Szamok_Pest_Megye_cikke_a_3_visszavett_varosbol
https://szamokadatok.hu/Post/1427/Ennyit_er_a_latszatkoalicio_a_szamlat_a_lakossag_fizeti

Címkék: Politika 

Kapcsolódó