Megvásárolja a cseh földgázkereskedő céget az MVM-csoport!

Nem mi adunk el, hanem mi vesszük meg a másét!

Megvásárolja a cseh földgázkereskedő céget az MVM-csoport!

Ugye mennyivel jobb ilyen híreket olvasni, mint 2010 előtt az arról szóló cikkeket, hogy épp mit adtuk el fillérekért? Gyurcsányék elherdálták a teljes magyar energiaszektort. A profit külföldre vándorolt, a rezsi háromszorosára nőtt, az ország kiszolgáltatott lett, az energiaellátásunk külföldi, profitorientált cégektől függött. Ezek a cégek nem fejlesztették a magyar hálózatot, az erőműveinket, a stratégiai gáztározóinkat, csak a pénzt pumpálták ki az országból. Ezzel persze idehaza is jól jártak egyesek - akik a döntéseket meghozták. A rablóprivatizáció jelképes áldozata a Mátrai Erőmű, amit a visszavásárlás ideje alatt erősen támadtak a balliberális álhírgyártó médiumok, heves "Lölőzés" kíséretében.

A rablóprivatizációról és külön az energiaszektor eladásáról ezekben a cikkekben számoltunk be korábban:
Energiaszektor eladása:
https://www.facebook.com/…/photos/10914131…/129825198494622/
Rablóprivatizácuó:
https://www.facebook.com/…/photos/10914131…/164010771742731/
A baloldal által támadott Mátrai Erőműről:
https://szamokadatok.hu/Post/169/Mese_a_Matrai_Eromurol

És mi van most? Az Orbán kormányok visszaszerezték az állami vagyont, visszavették a magyar stratégiai vállalatokat, elindult a Paks II. projekt, és most mi terjeszkedünk külföldön. Az energiaellátás stabil lábakon áll, a rezsi ára 7 éve 25%-kal csökkent, és azóta sem nőtt. Most nem mi adjuk el a vagyonunkat, hanem a magyar vállalatok lettek annyira tőkeerősek, hogy képesek külföldön is terjeszkedni. Vannak magyar multik! Az energiaszektor visszaszerzéséről itt van remek tanulmány, akit érdekel olvassa el.
A 2. és 3. Orbán-kormány visszaállamosításai
https://www.mtakti.hu/wp-content/uploads/2018/04/10_Visszaallamositas_KTRK_eloadashoz.pdf

És akkor a friss hír:

Megvásárolja az MVM-csoport az innogy Česká republika százszázalékos tulajdoni részesedését, az erről szóló megállapodást július 10-én írták alá – derül ki az MVM lapunkhoz eljuttatott közléséből. A tranzakció egy igazi mérföldkőnek számít az MVM-csoport regionális terjeszkedési stratégiájában, ugyanakkor erős hátteret és folytonosságot biztosít a cseh innogynak és ügyfeleinek – fogalmaznak a közleményben.

Az innogy Česká republika (iCR) Csehország első számú földgázkereskedője, illetve egyre erősebb jelenléttel bír a villamos energia piacán is. Összesen több mint 1,6 millió lakossági és vállalati ügyfelet szolgál ki nap mint nap. A tranzakció magában foglalja az innogy kapcsolt energiatermelési eszközeit, valamint a nagykereskedelmi és e-mobilitási portfólióját is. – Az akvizíció teljes mértékben illeszkedik az MVM-csoport regionális terjeszkedési stratégiájához, hogy a nemzeti energetikai holding a kelet-közép-európai régió vezető energetikai szereplőjévé váljon. Az iCR üzleti tevékenysége szintén igazodik az MVM-csoportéhoz, mivel többek között a digitalizációra és az ügyfeleknek nyújtott értékteremtésre épül – áll a közlésben.

Az ügylethez – ami várhatóan az év vége előtt lezárulhat – az Európai Bizottság jóváhagyása szükséges, mivel az iCR eladása az E.ON és az RWE közötti szélesebb, több európai országot érintő tranzakcióhoz kapcsolódik.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/gazdasag/megvasarolja-a-cseh-foldgazkereskedo-ceget-az-mvm-csoport-8364594/

Címkék: Hírek 

Kapcsolódó