Szabó Tímea és Kiss László elvették a rászoruló gyerekek reggelijét Óbudán

Szabó Tímea és Kiss László elvették a rászoruló gyerekek reggelijét Óbudán

🔴🔴🔴 Szabó Tímea és Kiss László elvették a rászoruló gyerekek reggelijét Óbudán. A képen látható Kiss László láthatóan "éhezik", el se tudja képzelni azt, hogy másoknak ez mekkora segítség volt.. De csak volt.

A DK-s vezetés elvette a rászoruló gyerekek reggelijét.

2009-óta naponta száznál több gyermek kapott ingyenesen reggelit és tízórait tanítási napokon az Összefogás Óbudáért Egyesület közreműködésével. Idén már nincs erre lehetőség.

Az önkormányzat támogatásával az elmúlt évtizedben naponta mintegy száz rászoruló kerületi gyerek kapott bőséges és egészséges reggelit és tízórait két kerületi helyszínen. Ezek a gyerekek így nem éhesen, korgó gyomorral mentek iskolába. A programhoz az Összefogás Óbudáért Egyesület közvetlenül, költségvetési soron kapott támogatást, évente mintegy 4,5 millió forintot.

Idén az egyesület nem kapott célzott támogatást. Ezzel Kiss László DK-s polgármester és a kerület új vezetése ezt a gondoskodást megszűntette, megvonta a reggelit a kerületi rászoruló gyerekektől.

Ugyan írtak ki pályázatot hasonló tevékenységre a költségvetés Civil Alapjának terhére, de a kiírás csak hetekkel ez előtt jelent meg, és az eredménye sem tervezhető, így az Összefogás Óbudáért Egyesület a szolgáltatást nem tudja biztosítani a hátrányos helyzetű gyerekeknek.

Általánosan jellemző az önkormányzat és a civil szervezetek együttműködésére, hogy amíg a korábbi években a kerület költségvetésében nevesítve, tervezhető formában jutottak a kerületi alapítványok, egyesületek önkormányzati forráshoz, addig idén – köszönhetően az új baloldali polgármesternek és frakciótársainak – Óbuda-Békásmegyeren a civil szervezetek működése bizonytalanná vált, sokuk értékes tevékenysége ellehetetlenült.

Fotó: Összefogás Óbudáért Egyesület

Forrás: https://obudaihirek.blog.hu/2020/07/08/nem_tudnak_mar_reggelizni_a_raszorulo_gyerekek_obudan

Címkék: Hírek 

Kapcsolódó